#21 2006-03-12 14:53:21

skam123
Użytkownik

Odp: Stray Life - nowa grupa fansuberska!

przeciez zawsze mozna skorzystac z megauploada lub rapidarza do zamieszczenia tych kilku tytulow (ps. jaka jest najlepsza grupa fasuberska bo narazie znam tylko ta ??)

8e91e6824c8563f6m.jpg

#22 2006-03-12 14:53:42

grejpfrut
Użytkownik

gracol napisał:
Maku napisał:

Żeby ich wojtek zniechęcił?

LOL! Nie pomyślałem. @wm mógłby ich zmiażdźyć na starcie jezor Taki już jest.

e tam. wojtek nie jest taki groźny, tylko trzeba go regularnie kijem bić.

@up: z polskich? (nie liczę softsubberów) - imo zdecydowanie Basaka.

@down: GLS też dobry jest - ale Basakę cenię najbardziej za jedno: nie mają rozpoczętych projektów. wydają od razu paczkę z całą serią.

Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2006-03-12 15:07:57)

#23 2006-03-12 15:02:32

detalite
Użytkownik

Według mnie to Goblin's Light and Sound. Wysoka jakość obrazu i tłumaczenia. Ale Basaka jest bezwzględnie w czołówce.

Raise the flag of piracy, sing the song of victory
Glorious in battle are we
We've never known defeat, we never will retreat.
We live to hear the cannon roar,
And terror is our sempahore

#24 2006-03-12 15:08:33

Hatake
Użytkownik

witam na naszej stronce jest ankieta niezbędna do przeprowadzenia prosi się o głosowanie! dla leniwych przypomne adres jezor

www.straylife.glt.pl

#25 2006-03-12 15:19:37

gracol
Użytkownik

Zagłosować też nie zaglosuję, bo wymaga to rejestracji. A co do samego formatu to chyba jest to detal. IMO najważniejszy jest poziom tłumaczenia i jakość wykonania.

#26 2006-03-12 15:37:18

Hatake
Użytkownik

no niestety nie da się tak zrobić żeby bez rejestracji móc głosować smutny taki już jest php-fusion

#27 2006-03-12 16:19:00

Suchy
Użytkownik

Oj da się zrobić uwierz mi oczkod
Trzeba wedytować skrypt PHP, ale na pewno można to osiągnąć.

A co do polskich grup, to większość z nich prezentują wysoki poziom.
Co się zaś tyczy Basaki, to chwali im się szybkość i solidność, niemniej jakość kodowania (zwłaszcza starszych swoich reli) nie zachwyca.

#28 2006-03-12 16:28:19

gracol
Użytkownik

skam123 napisał:

przeciez zawsze mozna skorzystac z megauploada lub rapidarza do zamieszczenia tych kilku tytulow (ps. jaka jest najlepsza grupa fasuberska bo narazie znam tylko ta ??)

Bazą zbierająca informacje o polskich grupach jest .:Anfo:..

Suchy napisał:

A co do polskich grup, to większość z nich prezentują wysoki poziom.

Co prawda to prawda. Chociaż nie da się ukryć, że niektóre grupy miały "ciężki" start. W ogóle polskie teamy nie są nastawione na speedsubbing , więc siłą rzeczy anime przez nie wypuszczane są bardziej dopracowane pod względem technicznym i merytorycznym. Sporo tytułów już obejrzałem od najróżnijszych grup i chociaż nie jestem ekspertem od kodowania (nawet przeciętny nie jestem) to mogę powiedzieć, że nasi koderzy mają równie wysokie umiejętności, jeśli nie lepsze (tutaj ukłon w stronę Suchego, Pomyka, Dima i innych).

Suchy napisał:

Co się zaś tyczy Basaki, to chwali im się szybkość i solidność, niemniej jakość kodowania (zwłaszcza starszych swoich reli) nie zachwyca.

Plusem Basaki jest to, że nie afiszują się z projektami, ale wydają je w całości i dość regularnie. Co do jakości kodowania bywa różnie, ale zazwyczaj tłumaczenia mają dopracowane (choć w Mugenie kilka interpunkcyjnych by się znalazło).

IMHO ścisła czołówka to Anime-People, GLS, SRS, ASG i oczywiście Basaka.

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-03-12 16:46:48)

#29 2006-03-12 17:16:55

gracol
Użytkownik

Dziwne, bo mi zazwyczaj suby z anfo zasuwają jak marzenie (czyt. pełnym łączem) i jeszcze nigdy (a jakiś czas już tam siedzę) nie miałem jakichkolwiek problemów. No może raz, jak ściągałem Haibane Renamei. smile

ard napisał:

Ach, ta skromność. smile_big

jezor

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-03-12 17:17:58)

#30 2006-03-12 18:55:34

Suchy
Użytkownik

Kwestia distro jest raczej dość łatwa.
Mało kto ma w Polsce Łącze, które może poświęcić na distro  n fansubów i do tego kompa mieć non stop. Dlatego potrzebne jest wsparcie osób ściągających jako seederów i tu jest wąskie gardło. Ludzie zasysają i uciekają.

P.S.
Jest też strona gdzie sa polskie fansuby wrzucone na MU i RS. Gdzie? Spytajcie grejpfruta oczkod

#31 2006-03-12 18:58:48

Hatake
Użytkownik

właśnie propo tych serwów. jaki polecacie? bo MU odpada ze względu na sloty dla nas przydzielone, RS też bo tylko 100 MB na plik. może www.uploading.com? albo badongo.com można też pomyśleć o yousendit.com jaki polecicie?

#32 2006-03-12 19:02:38

grejpfrut
Użytkownik

Suchy napisał:

Jest teĹź strona gdzie sa polskie fansuby wrzucone na MU i RS. Gdzie? Spytajcie grejpfruta oczkod

aj tam od razu spytajcie ;P przecieĹź to nie jest Ĺźadna tajemnica - mam tu i na anfo w sygnaturce, do tego na anfo jest 'oficjalny' link ;P

#33 2006-03-12 21:45:59

KriminalMinded
Użytkownik

grejpfrut napisał:
Suchy napisał:

Jest też strona gdzie sa polskie fansuby wrzucone na MU i RS. Gdzie? Spytajcie grejpfruta oczkod

aj tam od razu spytajcie ;P przecież to nie jest żadna tajemnica - mam tu i na anfo w sygnaturce, do tego na anfo jest 'oficjalny' link ;P

Czyzbys sie przestraszyl tych milionow, sorry dziesiatkow milionow PMow ladujacych w Twojej skrzynce w ciagu 10 minut? jezor

EDIT: A nowej grupie Stray Life zycze powodzenia smile

Ostatnio edytowany przez KriminalMinded (2006-03-12 21:47:52)

#34 2006-03-12 22:02:07

pa3cja
Użytkownik

Zarejestrowalam sie na stronie Stray Life, ale nie moge sie zalogowac smutny

#35 2006-03-12 22:12:02

biszkopt
Użytkownik

a tak zapytam tutaj szerszą publiczność, czy ktoś próbował już (jakaś grupa) zrobić jakiegoś anime z polskim dubbingiem?? wydaje mi się, że byłoby na wielkie wzięcie smile może to i trochu dziwny pomysł, ale czasem trzeba spróbować czegoś nowego, a pewnie wiele by się znalazło chętnych do podłożenia głosu pod jakiegoś bohatera smile

p.s. czy możecie polecić jakieś stronki, które krok po kroczku jak dla głupiego[slina] wyjaśnią proces tworzenia hardsub'a?? Ostatnio tak z chęci poszerzenia wiedzy się tym interesuje choć szczerze to jeszcze nie miałem czasu, aby wyszukać jakiś informacji, więc właśnie was się pytam o jakąś lekturę przed snem smile

A może nowa grupa umieści na swojej stronce jakiś poradnik hardsubera?? smile

Pozdrawiam i życzę wiele szczęścia dla nowej grupy :-)

#36 2006-03-12 22:16:35

grejpfrut
Użytkownik

biszkopt napisał:

a tak zapytam tutaj szerszą publiczność, czy ktoś próbował już (jakaś grupa) zrobić jakiegoś anime z polskim dubbingiem?? wydaje mi się, że byłoby na wielkie wzięcie smile może to i trochu dziwny pomysł, ale czasem trzeba spróbować czegoś nowego, a pewnie wiele by się znalazło chętnych do podłożenia głosu pod jakiegoś bohatera smile

LMT kiedyś zrobiło fun-dubbing do pierwszego odcinka Tenjo Tenge. ale to nie miało związku z fabułą ^^ co nie zmienia faktu, że fajnie wyszło smile

#37 2006-03-12 22:19:23

krzysiek_bs
Użytkownik

pa3cja napisał:

Zarejestrowalam sie na stronie Stray Life, ale nie moge sie zalogowac smutny

Ja też jestem zarejestrowany i mi wszystko dobrze dziala smile_big

moze zle haslo wpisujesz??

id5.php?id_char=3107.jpeg

#38 2006-03-12 22:31:21

waski_jestem
Użytkownik

Hatake napisał:

właśnie propo tych serwów. jaki polecacie? bo MU odpada ze względu na sloty dla nas przydzielone, RS też bo tylko 100 MB na plik. może www.uploading.com? albo badongo.com można też pomyśleć o yousendit.com jaki polecicie?

Co do MU to od kilku dni zwiekszyli znowu ilosc slotow na Polske smile_big 3000 i teraz juz nie ma wiekszego problemu z wbiciem sie, ale sa za to mniejsze transfery smutny

A co sie tyczy distro to pozostaje jeszcze cos takiego jak p2m, tyle ze nie najlepiej sie sprawdza na poczatku jak jest duzo chetnych, bo blokuja skrzynki.

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#39 2006-03-12 22:37:40

Hatake
Użytkownik

booo coś się tam wymyśli smile a ja mam takie pytanie wiem że jako grupa powinienem już to wiedzieć ale ja jestem w końcu od kodowania i generalnie mam taki mały problemik-prośbę. ma ktoś może plugina do VDMod takie coś jak subtitler tylko że wczytuje napiski ASS a nie tylko SSA? albo prościej jaki program?

#40 2006-03-12 22:45:40

Zell ff8
Użytkownik

Zyczę powodzenia i myslę że nie raz będe was odwiedzał:P

Stopka forum

© Animesub.info 2024