Nie jesteś zalogowany.
Co to tego narzekania na jakość... Czy wy wiecie, że człowiek nie jest wielozdaniowy? Możemy się skupić na jednej czynności, ale potrafimy się szybko przełączać pomiędzy nimi. Nie wierzycie? Spróbujcie kręcić stopą w lewo, a dłonią w prawo. Zmierzam do tego, że podzielność uwagi nie istnieje, to nie da się podczas oglądania animu zwracać uwagę na poszarpane krawędzie oraz ziarno. Wyolbrzymiacie problem, jak jakiś tvn. Bo zaprawdę, kiedy bajka was pochłonie, tracicie świadomość jej niedoskonałości w obrazie. Tak samo, jak zapominacie o konieczności oddychania i mrugania.
No to żeś porównał... jak ktoś chce, to i może 360p oglądać - jego sprawa .
Do kompletu:
http://screenshotcomparison.com/comparison/145147/ - FUNi bez i z korekcją kolorów .
Problem z FUNi jest taki, że potrafią mieć zajebistą jakość (nie licząc zwalonych kolorów) jak np. w Seraph - oby tego nie skopali w drugiej połowie - ale również i bardzo kiepską... istna loteria .
Akurat "poprawa" kolorów o rzecz mocno subiektywna (mam wrażenie, że wersja FUNi bez poprawek wygląda jednak nieco lepiej), ale co do samej jakości... to wygląda nie jak jakikolwiek upscale, tylko zwykła, chamska zmiana rozmiaru obrazu ze źródła SD. I tego nie rozumiem.
No nic, GARO potwierdzon na twitterze FUNi, chociaż oficjalne ogłoszenie ma dopiero nastąpić.
Ostatnio edytowany przez AtoMan (2015-10-03 17:28:18)
Kizumonogatari staje się faktem
Czytanie ze zrozumieniem się kłania i zresztą już było .
Hunter Killer napisał:Kizumonogatari staje się faktem
Czytanie ze zrozumieniem się kłania i zresztą już było .
Staje się, ale jeszcze się nie stało. Złapałeś się na gierkę słowną. Za 7h będzie wszystko jasne
Edit,
Ale i tak n00b ze mnie, bo twój post przeoczyłem
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-10-03 18:00:04)
Nie za 7h, tylko już wiadomo .
Pierwszy film trylogii w japońskich kinach już 8 stycznia 2016.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-10-03 18:03:05)
Hunter Killer napisał:Wiadomo, ile będzie tych filmów?
Tak, trylogia. Nie załapałeś się na edytkę FAiMa. klik
Fajnie, chociaż trochę mnie dziwi, czemu robią trylogię kinową zamiast serii TV. Przez ten fakt dłużej poczekamy, ale w sumie finalny produkt pewnie będzie lepszy wizualnie
Shaft przegonił bodzia
Sorki, nie mogłem się powstrzymać
Dobrze, że w końcu to potwierdzili, uff.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Shaft przegonił bodzia
Ale że to niby jakieś wielkie osiągnięcie?
Yagami_Raito8920 napisał:Shaft przegonił bodzia
Ale że to niby jakieś wielkie osiągnięcie?
Osiągnięcie godne medalu olimpijskiego Chyba że ja o czymś nie wiem i już dawno wydałeś Gintamę, wtedy zwracam honor do kieszeni
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Czyżby powtórka z Evangeliona?
Stawiam, że na każdy film przypadnie
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-03 21:00:06)
Shaft przegonił bodzia
Raczej bodzio wygrał walkę na przetrzymanie.
e:
Pierwsze wrażenia z nowego sezonu:
Heavy Object - graficznie meh, ale jakoś ujdzie. Ogólnie wprowadzenie całkiem w porządku, zobaczymy później jak to wyjdzie z właściwą akcją, aczkolwiek nie powiedziałbym, żeby powalało.
Noragami S2 - trzyma poziom pierwszego sezonu. Interakcje między bohaterami wciąż zabawne, gdzieś w tle trochę więcej poważniejszego klimatu.
Lance N' Masques - loli. Loli everywhere. Zupełnie jak w tartaku. Ozdobą serii być może będzie kuc.
K - Return of Kings - warto było czekać. Całkiem przyjemne dla oka, ucha, chociaż Misaki jeżdżacy na desce w pierwszym sezonie wypadł im dużo lepiej.
HackaDoll - nie wiem co to, nie wiem o czym to, w zasadzie ciężko powiedzieć cokolwiek, a szkoda mi poświęcać kolejnych 7 minut, żeby obejrzeć drugi raz. Ale pewnie ostatecznie skończy się na figurkach i onaholach dla skosnookich onanistów.
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2015-10-03 21:51:09)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Żółta czcionka w Cavalry, hardsub i na dobitkę obraz wygląda na nagrywany kalkulatorem... Sentai plz...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Heavy Object (MX vs TVA)
Ten czarny pasek na dole to od tego że screena robiłem przy pobranych 27% tsu bo po co mi więcej.
Kasuję to z dysku... RAK.
Serio, co oni robią... przy tym FUNi wygląda jak cudo.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000