Nie jesteś zalogowany.
Dane sa naliczane po stronie tpsa, nie po modemie, sa caly czas nalicznae, to ze czasem naliczy mniej czasem wiecej to wina tepsianego systemu
Też na to cierpie i musze przyznac ze z tym limitem to troche przeginaja[ostrzezenie] Jest zdecydowanie za niski. Fakt faktem, ze czasami dzieje się coś dziwnego z tym naliczaniem danych:). Na dzień dzisiejszy jestem jednak zadowolony:-D Nie dość ze sciagnałem ponad 15GB (dla opcji 512 - które jest udokumentowane na stronie neo jak i u mnie na liczniku), to jeszcze mi łącza nie zablokowali...[szpan]
TP S.A. są wypas i jeszcze jacy bystrzy:)
Ja tam ściągłem w tym mechu 20GB a mi naliczyli niecałe 10GB. Ci z TP S.A.[respekt] są w deche a system jeszcze lepszy tylk dzisiaj transfer mi zszedł do max 4 kb/s[cenzura]
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2006-08-28 02:33:51)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Oj tak, TPSA jakoś dziwnie nalicza i dziwnie egzekwuje te limity... Mam *teoretycznie* limit 35GB, a w tym miesiącu ściągnąłem już... 100GB. W panelu kontrolnym cały czas dolicza, ale reakcji żadnej
U mnie to samo, mam limit 7GB a ściągłem juz ponad 15 i żadnej reakcji ze strony TP :D
Hmm... Poczekajcie do następnego miecha jak się dopatrzą .
Szczerze mówiąc podejrzewam, że zmianiali coś u siebie w tym miesiącu (np nowa strona) i nie do końca im to współgra. Jak narazie cieszę się i ściągam na umór tak, że miejsca na dysku już zabrakło .
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
A może po prostu dali jakiś prezent na wakacje, albo nie dopatrzyli faktycznie, a potem będzie "Dlaczego ten rachunek taki wielki?"
Cóż, ja też mam niezłą prędkość jak narazie. ( Neo 256, 7 GB ) Jeszcze mi nie zmniejszyli do 4 kB/s
[cytuj] ~Szual napisał:
A może po prostu dali jakiś prezent na wakacje, albo nie dopatrzyli faktycznie, a potem będzie "Dlaczego ten rachunek taki wielki?"
[/quote]
Nie ma szans by za to nam przyszedł większy rachunek. Musielibyśmy wyrazić zgodę na dokupienie dodatkowego limitu ściagnięć.
Ja aż się wzruszyłem kiedy ujrzałem, że mój limit 15GB został już przektoczony 2X w tym miesiącu. Myślałem, że ten czas nie powróci a tu taka niespodzianka (wcześniej prawie przez 4 miechy miałem konto bez limitów ). Szkoda tylko, że dysk 120GB tak szybko się zapełnia...[placze]
Nie bądź zbyt hardy...
U mnie było jeszcze ciekawiej . Najpierw przez noc ściągałem Gundamy i patrze na stronie tp ile mi limitu zostało po tym jak ściągnąłem i mi zresetowali połączenie i co widze 21 GB to sobie myśle po ptokach. Włanczam tą samoą stronke na następny dzień i co widze 13 GB
ogólnie to system zliczania TePsa ma lipny
kumplowi limit zaczął działać po 7 miesiącach
Ja nie mogę aż mnie skręca z zazdrości jak czytam wasze posty ja mam opcje 512 i pisze mi ze ściągnąłem 13,3 giga a zablokowali mi transfer dzwonie do nich a oni mówią ze net mi chodzi normalnie no to sobie pomyślałem ze cos nie gra na kompie wiec poszedłem do kumpla się zalogować, ale nadal to samo jest mimo to upierają się ze net mi chodzi normalnie
A ja sie tak zastanawiam ile osob korzysta z tego lipnego programiu od tpsa do laczenia sie z netem, hm?
Co do wiekszego rachunku to nie moga tego zrobic To ich wina ze nie potrafia sobie zrobic poprawnego naliczania transferu, a pozatym zawsze mozna powiedziec ze jestes zielony i nie wiedziales gdzie sie sprawdza ile juz sciagles Pozatym transfer zcesto nei jest w ogole doliczaony, co za tym idzie, ze masz niby sciagniete 20gb a na panelu pisze 13gb W ogole jakby mieli za to wieksze rachunki dawac to polowa userow wieksza by takie rachunki dostawala To chyba normalne ze wiekszosc z nich by poprostu zrezygnowala z neozdrady. Ja tam jestem zadowolony z mojego lacza 512 Tylko czekam az od grudnia bede mogl sobie przejsc na ta nowa tryfe co 512 jest za 28zloty, bo teraz kur* place 120zloty za to co kosztuje 28zl :[
a teraz ustawiłem aby windows łączył mnie automatycznie przy starcie systemu
To może być kłopotliwe gdy właduje ci się trojan downloader.O ile przy standardowym ustawieniu gdyby downloader chciał ściągac viry wyskoczyłoby ci okienko o próbie połączenia z netem o tyle teraz może już zasysać przy starcie systemu .
[EDIT]
No chyba że masz dobrego antywirusa
Ostatnio edytowany przez Citizen (2006-08-28 13:12:07)
antywir wszystkiego nie zalatwia. wazne jest aby miec dobrego firewall'a, ja sam nie uzywal antywirusow (wiem co mozna sciagac) bo obciazaja zbytnio system, wystarczy ustawic dobre reguly i nic sie nie przesliznie, oczywiscie raz na jakis czas wykonuje test skanerem mks_vir, ale oczywiscie nic nie znajduje . jade tak juz od roku.
antywir wszystkiego nie zalatwia. wazne jest aby miec dobrego firewall'a, ja sam nie uzywal antywirusow (wiem co mozna sciagac) bo obciazaja zbytnio system, wystarczy ustawic dobre reguly i nic sie nie przesliznie, oczywiscie raz na jakis czas wykonuje test skanerem mks_vir, ale oczywiscie nic nie znajduje . jade tak juz od roku.
troche prawdy w tym jest ja uzywam ZoneAlarm jako firewalla i od czasu do czasu skanuje kompa AD-Aware i z wirusami i innymi robakami mam spokuj.
Oto co dostaniecie za 2 złote z tej aukcji na allegro
[cytuj]
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
NEOSTRADA BEZ LIMITU
PORADNIK
Pewnie nie raz byliśmy bardzo wkurzeni bo skończył się nam limit w neostradzie i wydaje nam się ,że koniec ze ściąganiem aż do przyszłego miesiąca.
Nic bardziej mylnego, teraz będziesz mógł ściągać do woli, już nigdy nie powiesz ,ze skończył Ci się limit.
Od dziś będziesz mógł ściągać przez całą umowę .
Sposób jest bardzo Prosty
Wystarczy skorzystać z jakiegoś programu P2P typu emule, DC++
lub innych i poszukać plików tekstowych o nazwie : neostrada , neo, neostrada hasła, neo hasła itp.
Są to pliki udostępnione przez ich właścicieli więc pozwalają na ich ściąganie i korzystanie z nich.
Gdy ściągniesz jeden z tych plików to masz w nim dane i hasło jakiegoś użytkownika i wtedy logujesz się na neostradzie na jego nazwę użytkownika i hasło. Ściągasz lecz nie nabijasz na jego konto megabajtów i to jest w tym najlepsze (gdy któryś nie wchodzi, próbuj dalej ,aż do skutku.)
Nawet dziecko by sobie z tym poradziło.
W regulaminie neostrady są wzmianki takie jak:
"W ramach korzystania z Usługi Klient zobowiązany jest:
Nie dokonywać prób wejścia do zasobów informatycznych będących w posiadaniu innych osób bez ich zgody"
(osoba udostępnia czyli zezwala)
&
TP nie ponosi odpowiedzialności za :
Następstwa udostępnienia przez klienta jego hasła lub kodu PIN osobom trzecim.
Poradnik nie zawiera loginów i haseł i nie dostarczam ich.
Jestem Autorem tego poradnika!!!!
Opłata jaką pobrałem jest to Opłata za czas spędzony w pisaniu tego poradnika.
Sprzedaję Go w celach edukacyjnych więc nie ponoszę odpowiedzialności za niego .
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
[/quote]
[cytuj]Sposób jest bardzo Prosty
Wystarczy skorzystać z jakiegoś programu P2P typu emule, DC++
lub innych i poszukać plików tekstowych o nazwie : neostrada , neo, neostrada hasła, neo hasła itp.
Są to pliki udostępnione przez ich właścicieli więc pozwalają na ich ściąganie i korzystanie z nich. [/quote]
Zawsze znajdą się "jelonki", które w akcie dobrej woli udostepniają wszystkie zasoby twardziela, a później się dziwią na przykład, że ktoś im się na konto włamał...
Niestety sieć pełna jest wilków czyhających na taki łup. Potwierdzenie wyżej.
Ostatnio edytowany przez slymsc (2006-08-28 15:59:01)
Nie bądź zbyt hardy...
[cytuj]
Gdy ściągniesz jeden z tych plików to masz w nim dane i hasło jakiegoś użytkownika i wtedy logujesz się na neostradzie na jego nazwę użytkownika i hasło. Ściągasz lecz nie nabijasz na jego konto megabajtów i to jest w tym najlepsze (gdy któryś nie wchodzi, próbuj dalej ,aż do skutku.)[/quote]
Nabijasz nabijasz, tylko nie na swoje konto tylko na to konto na ktore jestes zalogowany. Poza tym jesli masz np neo 512, to jesli zalogujesz sie na konto ktorego wlasciciel ma neo 128 to twoj transfer bedzie = 128. Poza tym, jesli wlasciciel konta bedzie sie chcial na nie zalogowac a ty w tym czasie bedziesz z niego korzystal, to on raczej sie na nie nie bedzie mogl zalgowac gdyz pewnie dostanie komunikat ze jego login i haslo sa uzywane.
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-28 15:56:48)
A tego wlasnie nie wiem, ale raczej nie.