#2381 2015-10-09 16:44:39

Kamiyan3991
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Yagami_Raito8920 napisał:

Wspomniana ustawa emerytalna dla kogo jest lepsza?

A dla kogo ma być? Nie było pieniędzy w budżecie, to podnieśli wiek emerytalny. To naprawdę jest proste jak drut i nie trzeba sobie dorabiać do tego żadnej pokrętnej filozofii. Zresztą sam fakt podnoszenia tego wieku przy rosnącej długości życia to żadna nowość i uprawia się to w wielu krajach. Dotychczas mężczyźni umierali znacznie wcześniej przed kobietami, a w perspektywie kilkunastu lat mają żyć niemal tak samo długo. Jeśli nie widzisz w tym związku przyczynowo-skutkowego, przez który trzeba było podnieść wiek emerytalny, to proponuję wpaść na kawę do nauczycielki matematyki z podstawówki. Ona Ci to wszystko ładnie wytłumaczy.

Chiny, Rosja, Korea Płn. rządzą twardą ręką, to prawda, ale jak ma się ich rozwój gospodarczy do naszego?

Tak się ma, że u nas nie ma niewolnictwa i możemy sobie tutaj bezkarnie wyzywać i opluwać nasz polski dołeczek. Jeśli wolisz Putina czy Chiny – proszę bardzo. Potem będą pokazywać na TVN-ie, jak biednego Yagami z NAZI wysłali na Syberię czy zamknęli w innym więzieniu. O "twardej ręce" to się tylko fajnie mówi. W praktyce to zwykły terror.

pyransc napisał:

Co z tego jak tylko on z całej tej bandy jest kompetentny.

A kto rządzi w PiS? Kto przez lata sterował całą Platformą? W tutejszej polityce lider ma decydujący głos. Zresztą na każdego znajdzie się jakieś "ale". Na tej zasadzie możemy nikogo nie wybierać, bo "x".

pyransc napisał:

Szczyt chamstwa to wpieranie nam że PO bis to coś nowego, a reszta to stary układ + prawicowe oszołomy...

A co Korwin ma do prawicy? Anarchia/antysystem nie wpisuje się w jakiś szczególny obszar.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 16:46:23)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2382 2015-10-09 16:59:33

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Tak się ma, że u nas nie ma niewolnictwa i możemy sobie tutaj bezkarnie wyzywać i opluwać nasz polski dołeczek.

Dajmy na to, że w Polsce mamy wolność słowa.

Kamiyan3991 napisał:

Jeśli wolisz Putina czy Chiny – proszę bardzo. Potem będą pokazywać na TVN-ie, jak biednego Yagami z NAZI wysłali na Syberię czy zamknęli w innym więzieniu. O "twardej ręce" to się tylko fajnie mówi. W praktyce to zwykły terror.

Śmiechłem. Zatrzymałeś się na czasach Lenina/Stalina i reszty zbrodniarzy ZSRR chyba, a w Chinach na czasach Mao.

Mówisz, że twarda ręka to terror? Ah ten zły Sobieski, ten terrorysta...

Kamiyan3991 napisał:

A co Korwin ma do prawicy? Anarchia/antysystem nie wpisuje się w jakiś szczególny obszar.

Czytałeś kiedyś jego program? Mówiąc na niego: "anarchista" sam się pogrążasz.

Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-10-09 17:00:41)

#2383 2015-10-09 17:15:36

pyransc
Użytkownik

Chiny, Rosja, Korea Płn. rządzą twardą ręką, to prawda, ale jak ma się ich rozwój gospodarczy do naszego?

Korea Płn. stawiać jako przykład rozwoju gospodarczego?

#2384 2015-10-09 17:17:30

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

Dajmy na to, że w Polsce mamy wolność słowa.

Marsmall, plz. Nawet nie chce mi się komentować tych głupot. Wolności słowa takiej nie masz, że możesz sobie tutaj bezkarnie pisać wszystko na temat rządzących. I równie dobrze mógłbym tutaj odkopać przypadek, że jakiś pijak zwyzywał Kaczora i go zamknęli. Wielka mi rzecz.

Marsmall napisał:

Mówisz, że twarda ręka to terror? Ah ten zły Sobieski, ten terrorysta...

Sobieski nie miał żadnej twardej ręki, bo już wtedy monarchia była bardzo słaba. Powołujesz się na historię kraju, której nie znasz. Zresztą ciekawe, dlaczego dobierasz przykłady sprzed kilkuset lat, kiedy rządzili sobie możni. Z Chinami też ciekawy przykład. Jakby tam wcale nie było gówna zamiast powietrza i nie zajeżdżali ludzi na śmierć. Chcecie mieszkać w takich krajach, to sobie wyjedźcie, a nie płaczecie. Zobaczymy, czy się spodoba.

Marsmall napisał:

Mówiąc na niego: "anarchista" sam się pogrążasz.

Niech będzie mem, bo trudno inaczej skomentować tę głupotę.
aff.jpg

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 17:19:11)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2385 2015-10-09 17:24:58

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Mówiąc na niego: "anarchista" sam się pogrążasz.

Niech będzie mem, bo trudno inaczej skomentować tę głupotę.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/ori … 80/aff.jpg

Brakło argumentu. Napisz, czym jest anarchia, sprawdź program JKM, i wróć mówiąc znów to samo, bo zastanawiam się, czy mam do czynienia z kimś bez rozumu (delikatnie mówiąc), czy po prostu trollem.
JKM anarchistą, leżę. rotfl

#2386 2015-10-09 19:20:19

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

Napisz, czym jest anarchia, sprawdź program JKM.

Wszystko się zgadza. Coś jeszcze?

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2387 2015-10-09 19:46:12

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Tylko na tyle Cie stać?

#2388 2015-10-09 20:54:24

Kamiyan3991
Użytkownik

pyransc napisał:
Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Tylko na tyle Cie stać?

W sumie fakt, bodziowy styl dialogów lepszy.
http://sjp.pl/anarchia

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2389 2015-10-09 21:38:00

dulu
Moderator

Panowie, Kamiyan głupim człowiekiem na pewno nie jest, tego zarzucić mu nie można, na pewno wiele osób moje zdanie podzieli. Ale jak parę już osób pisało mi pw, żebym z nim o tych sprawach nie rozmawiał, bo - tak w skrócie mówiąc - gówno wie o świecie. Brzmią to jak słowa osoby, która nigdy nie była głodna i nie musiała naprawdę pracować. Dziękuję i wracam do siebie, bo mam co robić.

#2390 2015-10-09 22:42:03

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Skoro pan Kamiyan nie zna podstawowych pojęć, czym jest terroryzm i nazim, to jak z nim można prowadzić jakąkolwiek dyskusję?
Może jak podrośnie to zmądrzeje oczkod

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#2391 2015-10-09 23:24:03

Marsmall
Użytkownik

Skoro pan Kamiyan nie zna podstawowych pojęć, czym jest terroryzm i nazim, to jak z nim można prowadzić jakąkolwiek dyskusję?

Trzeba jeszcze dodać pojęcie anarchii.

#2392 2015-10-09 23:56:14

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

Trzeba jeszcze dodać pojęcie anarchii.

Definicję słownikową masz wyżej. Januszowe propozycje (zero regulacji, wywalić urzędników etc) to jak najbardziej zwykły chaos. Jak to mawia mój wykładowca – takie małe info – w języku polskim dane słowo ma przeważnie kilka znaczeń. To nie są rozwiązania lewicowe czy prawicowe, bo "wolność gospodarcza" bardzo różni się od "róbta co chceta".

terroryzm

Użyłem słowa "terror". Nie potrafisz poprawnie przeczytać? Poza tym – jeśli ma być twarda ręka – to jak rozumiem Putin i Ukraina są jak najbardziej okej? Właśnie tam masz taki typowy terror "twardej ręki". A wy chcecie czegoś takiego tutaj, lel.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2393 2015-10-10 00:15:36

Marsmall
Użytkownik

Anarchia - bezrząd, samowola.
Wiesz o tym, że w jego kraju będzie istnieć rząd? Anarchiści go nie chcą, korwinowcy chcą, tak więc Twój argument nadaje się do kosza.

#2394 2015-10-10 00:22:34

pyransc
Użytkownik

Marsmall napisał:

Wiesz o tym, że w jego kraju będzie istnieć rząd? Anarchiści go nie chcą, korwinowcy chcą, tak więc Twój argument nadaje się do kosza.

Jaki argument. Przecież on rzuca tylko jakieś powtarzane oklepane hasełka jaki to korwin oszołom. Za dużo chyba tv się naoglądał.

#2395 2015-10-10 01:03:58

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

Proszę, oto słowo, którego szukasz:
http://sjp.pl/anarchizm
Tymczasem wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi mi o to słowo:
http://sjp.pl/anarchia

Przez samą "anarchię" rozumie się nieporządek, który mielibyśmy bardzo duży w korwinowym systemie. Chociaż rozwodzenie się nad tym i tak jest nieco bezsensowne, bo w zasadzie tam nie ma realnych rozwiązań. Z drugiej strony ciekawie byłoby zobaczyć, jak dają Januszowi te 90% i potem musi wdrażać to swoje science-fiction.

pyransc napisał:

Za dużo chyba tv się naoglądał.

Zawsze to lepiej niż naczytać się za dużo internetów, gdzie każdy może wyssać sobie coś z palca i robić z tego prawdę objawioną (patrz – Niezależna).

W sumie zawsze mnie jedna rzecz zastanawia w tych internetach – co jakiś czas jest dyskusja o Korwinie, a to przecież plankton, który nawet 4% nie zbierze. Jedyną szansę miał (i wykorzystał) przy Europarlamencie, bo tam była bardzo niska frekwencja, a właśnie taka sprzyja różnego rodzaju patologiom (fanatycy idą, reszta siedzi w domach).

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-10 01:06:34)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2396 2015-10-10 01:33:22

Marsmall
Użytkownik

ideologia i ruch społeczny głoszące zbędność państwa i wszelkich jego organów

Pierwszy punkt, który od razu z marszu odpada.
Otóż zostaje w kraju władza centralna, rząd, posłowie itd., zostaje sądownictwo, policja, wojsko.
Co do chaosu, to przytoczę słowa Platona.

Platon napisał:

Demokracja jest niewolącą formą rządu. Wprowadza chaos i nieporządek, a nadto niesprawiedliwą równość

Chaos dziś występuje w Niemczech, Szwecji, Grecji, Syrii, Iraku, Palestynie. Ciekawe jest to, że nie rządzi tam nikt o poglądach JKM.

to przecież plankton, który nawet 4% nie zbierze.

Planktonem to jest na razie Swetru, na którego wiece przychodzi po 20 osób.

Tak czy siak, ja lecę, a Ty dalej się baw swoimi kredkami. Skoro nie potrafisz przeczytać nawet programu politycznego partii KORWiN, albo potrafisz przeczytać, lecz gorzej jest ze zrozumieniem, to o czym my tu mamy rozmawiać. Nie mam zamiaru tracić więcej swojego cennego czasu, bo mogę go lepiej przeznaczyć, niż rozmawiać z ignorantem. Skoro już nazywasz go anarchistą, to pójdź dalej i nazwij go socjalistą czy wielbicielem Hitlera.

Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-10-10 01:34:31)

#2397 2015-10-10 01:58:36

askies
Użytkownik

Też mnie mocno irytuje jak ludzie wierzą mediom... Korwin wg mnie to jedyny słuszny kandydat

#2398 2015-10-10 03:47:16

Witax
Użytkownik

askies napisał:

Też mnie mocno irytuje jak ludzie wierzą mediom... Korwin wg mnie to jedyny słuszny kandydat

Tak, na pewno media manipulują jego wypowiedziami. rotfl To tak samo wiarygodne, jak media niezależne. gwizdze

Ostatnio edytowany przez Witax (2015-10-10 03:47:34)

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#2399 2015-10-10 10:09:46

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Terror, stosowanie przemocy, gwałtu, ucisku, okrucieństwa w celu zastraszenia, zniszczenia przeciwnika; okrutne, krwawe rządy. Wikipedia
Terroryzm – użycie siły lub przemocy psychicznej przeciwko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i wymuszenie na danej grupie ludności lub państwie ustępstw w drodze do realizacji określonych celów. Działania terrorystyczne mogą dotyczyć całej populacji, jednak najczęściej są one uderzeniem w jej niewielką część, aby pozostałych obywateli zmusić do odpowiednich zachowań

Dalej będziesz się spierał, amebko-kun?
Jedno i to samo i idealnie opisuje Państwo Islamskie.
Twarda ręka oznacza tyle co pokazanie swojej siły(manewry wojskowe, bardzo skuteczne), wpływów(Putin robi co chce, a wszyscy szczekają dookoła, a Niemcy robią wszystkich w konia najpierw sprzedając Gazpromowi wszystkie firmy gazowe, po drugie na początku pażdziernika sfinalizowano umowę na budowę drugiej nitki Nord Stream, to ją się pytam, gdzie słowa Donalda z zeszłego roku o usamodzielnieniu energetycznym? Gdzie te statki z gazem łupkowym z Ameryki? W Narni, kurde beznadzieja)
i charyzmy(ludność rosyjska widzi boga w Putinie, Czyngis-han naszych czasów). Ameryka to skamielina, drukująca papier toaletowy, żeby nie ogłaszać bankructwa. Dobra i tak już za dużo napisałem...

Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2015-10-10 12:35:36)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#2400 2015-10-10 11:53:52

Kamiyan3991
Użytkownik

ludność rosyjska widzi boga w Putinie, Czyngis-han naszych czasów.

Fanatyzm to bardzo niebezpieczna rzecz.

Dalej będziesz się spierał, amebko-kun?

Terroryzm to pojęcie znacznie szersze i bardziej specyficzne. Nie bez powodu użyłem innego słowa. Ja wiem, że polska trudna język, ale mogłeś się bardziej wysilić przy szukaniu. I obowiązkowa inwektywa na końcu wypowiedzi – typowe. Dziwny ten świat dorosłych z NAZI – naprawdę nie potraficie napisać chociaż jednego posta bez typowej pyskówki?

Twarda ręka oznacza tyle co pokazanie swojej siły.

To mamy jakąś? Poza tym jest spory limit tego, co taki Putin może zrobić. W zasadzie robi tyle, na ile mu pozwalają, a nie tyle, ile faktycznie by chciał. To taka trochę udawana "twarda ręka".

Marsmall napisał:

Skoro już nazywasz go anarchistą, to pójdź dalej i nazwij go socjalistą czy wielbicielem Hitlera.

Hej, ale to trochę strzał w stopę, bo on lubi gadać o Hitlerze. Szczególnie przed wyborami – ciekawy zbieg okoliczności.

Marsmall napisał:

programu politycznego partii

Każdy program to typowe science-fiction. Z jakiegoś powodu tak się po prostu te programy partyjne pisze. Bardziej miarodajne jest, co dany jegomość wygaduje publicznie. A wygaduje głupoty.

Marsmall napisał:

Chaos dziś występuje w Niemczech, Szwecji, Grecji, Syrii, Iraku, Palestynie. Ciekawe jest to, że nie rządzi tam nikt o poglądach JKM.

Oho, bardzo ciekawi mnie, na czym polega chaos w takich Niemczech czy Szwecji, gdzie większość ludzi chciałaby mieszkać. Czekam na szczegółowe wyjaśnienia. A w zasadzie o poglądach JKM to chyba nikt nigdy nie rządził, bo jego urojenia są dość specyficzne (powiedziałem urojenia, ale to zwykły cwaniak w sumie – gada to, co poniektórzy chcą usłyszeć).

Witax napisał:

Tak, na pewno media manipulują jego wypowiedziami. To tak samo wiarygodne, jak media niezależne.

No przecież internet to podstawa, towarzyszu Witax. Na takim Onecie czy Niezależnej same mądre rzeczy piszą.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-10 11:54:35)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

Stopka forum

© Animesub.info 2025