Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
ale weszliśmy na nowy lepszy temat bo jak ktoś jest na forum poświęconym anime a sam za wiele anime nie wie (i zobaczył tylko Dragon balla ?!) to ta kwestia jest do omówienia.
Ale jest jedno zasadnicze pytanie :
Czy chcesz wogle zająć się anime no ewidentnie czytać mange?[cojest]
a co do brata na pewno jak będzie fikał napisz do mnie (może ktoś z forum się przyłączy) to z nim porozmawiam bo anime jest jedynym w swoim rodzaju hobby
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-02-21 22:03:23)
[yahoo]Hmm... zamierzam ogladac anime i robie wszystko w tym kierunku [okej]
Czy chcesz wogle zająć się anime no ewidentnie czytać mange?[cojest]
Będę troszkę złośliwy.[szpan]
Czy w tym zdaniu nie powinno być użyte słówko "ewentualnie"? W obecnej formie jakoś nie ma sensu i niektórzy mogą nie zrozumieć sensu, mi sporo zajęło zanim się domyśliłem, ale ja wolno kapujący jestem.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja w ogole tgeo zdania nie zrozumialam... ale i tak odpisalam na post :P
Zgrzyt napisał:Czy chcesz wogle zająć się anime no ewidentnie czytać mange?[cojest]
Będę troszkę złośliwy.[szpan]
Czy w tym zdaniu nie powinno być użyte słówko "ewentualnie"? W obecnej formie jakoś nie ma sensu i niektórzy mogą nie zrozumieć sensu, mi sporo zajęło zanim się domyśliłem, ale ja wolno kapujący jestem.:)
no masz racje poniosło mnie ale chyba bodniosłem na duchu i zagrzałem do dziłania
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-02-21 22:10:30)
Dobra podam o co chodzi z tymi gatunkami bo widze, ze nie wszyscy do konca kapują
Shounen-ai - anime opowiadające o romansie między mężczyznami
Shoujo-ai anime opowiadające o romansie między kobietami
Yaoi - hentai tylko o facetach
Yuri - hetai tylko o kobietach
Często myli się pojęcia yuri z shoujo-ai oraz yaoi z shounen-ai, a w rzeczywistości gatunki "ai" opowiadają tylko o miłości podczas gdy yuri i yaoi to juz erotyka.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
nie żeby nie było ale Shoujo-ai mi sie podoba (nie wiem czemu ale taK)
I żeby nikt nie mylił shounen-ai i shoujo-ai z shounen (np. Bleach) i shoujo (np. Ayashi no Ceres), bo to zupełnie inna para kaloszy.
No dobra ale sa sa tez inne gatunki np: dramat horror i takie tam one tez maja swoje nazwy (chyba) mozecie podac wiecej gatunków bede wdzieczny
Zabuzasan, na AniDB jest coś takiego jak genres. Sprawdź sobie, czy jeszcze jakieś dziwne nazwy wpadną ci w oko.
PS: Mam nadzieję, że nie zapytasz się co to za gatunek "Ghibli".
\Edyta
Sorki za dwa posty, jeden pod drugim.
Ostatnio edytowany przez Anka (2006-02-21 22:28:24)
o w mordę a ja znałem tylko 14 gatunków
Ehh...
demantia - anime lekko zakręcone, można powiedzieć abstrakcja (przynajmniej tak sądzę)
mecha - no chyba wiesz co to mechy? Wielkie roboty
yaoi yuri to jest opisane wyzej
ghibli - anime ze studia Ghibli.
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-02-21 23:18:02)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
hehe... dzieki za linki supprzem Tam jest cos dla mnie czyli... dla ciezko kapujacych :D No bo chyba pozwolisz ze skorzystam
Ostatnio edytowany przez Annyka (2006-02-22 14:20:55)
Brawo! Ania Ghibli i Miyazaki rzadzi na całej linii Mononoke i Sen to chichiro nie zapominając o kultowym Tottoro to pierwsze pozycje, które można polecić Annyka.
Annyka
Nie martw się o brata, zasysać anime można nie przerywając pracy kompie...2GB na "twardym" wystarczy potem nagrać na płytke i tak dalej...
Oglądać, gdy go nie ma, lub z razem nim.
Nie poddawaj się, ja mam obecnie 25 lat i moja Mamka widząc całe sterty Mangi i płytki z Anime zapytała? "Czy poza tym jej syn dobrze się czuje.":-D
Ale to jest moja pasja i nie wiem czy kiedykolwiek coś lub ktoś mnie zmieni...
Więc walcz o to co lubisz...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna