#321 2007-03-19 23:43:22

harnas02
Użytkownik

Odp: Długie włosy

To że rozjaśnić a potem na biało dopiero farbować to się wystarczyło kumpla zapytać w moim wypadku jezor też mam ciemny blond. nie wiem czemu zwracasz uwagę na wytykanie cię palcami. Ja na to nie zwracam uwagi ( i tak większość ludzi ma mnie za psychola więc białe włosy dużo nie zmienią w moim wypadku). Gorzej może być trochę z nauczycielami (pedagog znowu pewnie mi będzie truł że próbuje na siebie zwrócić uwagę kiedy jest zupełnie odwrotnie). Ale jeżeli w połowie liceum przefarbuje sobie włosy to nic się złego nie stanie moim zdaniem. Opinia jest wyrabiana w I klasie.

#322 2007-03-19 23:48:22

wiluS
Użytkownik

Ja mam naturalne blond wlosy i nie zamierzam ich farbowac(poki co:)). Natomiast mam inne pytanie. Czy mozna samemu zrobic sobie dredy?

#323 2007-03-19 23:48:30

Sansiro
Użytkownik

pa3cja napisał:
Eternit napisał:
pa3cja napisał:

Przede wszystkim, jaki masz naturalny kolor wlosow. Bo jak masz ciemnie to watpie ze ci sie uda przefarbowac. Chyba ze bedziesz farbowal kilka razy.

Ciemny blond. A co do farbowania to sąsiadka która jest fryzjerką mówiła mi że najpierw mam rozjaśnić a potem pofarbować to wyjdzie czysty biały kolor. Normalnie dowiedziałem się tego pół godziny temu, byłem się spytać:)

I postaraj sie nie robić błędów:D

a gdzie zrobilam blad? Spojrzałam jeszcze raz na posta i musze przyznac ze nie widze smile

Też nie widzę żadnego błędu... Może mu o co innego chodziło:)

#324 2007-03-19 23:56:54

Eternit
Użytkownik

sansiro napisał:
pa3cja napisał:
Eternit napisał:
pa3cja napisał:

Przede wszystkim, jaki masz naturalny kolor wlosow. Bo jak masz ciemnie to watpie ze ci sie uda przefarbowac. Chyba ze bedziesz farbowal kilka razy.

Ciemny blond. A co do farbowania to sąsiadka która jest fryzjerką mówiła mi że najpierw mam rozjaśnić a potem pofarbować to wyjdzie czysty biały kolor. Normalnie dowiedziałem się tego pół godziny temu, byłem się spytać:)

I postaraj sie nie robić błędów:D

a gdzie zrobilam blad? Spojrzałam jeszcze raz na posta i musze przyznac ze nie widze smile

Też nie widzę żadnego błędu... Może mu o co innego chodziło:)

Te błędu które pogrubiłem:)

Kiedyś jak miałem dłuższe włosy przed podcięciem też chciałem sobie zrobić sobie dredy ale stwierdziłem że głupio bym w nich wyglądał. A dredów raczej chyba sam nie zrobisz bez czyjejś pomocy.

#325 2007-03-20 00:02:27

wiluS
Użytkownik

Wlasnie ciekawi mnie czy gdybys mial juz wprawe w robieniu dredow to czy bylbys w stanie wykonac je sobie samemu:)

#326 2007-03-20 00:04:35

pa3cja
Użytkownik

Aaaa! Chodzi ci o polskie znaki. Z przywyczajenia, nie pisze na forum z polskimi znakami.

#327 2007-03-20 00:06:36

teusz
Użytkownik

wiluS napisał:

Wlasnie ciekawi mnie czy gdybys mial juz wprawe w robieniu dredow to czy bylbys w stanie wykonac je sobie samemu:)

To chyba nie wykonalne:P

#328 2007-03-20 00:07:10

Zjadacz
Użytkownik

Pewnie zaraz odezwie się Quithe smile_big

"Skazany na zajebistość"

#329 2007-03-20 00:09:50

Winged
Użytkownik

Ostatnio poszedłem do fryzjera. Poprosiłem, żeby mi skrócił włosy i zrobił tak, żeby lepiej się układały niż dotychczas (chciałem mieć dłuższe, by być ładny jak chłopcy z anime smile_big). Zasnąłem. Obudziłem się, gdy maszynka cięła już mój bok.
Po wyjściu spotkałem znajomą. Powiedziała, że wyglądam jak Will Smith w "Bajerze z Bel-Air".
Taka przestroga, by nie zasypiać w salonie fryzjerskim. smile

Ostatnio edytowany przez Winged (2007-03-20 00:31:39)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#330 2007-03-20 00:11:54

BigBang
Użytkownik

Heh, ja tez niedawno mialem dlugie wlosy, na dodatek lekko krecone, takie fale jakby, ale to musialem dbac o nie, czesto je sczotkowac, a ze jestem mezczyzna, wiec postanowilem nie komplikowac sobie dluzej zycia i poszedlem do fryzjera. Fryzjerka ze trzy razy mnie pytala czy napewno chce sciac takie wlosy.
Ale zauwazylem, ze dlugie wlosy u mezczyzn bardziej przyciagaja uwage kobiet, poprostu dziewczyny czesciej zwracaja uwage na facetow z dlugimi wlosami, przynajmniej w swoim przypadku zauwazylem taka roznica, jak sie ma krotsze wlosy to kobiety nie zwracaja juz tak na ciebie uwagi.

#331 2007-03-20 00:23:21

wiluS
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Dobrze by bylo, nie ma to jak glos fachowca:P

BigBang  napisał:

Ale zauwazylem, ze dlugie wlosy u mezczyzn bardziej przyciagaja uwage kobiet, poprostu dziewczyny czesciej zwracaja uwage na facetow z dlugimi wlosami, przynajmniej w swoim przypadku zauwazylem taka roznica, jak sie ma krotsze wlosy to kobiety nie zwracaja juz tak na ciebie uwagi.

Ciekawe, u mnie najwieksze wziecie maja "łysi". Goscie z dlugimi wlosami zawsze koncza najgorzej. Na podsumowanie imprezy co drugi wyciera hmm... a reszta hmm, hmm... Pamietam jak kiedys fryzjerka naciela mi ucho. Moja starsza dostala szalu i zrobila niezla zadyme:P Do dzis jej to wypominam, ach te wspomnienia:D

#332 2007-03-20 00:34:45

darkschab
Użytkownik

a ja preferuje krótko i to bardzo 1mm - 3mm i jest git smile

#333 2007-03-20 00:47:27

kulomen
Użytkownik

co do farbowania. to bardzo obciąża włosy. ja kiedyś chciałem na platynę zrobić ale wyszło tylko na tyle ze miałem niebieską skórę na głowie. potem miały być czerwone a wyszły różowe. tragedia.
ja teraz znów zapuszczam. zastanawiam się cz w 3 lata przy moim poroście włosów uda mi się zapuścić ponad pas. jak na razie mam od paru miesięcy z dosłownego 1mm już coś koło 12 lub 13 cm smile_big
poza tym muszę przyznać rację tym którzy twierdzą iż dziewczyny zwracają uwagę na długowłosych. jest tak bo nasze społeczeństwo składa się głównie z krótkowłosych, a takie długie włoski u faceta to rzecz niezbyt normalna i przyciąga uwagę, a jeśli gościu dobrze jeszcze z tym wygląda to już ma się dobrze. tak jest w moim przypadku. przyciągam wzrok kobiecy ]:-> ale i tak jest tylko jedna wybranka która może coś z nimi robić jezor

#334 2007-03-20 01:11:24

Quithe
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Ktoś mnie wołał? smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#335 2007-03-20 01:15:21

suzaku
Użytkownik

Ale dredy nie każdemu pasują (Quithe wyjątek). Na roku mam kolesia który wygląda z nimi jak przez pół dupy zza krzoka.

#336 2007-03-20 01:30:13

Sansiro
Użytkownik

Quithe napisał:
Zjadacz napisał:

Nie! nie! masz jakieś zwidy:-D[baka] Ok wracam do pokeballa i idę spać[baka]

#337 2007-03-20 02:04:13

suzaku
Użytkownik

kubik napisał:

Strasznie przerąbane jest zapuszczanie, dlatego też chyba nie doczekam się long hairów. Quithe poka dredy.

Mi zajęło pół roku.

#338 2007-03-20 02:06:26

Quithe
Użytkownik

~kubik, kolorowej z całością chyba nie mam, poszukam klik
Masz rację, zapuszczenie to taka mała trauma xD Najgorzej jest, gdy nie ich jak spiąć, bo jeszcze za krótkie są xD

~wiliS, da radę samemu, jest kilka sposobów na to, ale osobiście nie polecam. Najlepiej zgłosić się do kogoś znającego się na rzeczy oczkod

P.S. odnośnie zdjęcia. Jak już pisałem w topiku "pokaż swoją twarz" jest to na około godzinę przed ścięciem. Cały czas mi się wydawało, że to zdjęcie jest pozowane, ale Hiki stwierdziła, że raczej nie xD To co się stało trochę później może o tym świadczyć jednak jezor Teraz mają trochę inny wygląd. Nie udało się przywrócić ich do stanu pierwotnego. Mocny był jeden koleś. Wziął kawałek uciętego dreada i go odpalił. Na stwierdzenie jednej znajomej dlaczego jara mojego dreada odparł, że co ona chce, przecież to zajebiste cygaro jest wow

sansiro napisał:
Quithe napisał:
Zjadacz napisał:

Nie! nie! masz jakieś zwidy:-D[baka] Ok wracam do pokeballa i idę spać[baka]

Nie ma to jak zj3b4ć siebie samego oczkod

Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-03-20 04:08:25)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#339 2007-03-20 13:00:43

michalmkm
Użytkownik

Też mam długie baty, do ramion. i muszę się przyznać, że laski na to lecą. Uwielbiają się w nie wtulać i dotykać:)
Kumple nadali mi ksywe "Mojżesz". Przypomina mi się historyjka jak mój braciszek kupował sobie ciuchy (Włosy zapuszcza ok. 3 lat). Jest w sklepie z mamuśką i stoi odwrócony do gościanki i ogląda rzeczy. Tymczasem starsza rozmawia z babką i tłumaczy, co potrzebuje (pytała się o piżamke dla brata:)). Panna, że młoda i trochę zakręcona była pyta się czy na "nią" (pokazuje na brata). On się odwraca, a panienka nie wie gdzie ma się schować!?
Odtąd na brata wołam LALA.

#340 2007-03-20 13:18:37

DaBiDo
Użytkownik

michalmkm

Hehr miałem takie przypadki, jak Twój brat

sam mam długie (blond)włosy /jakieś 40cm/ i nie raz zostałem pomylony z kobietą /jak stałem tyłem/
"Czy może mi Pani skasować bilet"
"Przepraszam, Panią, która godzina"

Nie przeszkadzało mi, to raczej to było śmieszne do póki facet nie zaczął za mną gwizdać :| Ale miał minę, jak się odwróciłem.

Ale lubię swoje włosy i sądzę, że będą sobie jeszcze rosły.

Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2007-03-20 13:19:23)

Stopka forum

© Animesub.info 2024