Nie jesteś zalogowany.
No niby czekam z niecierpliwością, ale i tak pewnie nic ciekawego w niej nie będzie (przynajmniej w mandze nic ciekawego nie dzieje się w tomie 4). Największą chętkę jednak mam na 8 OVA. Po przeczytaniu mangi jestem pod wrażeniem i czekam na animację. Tylko przy obecnym tempie poczekam sobie na nią chyba z 5 lat
Właśnie, tragedia:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … 14&page=25
Na razie taka moja opinia o 1- 3 OVA:
Nie wiem czego brakowało poprzedniemu Hellsingowi, że zdecydowano się na Ultimate?
No bo co dostaliśmy tym razem?
Ano seria przeznaczona jest dla raczej starszych widzów, rzekłbym dużo starszych.
Zwiększono ilość scen brutalnych, uwypuklono je, stały się one jeszcze bardziej przerażające.
Nie ma w nich hektolitrów krwi, są tony.
Pomieszano to ze scenami humorystycznymi... bez komentarza.
Grafikę poprawiono, dodano 3d.
Muzyka jest jakby gorsza, choć bardziej przestrzenna. I mimo, że ma oddziaływać na podświadomość, to tego nie robi.
Co do fabuły.
Po co, po co, po co?
Toż nie było czego innego do pokazania?
I dlaczego spłycono Victorię? Z tym badziewnym "master" niech sie schowa.
Trochę się załamałem.
Ogólne wrażenia jest takie, że gdyby nie było Hellsinga, to Ultimate byłby na jakieś 8-9/10, a tak wypada dość kiepsko i dam mu zaledwie 5,5/10. Za wsteczniactwo.
A że wychodzą 3 odcinki na rok, to SKANDAL!!!
Ultimate wyszedł bo:
- chłopaki robili szybciej Hellsinga niż powstawała manga i w pewnym momencie powstała zupełnie inna historia ;/
- im się marzy Hellsing - odwzorowanie mangi, a nie to coś co stworzyli
- skoro mają teraz lepszą technologie, tz mogą zrobić ładniejszego Hellsinga to takiego go robią
- Victoria... w zwykłym Hellsingu jest ciotą, a teraz jest płytka. Więc ogólnie jest tak jak było (tu poprawili, a tu spier***** i wszyło na 0)
A to że wychodzą 3ep na rok to jest na serio żal
Piszesz "ciotą" w znaczeniu miernota?
A jaka jest naprawdę?
------spoiler, Czy jak to się nazywa---------
Victoria ciotą przestaje być dopiero w 7 tomie mangi
------Koniec-------
, więc wszystko przed nami. Scenki humorystyczne też mnie rażą w OVA, no ale takie są też w mandze, więc trudno :|
Co do animacji to seria OVA jest dużo lepsza, walki bardziej widowiskowe, zastanawia mnie jednak tylko co te ghule chciały zrobić Victorii w 2 epizodzie
Właśnie, tragedia:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … 14&page=25Na razie taka moja opinia o 1- 3 OVA:
Nie wiem czego brakowało poprzedniemu Hellsingowi, że zdecydowano się na Ultimate?No bo co dostaliśmy tym razem?
Ano seria przeznaczona jest dla raczej starszych widzów, rzekłbym dużo starszych.
Zwiększono ilość scen brutalnych, uwypuklono je, stały się one jeszcze bardziej przerażające.
Nie ma w nich hektolitrów krwi, są tony.
Pomieszano to ze scenami humorystycznymi... bez komentarza.Grafikę poprawiono, dodano 3d.
Muzyka jest jakby gorsza, choć bardziej przestrzenna. I mimo, że ma oddziaływać na podświadomość, to tego nie robi.Co do fabuły.
Po co, po co, po co?
Toż nie było czego innego do pokazania?
I dlaczego spłycono Victorię? Z tym badziewnym "master" niech sie schowa.Trochę się załamałem.
Ogólne wrażenia jest takie, że gdyby nie było Hellsinga, to Ultimate byłby na jakieś 8-9/10, a tak wypada dość kiepsko i dam mu zaledwie 5,5/10. Za wsteczniactwo.
A że wychodzą 3 odcinki na rok, to SKANDAL!!!
Sir, czytałeś może mangę? Moim zdaniem fabuła jest o wiele bardziej rozbudowana i ciekawsza niż w Hellsing TV. To się dopiero zacznie (celowałabym tak 4 lub 5 ep OVA). A po co w ogóle zrobili OVA? Żeby wreszcie zekranizować mangę:-D Wcześniej nie było to do końca możliwe, gdyż w trakcie produkcji Hellsinga TV ukazały się jedynie dwa tomy mangi, a więc kolejne odcinki były jedynie fantazją reżyserską. W tej chwili autorzy chcą być wierni orginałowi i chwała im za to. A sam się przekonasz z następnych odcinków, że czeka nas coś na miarę "fantazji na siedem palników acetylenowych"*:D
* jak ktoś czytał "Znak chaosu" to wie o czym mówię;)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Sir, czytałeś może mangę? Moim zdaniem fabuła jest o wiele bardziej rozbudowana i ciekawsza niż w Hellsing TV. To się dopiero zacznie (celowałabym tak 4 lub 5 ep OVA). A po co w ogóle zrobili OVA? Żeby wreszcie zekranizować mangę:-D Wcześniej nie było to do końca możliwe, gdyż w trakcie produkcji Hellsinga TV ukazały się jedynie dwa tomy mangi, a więc kolejne odcinki były jedynie fantazją reżyserską. W tej chwili autorzy chcą być wierni orginałowi i chwała im za to. A sam się przekonasz z następnych odcinków, że czeka nas coś na miarę "fantazji na siedem palników acetylenowych"*:D
* jak ktoś czytał "Znak chaosu" to wie o czym mówię;)
zauważmy dodatkowo, że TV a OVA zawsze od siebie odbiegają. W każdym anime!
Chociażby, że OVA jest zawsze bardziej dopracowana - kreska, grafika.
TV leci jak nazwa wskazuje w TV i nie można było umieścić tam wszystkich scen i hektolitrów krwi.
W serii pojawia się "ktośu" o nazwie Icognito - może sie podobać jednym, drugim nie. Dla mnie jest niewypałem. Facet co sie starał w jakoś nie potrafił.
Incognito to była porażka... chwała im za to OVA bo mi już żal było przypominać sobie jak skopali wersje TV
Do Shinma86
Nie, mangi nie czytałem.
Dlatego moja ocena 1-3 a nie całości, bo całości jeszcze nie ma.
Jak zobaczę wszystko, to wtedy moja opinia może się różnić.
Na razie to tylko... wrażenia.
No, a że porównać z Hellsingiem musiałem, to oczywiste.
Piszesz "ciotą" w znaczeniu miernota?
A jaka jest naprawdę?
No porównaj sobie TV (jak ona coś zabiła to było święto - ostatnie epy), a OVA - te zajawki
PS.: tak prawie nie na temat więc odp. mi na PW. Czy Hellsing (managa) wyszedł wogule w Polsce i czy jest w druku, czy też tylko skany mi zostały....
PS.: tak prawie nie na temat więc odp. mi na PW. Czy Hellsing (managa) wyszedł wogule w Polsce i czy jest w druku, czy też tylko skany mi zostały....
1. w ogóle
2. Tak, wyszło już 8 tomów, wydawnictwo JPF
kurcze ja niewiem, do serii TV musiałem podchodzić 2 razy z prawie półroczną przerwą, bo nie mogłem wytrzymać tych 13 odcinków (Najbardziej mnie chyba postać Incognito odstraszała) a 3 OVA-ki pożarłem w jeden wieczór. Klimat, kreska, efekty i chyba przede wszystkim fabuła jest lepsza w OVA niz w serii TV, ale już to ktoś powiedział, że to chyba kwestia gustu. Jak dla mnie seria TV moze mowić do OVA "my, master".
Question: w HellSingu (OVA) Alucard jest cool wampirem: dumny, dostojny, czasami sprawia wrażenie wszechwiedzącego, lecz nie brakuje mu nutki szaleństwa, całej pięciolinii okrucieństwa a czasami nawet odrobiny niepoczytalności, sam bym chyba nie stworzył lepszej postaci wampira. Chciałbym wiedzieć czy w waszej hierarchii fajności jest jakiś wampir którego stawiacie wyżej niż Alucarda z serii OVA ??
Gdyby tylko zmienili muzę w Ultimate na taką, jaka była w TV, nie miałbym się czego przyczepić. Tylko w tym seria TV daje po tyłku OAV'ce. Miejmy nadzieję, że w 4 OAV w końcu zmienią muzę. (Ech, czekać do lutego - koszmar.)
Question: w HellSingu (OVA) Alucard jest cool wampirem: dumny, dostojny, czasami sprawia wrażenie wszechwiedzącego, lecz nie brakuje mu nutki szaleństwa, całej pięciolinii okrucieństwa a czasami nawet odrobiny niepoczytalności, sam bym chyba nie stworzył lepszej postaci wampira. Chciałbym wiedzieć czy w waszej hierarchii fajności jest jakiś wampir którego stawiacie wyżej niż Alucarda z serii OVA ??
Cóż, Saya z Blood: The Last Vampire jest całkiem niezła, ale przez 40 minut nie da się przedstawić całego bohatera. A seria Blood+ zniszczyła jej świetny charakter...
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-12-21 19:08:45)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Alucard = Dracula ??
Przeczytajcie od tyłu Alucard
Czy ma to jakiś związek ?
Oczywiście, że ma;) Prędzej czy później się dowiesz jaki:P
Najprędzej czytając na bieżąco mangę (odpowiedź jest już w świeżo wydanym przez JPF tomie 8) lub w serii OAV.
[cytuj]Re: Hellsing Ultimate
~bunio11 napisał(a):
Alucard = Dracula ??
Oczywiście, że ma Prędzej czy później się dowiesz jaki
Najprędzej czytając na bieżąco mangę (odpowiedź jest już w świeżo wydanym przez JPF tomie 8) lub w serii OAV.[/quote]
Wystarczy obejzec sama serie TV i juz wiadomo , hehe ostatnie sceny gdzie mamy Alucarda w troche innym swietle no i oczywiscie jego wspomnienia, wbiecie na "pal" itp. jak ktos zna troche historie odrazu powienien byl zlapac watki "hitoryczne "
[cytuj]Re: Hellsing Ultimate
~bunio11 napisał(a):
Alucard = Dracula ??
Oczywiście, że ma Prędzej czy później się dowiesz jaki
Najprędzej czytając na bieżąco mangę (odpowiedź jest już w świeżo wydanym przez JPF tomie 8) lub w serii OAV.
Wystarczy obejzec sama serie TV i juz wiadomo , hehe ostatnie sceny gdzie mamy Alucarda w troche innym swietle no i oczywiscie jego wspomnienia, wbiecie na "pal" itp. jak ktos zna troche historie odrazu powienien byl zlapac watki "hitoryczne "
Zgadza się, ale producenci serii TV, jak również Ci, co wymyślali zakończenie tej serii, sami nie wiedzieli, czy dobrze robią:P Przelotka, w której widać mu wąsy, a potem wbity na pal Incognito, to był jedynie taki smaczek, spekulacja. Bo jak mogli wiedzieć, że Alucard to niegdysiejszy Dracula (poza anagramem jego imienia, który przecież mógł być zwykłym żartem autora), skoro w czasie tworzenia serii na rynku były dopiero dwa tomy mangi (w których nie ma nic na ten temat)? Producenci sporo ryzykowali dając takie zakończenie, bo a nóż-widelec autor mangi obmyśliłby to inaczej, a wtedy ten smaczek byłby wielkim zawodem publiki;) No ale trafili w dziesiątkę i przynajmniej tyle dobrego:D
BTW zgodnie z wcześniejszym założeniem, OAV 04 pojawi się za jakieś cztery dni[okej] Mam nadzieję, że znów nie przełożą dnia premiery, bo ja to już jak na szpilkach siedzę[yahoo]