Nie jesteś zalogowany.
Tak więc chciałem się zapytać, o gry podobne do:
Final Fantasy (ale NA PC!, exc Grandia II)
I do Devil May Cry (ARGH! WERSJA NA PC W MAJU, A JA NEEDUJÄ JAKÄĹ NAWALANKÄ Z MIECZAMI W TYM STYLU BO WYBUCHNÄ!!!!) [exc. Prince Of Persia (wszystkie mam i skończyłem), Onimusha3 [skończyłem], Chaos Legion [będę miał]]
Txkz z góry.
Powiem, tak jrpgów na PCta nie wydano za wiele (a przynajmniej nie najlepszych).
Polecam dwie rzeczy:
a)zakup konsoli;
b)grę na emulatorze.
Chyba że to koniecznie musi być gra na PCta (nie przez emulator) to polecam tę stronkę:
http://www.rpg.bajtnet.pl/pc/pc.htm
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2006-04-13 22:46:23)
Emulator już rozważałem, ale doszedłem do wniosku, że bezsensem byłoby grać w DMC na emulatorze (i prawdopodobnie z gorszym performace`m tzw.), skoro na PC wychodzi za mc... Więc chcę coś zastępczego. A co do RPGów, to FFX na emu właśnie kombinuję...
FFX na pc przez emu ? Optymista.. Jeśli już to w gry z psx możesz pograć na emulatorze (np. ePSXe ). Na dzialajacy emulator PS2 bedzie trzeba poczekac jeszcze kilka lat i nie wierz w teksty typu "emulator juz jest, trzeba tylko naprawde mocnego kompa" bo to bullshit
- komputer tak szybki nie istnieje a co wiecej sam emulator (najbardziej zaawansowany PCSX2) wykrzacza sie w wiekszosci gier.
Jest jeszcze mozliwosc grania w gierki z Dreamcasta przez emulator o nazwie Chankast - obsluguje calkiem spora liczbe gier przy niezlej predkosci emulacji , no i GBA, SNES, na które wyszło wiele fajnych gierek.:)
Rixed, to tak jak napisałem, zobacz link który podałem... tam jest naprawdę sporo jrpgów (no nie tylko jrpgów, ale w większości) na PC wraz z recenzjami ^_-.
co pamietam to w stylu anime jest gra pt. "Oni" jedna z niewielu co mi sie podobala.W skrocie przechodzisz kolejne etapy i uczysz sie nowych combosow.
FFX na pc przez emu ? Optymista.. Jeśli już to w gry z psx możesz pograć na emulatorze (np. ePSXe
). Na dzialajacy emulator PS2 bedzie trzeba poczekac jeszcze kilka lat i nie wierz w teksty typu "emulator juz jest, trzeba tylko naprawde mocnego kompa" bo to bullshit
- komputer tak szybki nie istnieje a co wiecej sam emulator (najbardziej zaawansowany PCSX2) wykrzacza sie w wiekszosci gier.)
Huh... A forum PCSX2 to pan przeglądał? Polecam- można się dowiedzieć że mit o mityczności emulatora PS2 jest mitem...
co pamietam to w stylu anime jest gra pt. "Oni" jedna z niewielu co mi sie podobala.W skrocie przechodzisz kolejne etapy i uczysz sie nowych combosow.
Tak, w to też grałem.
Naprawdę cos by mi się przydało w stylu PoP... Jeszcze jakby był Książę, to miód i łorzeszki... Niestety więcej PoPów już nie będzie... (a mogliby zrobić chociażby cztery części nowej serii... Np. Kindred Blades, w którym walczyłoby się z ludżmi, a nie z piaskowymi demonami...). Ale mam wrażenie że to tylko takie mrzonki moje jednak...
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-04-14 11:23:58)
no ok, emulacja ps2 idzie szybciej niz myslalem, ale nadal FFX troche czasu jeszcze potrzebuje - 9-13 fps na dosc high-end'owym sprzecie
Nie zrozum mnie zle - ja tez wyczekuje czasow gdy ten tytul bedzie grywalny ale moze lepszym wyjsciem byloby porzyczenie ps2 od kumpla
- moj miesiac temu sobie zakupil i FFX juz przeszedl, teraz zostaje mi go jakos "przekonac"
A ja se właśnie przechodzę FFX ^^ Jush niewiele brakuje do końca ^^
Wiesz... Kup se PS2. Emulator może i emuluje gry, ale...
hehe a przeszedles Nemesis ?. A czytales ze jest new game+ bo znalezli buga, ktory na to pozwala ale jest tylko w wersji japonskiej i indonezyjskiej
no taki jeden wredny kolo na Monster Arena co ma tylko 10000000 HP
a tu jego statystyki
Power 255
Defense 150
M.Power 255
M.Def 150
Speed 200
Evade % 0
Fire,Thunder,Water,Ice,Holy Absorb
i nie musze dodawac ze kontruje kazdego Overdrives
No jest w X-2 standardowo a w X nie ma a szkoda ale teraz juz jest bo znalezli na niego sposob ale nie w mojej wersji
Oo Z tego co widze na http://www.k-ff.com/ Monter Arena to HC. Nie dam se rady jeszcze
W FFX gram dopiero 3dni (jestem w Calm Lands a ztego co widzÄ po opisie to jush jakieĹ 3/4gry). Jeszcze duĹźo muszÄ siÄ nauczyÄ (postacie teĹź ^^'), Ĺźeby iĹÄ na MonsterArene. Tak wogĂłle to gdzie to jest Oo?
Chodzi ci o to Monster Arena ono jest na Calm Land jak idziesz w strone Mt.Gagazet to jest w polowie drogi po prawej stronie takie zaglebienie i tam wchodzisz. No ale zeby odblokowac potwory na Monster Arena to musisz je najpierw zlapac robisz to normalnie podczas walki ale musisz miec specjalna bron do tego
. A i na Calm Land jest tez Remiam Temple w ktorej zdobywasz Magus Sister
jak grales w FFIV to tez tam z nimi sie walczylo tylko ze wtedy one byly bossem
Hej, chłopaki... Może tak coś na PC, bo na PS`a to najprawdopodobniej będzie mnie stać jak umrę z głodu przy oszczędzaniu...
A wiesz ile kosztują gry na PS2?
BTW:
Boże, jak zobaczyłem ceny gier na 360, to mi ręce opadły...
A wiesz ile kosztują gry na PS2?
Jak sie ma dobry internet i nagrywarke DVD, to niewiele
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-04-17 22:10:33)
RiXeD napisał:A wiesz ile kosztują gry na PS2?
Jak sie ma dobry internet i nagrywarke DVD, to niewiele
Wiesz, z autopsji wiem że są różnice w radości z posiadania oryginałów a piratów... Mnie na przykład rozpierała duma jak sobie postawiłem na półeczce pudełko z ORYGINALNYM X-2 (WIELKA GRA!)... Fakt, większość mojej kolekcji to "wersje testowe "jak mi się spodoba to kupię xP"", co nie zmienia faktu, że posiadanie oryginałów daje większą frajdę...
posiadanie oryginałów daje większą frajdę...
Taaa, te uczucie gdy nie musisz kopiować cracka:P