Nie jesteś zalogowany.
Heavy Object (MX vs TVA)
Ten czarny pasek na dole to od tego że screena robiłem przy pobranych 27% tsu bo po co mi więcej.
To porównanie jest jakieś sponsorowane?
Porównanie twojego screena z MX z prawdziwym screenem z TS-a MX .
Możliwe że to przez to że nie pobrałem całego tsu.
I tak, zapłacili mi w 3 sztabkach złota.
Accel World - Infinite burst jest w produkcji .
<źródło (jap)>
Również zapowiedziano film Sword Art Online.
>> PV <<
<źródło (jap)>
Według ANN film ma być całkowicie nowym tworem, niebazującym na LN, ale jego autor ma napisać scenariusz...
Tam samo AW: IB. Chyba że źle rozumuję "new story [...] inspire [...] original new anime".
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-04 09:57:18)
Tak, mają to być całkiem nowe historie .
Możliwe że to przez to że nie pobrałem całego tsu.
I tak, zapłacili mi w 3 sztabkach złota.
Nie tylko, bo zapewne robiłeś te screeny w jakimś odtwarzaczu...
Prawdziwe porównanie Heavy Object z MX i TVA .
W mpc-hc, bo czym innym miałem je zrobić?
Jakość obrazu odkodowanego zależy od dekodera i jego ustawień. MPC to tylko nakładka. Bo inaczej po co powstawałyby nowe filtry (MadVR, LAV, FFDShow, DirectShowCourse)?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-04 11:38:48)
http://i.imgur.com/oG1f0Ujm.jpg
Accel World - Infinite burst jest w produkcji .
<źródło (jap)>Również zapowiedziano film Sword Art Online.
>> PV <<
<źródło (jap)>
Ekranizować Alicization, a nie jakieś durne filery tworzyć :/
W mpc-hc, bo czym innym miałem je zrobić?
To co napisał marek2fgc, plus na moje oko masz włączony jakiś deinterlacing, który dodatkowo psuje obraz.
Kasuję to z dysku... RAK.
Serio, co oni robią... przy tym FUNi wygląda jak cudo.
To screen ze streama z Hulu? Bo w ripach HS wygląda to trochę inaczej...
Wiadomo skąd oni to biorą? bo przy K Return of Kings też pisali, że nie z Hulu... może z AnimeLab?
Ekranizować Alicization, a nie jakieś durne filery tworzyć :/
Do ekranizacji Alicization jeszcze daleko. Co prawda mogliby by zekranizować pierwszy arc, ale co później? Lata przerwy?
edit
A na deser małe porównanie Gakusen Toshi Asterisk z Rakudai Kishi no Cavalry:
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-10-04 12:01:25)
Przynajmniej ty nie porównuj tych serii... Przecież obie zaczynają się dość typowo dla tego typu LN.
A co do SAO, 3x12 od 9 do 14 tomu, a potem czekać aż LN się skończy i dokończyć adaptację. W końcu dzielenie serii jest teraz popularne (lepiej jest sprzedać 12BD po 2ep, niż 8 po 3ep).
Kamiyan3991 napisał:Kasuję to z dysku... RAK.
Serio, co oni robią... przy tym FUNi wygląda jak cudo.To screen ze streama z Hulu? Bo w ripach HS wygląda to trochę inaczej...
Wiadomo skąd oni to biorą? bo przy K Return of Kings też pisali, że nie z Hulu... może z AnimeLab?
Lupin (taki ziomek z Nyaa, co ripuje BDMV i streamy) wstawił wersję Hulu, to jest screen z tej wersji. HS ma coś innego, ale jakość też pozostawia sporo do życzenia... a czcionka jest jeszcze gorsza.
A z tym porównaniem to bym nie przesadzał, bo jednak Cavalry się trochę różni od Asteriska.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pojawiło się PV Accel World - Infinite Burst:
https://youtu.be/d2MdaEmyXlk
Też czekacie na 3 sezon Indexa, żeby zobaczyć, jak Aqua robi mokrą plamę z Toumy? Przykro mi...
(na razie) Nie będzie Indexa 3
Miki says starting 7:12:28 in the above video: "Lastly, there is no season 3 yet for Index. I'm sorry. I'm sorry. I'm very sorry." Miki then bowed multiple times to the audience and even did a prostrating dogeza pose on the stage.
Pewnie nie chce 3 serii, bo jego ukochana Mikoto nie ma w niej zbyt dużo czasu antenowego...
Przecie od lat powtarzają, że trzeciego Indexa nie będzie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Też czekacie na 3 sezon Indexa, żeby zobaczyć, jak Aqua robi mokrą plamę z Toumy? Przykro mi...
(na razie) Nie będzie Indexa 3
No i dobrze. Dwa pierwsze sezony były przeciętno - słabe (głównie przez postacie i rozwleczoną fabułę), więc nie oczekiwałbym nagłego skoku jakości po ewentualnym III sezonie.
Ić stont, Ken.
Ehh, czyli nie ma co liczyć na Indexa w najbliższym czasie, lipa...
Czyli jednak FUNi nie jest takie najgorsze.
Fansuby, błagam... przecież tego się teraz oglądać nie da.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-05 00:48:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@FAiM Zgadza się, obie serie są bardzo do siebie podobne, bohaterowie, motywy, akcje, miejsca, okoliczności i do tego lecą w tym samym sezonie ale to nie zmienia faktu, że mogą być ciekawe. W summie już nawet w tym roku mieliśmy 2 czy 3 podobne ekranizacje.
I już wiadomo, że obecnie nadawany Gundam będzie miał 25 odcinków. ;(
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-06 08:17:23)
Czyli jednak FUNi nie jest takie najgorsze.
Fansuby, błagam... przecież tego się teraz oglądać nie da.
Matko, kto pisze te blogi? Bzdury jakieś o "niezlicencjonowaniu muzyki" (rozumiem, że zamiast niej jest cisza?), czepianie się nieudawania fansuba przez komercyjne napisy...