#161 2007-04-29 23:41:39

Zjadacz
Użytkownik

Odp: My not favorite

marcin2 napisał:

Pisze jeszcze raz dla wszystkich, ktorzy nie umia czytac:

Co chciałeś nam przekazać tym postem !?

marcin2 napisał:

CO WAM SIE PODOBALO W TYM ANIME? Dajcie mi jakies powody plz! Chce was zrozumiec.

Anime to nie jest kolejną tępą ecchi komedyjką, ale fikcyjną opowieścią z genialną puentą i płynącym z niej morałem.

marcin2 napisał:

Nie widziales, bo moze jeszcze mleko mamusi masz za uszkiem?;)

Byłoby fajniej, jakbyś ty ujrzał warna.

Dżibril napisał:

A tu jest coś do rozumienia ?

Owszem, jest. Mnie nie urzekła w tym anime kreska czy humor, ale przedstawienie w absurdalny sposób pewnych sytuacji. Do tego anime można podejść w dwojaki sposób, mnie osobiście wciągnęło na maksa.

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-04-29 23:46:34)

"Skazany na zajebistość"

#162 2007-04-29 23:44:14

Hybrid
Użytkownik

~marcin2: hmm

czy wy też nie rozróżniacie fraz
nie powinno
nie wolno
Czy to może tylko ja jestem wyjątkowo i dla mnie mają one inne znaczenie?

#163 2007-04-29 23:44:58

Yaqb
Użytkownik

marcin2 napisał:

Pisze jeszcze raz dla wszystkich, ktorzy nie umia czytac:
CO WAM SIE PODOBALO W TYM ANIME? Dajcie mi jakies powody plz! Chce was zrozumiec.

No raczej nie znajdziesz takich co "nie umią" czytać, ale:

1. Podobało ze względu na humor (Akurat taki do mnie trafia. Do Ciebie nie musi.)
2. Oryginalność
3. OST (Achhhh rozpływam się)
4. PARODIE! (NGE widziałeś?)

I taką ogólną nietuzinkowość smile.

Ostatnio edytowany przez Yaqb (2007-04-29 23:45:28)

#164 2007-04-29 23:45:04

Dżibril
Użytkownik

Hybrid napisał:

a do was nie dociera ze mozna czegos nie lubiec poniewaz ma sie inny gust?

~grejpfrut: To jest wyłącznie moja opinia. Napisalem "nie powinni" a nie "nie wolno". Dla mnie to jest żenujące a nie śmieszne, prawda że proste?

[cytuj]Powinienes do lekarza isc.

To ty powinieneś iść do lekarza skoro nie potrafisz zrozumieć że można mieć inny gust i ktoś może nienawidzić to co ty ubóstwiasz.

Niestety mylisz się , w momencie w którym napisałeś : "nie powinno się"  , dałeś znać że to ty nie rozumiesz , że niektóre rzeczy mogą się podobać.

#165 2007-04-29 23:47:24

Hybrid
Użytkownik

~Dżibril : Nie, niestety Ty mylisz sie i dopatrujesz ukrytego sensu ktorego defacto nie ma
Dalem do zrozumienia że jak dla mnie to ludzie mogliby w ogole takich anime nie robić. TJ. Dla mnie było by tak lepiej.

#166 2007-04-29 23:48:51

marcin2
Użytkownik

~Dżibril, ~Yaqb, ~Zjadacz thx za info o FLCL.

~hybrid nigdy nikogo nie dyskryminowalem, nie potepialem itp. itp. za odniennosc gust.

#167 2007-04-29 23:49:59

khadzad
Użytkownik

Zjadacz napisał:
marcin2 napisał:

Nie widziales, bo moze jeszcze mleko mamusi masz za uszkiem?;)

Byłoby fajniej, jakbyś ty ujrzał warna.

Dawanie mu warna jest bezsensowne mnie to nie rusza^^ mówie tylko że jesteś pierwszą osobą której FLCL się zupełnie nie podoba xD i co do drugiej twojej wypowiedzi mój ty marcinie to ja nie jestem ignorantem xD oglądam wszystko dobrne do końca nawet jeśli mi sie nie podoba xD

#168 2007-04-29 23:51:11

Hybrid
Użytkownik

marcin2: ojj naprawde?
[cytuj]Na szczescie to jest temat o anime, a nie o forumowiczach, wiec sobie odpuszcze krucjate...

FMP jest jedna z najsmieszniejszych anime. Przy fumoffu smialem sie do lez. [/quote]

#169 2007-04-29 23:52:20

Zjadacz
Użytkownik

Hybrid, kłócisz się dla samej kłótni. Wiesz dobrze, że Dżibril ma rację, ale do końca będziesz walczył o swoje.

khadzad napisał:

oglądam wszystko dobrne do końca nawet jeśli mi sie nie podoba xD

Też tak robię, chociażby dlatego, żeby mieć prawo spokojnie powiedzieć, że coś było do bani.

"Skazany na zajebistość"

#170 2007-04-29 23:54:48

Hybrid
Użytkownik

[cytuj]Hybrid, kłócisz się dla samej kłótni. Wiesz dobrze, że Dżibril ma rację, ale do końca będziesz walczył o swoje. [/quote]
To twoja opinia. Ale ja sie nie kłucę tylko argumentuje swoje wczesniejsze wypowiedzi tym iż mowilem je przez pryzmat mojego gustu. Co zostalo odebrane jakobym insynuował że dla ogółu byłoby lepiej ażeby ludzie przestali tworzyć anime o takim właśnie charakterze jednego z glowych bohaterów.

A teraz po ludzku: Nie znosze jak ktoś mi mówi że to co powiedziałem oznacza co innego niż pomyślałem.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-04-29 23:57:09)

#171 2007-04-29 23:55:46

Yaqb
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Hybrid, kłócisz się dla samej kłótni. Wiesz dobrze, że Dżibril ma rację, ale do końca będziesz walczył o swoje.

khadzad napisał:

oglądam wszystko dobrne do końca nawet jeśli mi sie nie podoba xD

Też tak robię, chociażby dlatego, żeby mieć prawo spokojnie powiedzieć, że coś było do bani.

To gratuluję chłopaki cierpliwości smile.

Jedyne anime, które mi sie nie podobało, a dobrnąłem do końca = Ichigo 100%. Głupie, nudne i 
schematyczne jak nic, ale podobała mi się jedna laska i dlatego obejrzałem do końca. A zakończenie godne tego anime - cienkie jezor. Poza tym ile można tych durnych pseduokomedii ecchi bzdura.

#172 2007-04-29 23:57:16

khadzad
Użytkownik

Ja poprostu jak już wrzucam jakiś epek do MPC a mam całą serie to mówie sobie że skoro obejrzałeś jeden to obejrzysz wszystkie...albowiem w bólach bedziesz rodzić...

#173 2007-04-29 23:58:06

Dżibril
Użytkownik

Hybrid napisał:

~Dżibril : Nie, niestety Ty mylisz sie i dopatrujesz ukrytego sensu ktorego defacto nie ma
Dalem do zrozumienia że jak dla mnie to ludzie mogliby w ogole takich anime nie robić. TJ. Dla mnie było by tak lepiej.

Heh , dlaczego nie powinni ? By nie daj boże inni ludzie nie mieli ubawu oglądając je ? Jak nie chcesz oglądać to nie oglądaj nikt Cię nie zmusza , samo jego istnienie też znacząco nie powinno wpływać na Twój nastrój .

Więc jedynym wyjaśnieniem Twojego zdania jest .... szpan .

Powinieneś więc raczej napisać , że takie anime mogły by dla Ciebie równie dobrze nie istnieć , co się sprowadza do tego że to zdanie było nie potrzebne bo defacto oznacza tyle , że Ci się nie podobało smile_big.

#174 2007-04-30 00:00:41

marcin2
Użytkownik

Dżibril napisał:
Hybrid napisał:

Heh , dlaczego nie powinni ? By nie daj boże inni ludzie nie mieli ubawu oglądając je ? Jak nie chcesz oglądać to nie oglądaj nikt Cię nie zmusza , samo jego istnienie też znacząco nie powinno wpływać na Twój nastrój .

Więc jedynym wyjaśnieniem Twojego zdania jest .... szpan .

Powinieneś więc raczej napisać , że takie anime mogły by dla Ciebie równie dobrze nie istnieć , co się sprowadza do tego że to zdanie było nie potrzebne bo defacto oznacza tyle , że Ci się nie podobało smile_big.

i agree.

#175 2007-04-30 00:00:45

Hybrid
Użytkownik

łał. Doszedłeś do tego prostego sensu. Noo, noo winszuje.
A na przyszlosc naucz sie nie przeinterpretowywać cudzych wypowiedzi wyciągając z nich dziwnych wniosków ;]

#176 2007-04-30 00:01:14

Zjadacz
Użytkownik

Hybrid napisał:

A teraz po ludzku: Nie znosze jak ktoś mi mówi że to co powiedziałem oznacza co innego niż pomyślałem.

To pisz normalnie, a nikt się nie przyczepi.

Yaqb napisał:

Jedyne anime, które mi sie nie podobało, a dobrnąłem do końca = Ichigo 100%

A mnie się właśnie bardzo podobało. IMO najfajniejsza z tych wszystkich tępych komedii ecchi. Może dlatego tak je lubię, że było jednym z pierwszych? Nie wiem jezor

"Skazany na zajebistość"

#177 2007-04-30 00:02:24

khadzad
Użytkownik

interpretacja jest downolna...kiedyś to watykan intepretował pismo co było jedną z przyczyn(jedną z pośród kilku;P)przyczyn reformacji xD teraz wszyscy wszystko intepretujemy dowolnie z różnym skutkiem;P

#178 2007-04-30 00:03:21

Hybrid
Użytkownik

[cytuj]To pisz normalnie, a nikt się nie przyczepi. [/quote]
To raczej ty sie naucz dokładnie interpretować cudze wypowiedzi.

~khadzad: no dobrze niech se interpretują jak chcą dopoki to jest dalej interpretacja a nie nadinterpretacja jak to robią niektórzy z pismem świetym. A przykladow nie podam bo to jest dla niektorych oczywiste.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-04-30 00:05:00)

#179 2007-04-30 00:05:08

Yaqb
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Yaqb napisał:

Jedyne anime, które mi sie nie podobało, a dobrnąłem do końca = Ichigo 100%

A mnie się właśnie bardzo podobało. IMO najfajniejsza z tych wszystkich tępych komedii ecchi. Może dlatego tak je lubię, że było jednym z pierwszych? Nie wiem jezor

Być może. Ja też jako jedne z pierwszych widziałem Love Hina i pomimo zupełnej głupoty, płynącej z tego anime, bawiłem się dobrze i mile je wspominam smile. Tak samo z Onegai Teacher.
Oglądałem to dawno temu i pamiętam, że fajne było, a jak wziąłem się niedawno za Onegai Twins to wyłączyłem na 5 epie. Takie klimaty mi nie leżą.

#180 2007-04-30 00:05:41

marcin2
Użytkownik

khadzad napisał:

interpretacja jest downolna...kiedyś to watykan intepretował pismo co było jedną z przyczyn(jedną z pośród kilku;P)przyczyn reformacji xD teraz wszyscy wszystko intepretujemy dowolnie z różnym skutkiem;P

tak. ale jesli powiesz, ze cos jest "zielone" - to nie zinterpretujesz tego jako "czerwone", no nie?;)
Chodzi tylko o przejrzystosc wypowiedzi, bo potem burdel powstaje;)

Stopka forum

© Animesub.info 2024