#61 2006-04-04 18:08:04

Lain
Użytkownik

Odp: Dziewczyna i anime, pomóżcie!

hehe mavins jezor

nie rozumiem troche skad sie u ciebie po tej dyskusji wziela taka mysl:
"skoro kobiety oglądają cos tam, to dlaczego faceci nie moga oglądać czegoś tam?"
nikt tego przeciez nie neguje, kazdy oglada to co chce - ale jak mozna oceniac to czego sie nie zna?? Tylko glupcy i ignoranci oceniaja cos o czym nie maja pojecia...
Ja moge powiedziec o paru serialach tv, ze sa zenujace, aktorzy w nich grac nie potrafia, sa tak sztuczni ze az przykro patrzec... ( o tym czego nie widzialam sie nie wypowiadam bo jak i po oc?) Jendak co na temat anime ma powiedziec osoba ktora widziala co najwyzej jeden odcinek sailorek? ta osoba bedzie gadac bzdury typu ciagle slyszanego przeze mnie: "a to te bajki z tymi wielkimi oczami??" takie opinie budza we mnie smiech i raczej rozwmoca autoamtycznie traci na statusie spolecznym w moich oczach...
Opinie ktore sa w Polsce na temat anime powszechne pochodza od ludzi ktorzy wypowiadaja sie o tym nie majac pojecia o czym mowia.
zobaczyc nie musi ale moze oznaczac zrozumiec i nauczyc szanowac :]
i nie sadze by tutaj ktokolwiek kogokolwiek zmuszal do ogladania czegos :]
inna rzecz: meskie pasje sa czasem tym co przyciaga do was - nas kobiety jezor
jest cos pieknego w tym jak, gdy zajeci jestescie swoja pasja, widać w was pełnego wigoru chłopca... Nie wiem czy istnieje kobieta, ktorej nie mieknie na taki widok serce smile

A z domownikami bywa trudno jezor moj wojek np. nienawidzi filmow z czarnymi - nie da sie takich filmow z nim ogladac (Matrixa oczywiscie nie widzial - a mimo to ocenia go negatywnie - sa ludzie i ludzie wiec nie powienienes sie tym tak przejmowac XD)

Ostatnio edytowany przez Lain (2006-04-04 18:10:21)

#62 2006-04-04 18:22:47

haruka
Użytkownik

Sadze ze jesli sie pokaze drugiej polowce ze zalezy nam na naszej pasji...i nie mowie tu tylko o anime...to sadze ze moze nawet zaczac za takie cos szanowac i nawet imponowac...oczywiscie ... jesli sie bedzie mowic " ogladam anime " ... z glosem wstydu i obawy...to raczej nie zostanie to dobrze przyjete...wiec jak dla mnie liczy sie to ze jest ze odwazny i staly w tym co sie robi...
...wiem to troche po sobie...bo ja po jakims czasie zaczelam szanowac ze "moj przyjaciel" lubi dziwne sztuki walki ... < a na poczatku nie lubilam tego jego hobby >
trzeba przekonac druga polowke ze to co sie lubi jest naprawde oryginalne i interesujace oczkod

#63 2006-04-07 00:18:19

Obiwanshinobi
Użytkownik

Lain napisał:

czasem wazne jest w zwiazku zeby partnerzy w jakims zakresie rozumieli swoje pasje

"Kojak mógł mieć partnera", jak zauważył wielebny Custer. Ale grunt, że kobiety się wypowiadają.

Stopka forum

© Animesub.info 2024