Nie jesteś zalogowany.
pyransc napisał:rządzie przejadają między innymi twoje pieniądze to ok
A w Europarlamencie to nie przejadają? Posłowie mają normalnie pensje ze wszystkimi tego konsekwencjami. To nie jest na zasadzie, że ja tyram, a oni zbijają na tym hajs. Porównujesz dwie zupełnie odmienne rzeczy.
Przejadają, czytaj marnują. W Europarlamencie też, dlatego także mi się to nie podoba i nie będę głosował na prounijne partie...
I nie, to nie jest okej. Za to jest całkowicie normalne i będzie trwać jak świat światem. Nieważne, czy to Ameryka, Polska czy Niemcy. Lekceważący stosunek do wyborców, przejadanie kasy, afery, przekręty czy korupcja – rzecz całkowicie w demokracji normalna i żadna partia tego nie uniknie. O sporej części wałków pewnie nawet liderzy nie wiedzą.
Jeżeli zdajesz sobie z tego sprawę, a się na to dobrowolnie zgadzasz bez mrugnięcia okiem tym bardziej powinszować.
Analogiczna sytuacja, a aferę jednak robisz.
Onliny kradną napisy i nie, to nie jest okej. Za to jest całkowicie normalne i będzie trwać jak świat światem. Nieważne, czy to Ameryka, Polska czy Niemcy. Lekceważący stosunek do twórców napisów, zarabianie kasy, afery, przekręty czy oszustwa – rzecz całkowicie w fansubbingu normalna i żaden tłumacz tego nie uniknie. O sporej części wałków pewnie nawet tłumacz nie wie.
Nie widzę zwyczajnie sensu robienia wideł z jakichś wykradzionych maili. To raczej płotkowa afera. I to jeszcze partii, której nawet w sejmie nie ma. A finansowanie to owszem, trzeba skądś zdobyć. Nie od dziś wiadomo, że często nie do końca legalnymi sposobami.
Jak chcesz na to tak bardzo patrzeć, to żadna partia się nie nadaje.
Raczej wolisz to przemilczeć bo dotyczy partii z którą sympatyzujesz... A kto robi jakieś widły? To że nie jest to jakaś super ważna czy medialna afera i nie dotyczy głównych partii nie znaczy że można ją przemilczeć czy zignorować.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-10-14 21:16:21)
Raczej wolisz to przemilczeć bo dotyczy partii z którą sympatyzujesz...
To za dużo powiedziane. Zagłosuję na nich, bo mają dobrego lidera. Jakieś nadzieję co do nich też mam, ale na żadne cuda nie liczę. Zresztą pisałem, że już sam ich program jest trochę naciągany.
Jeżeli zdajesz sobie z tego sprawę, a się na to dobrowolnie zgadzasz bez mrugnięcia okiem tym bardziej powinszować.
Nie napisałem, że się na to godzę, tylko to, że mnie to w ogóle nie dziwi. To nie jest proceder, który da się powstrzymać. Przejadania kasy też nie unikniemy, bo taka jest demokracja. Zwyczajna zależność przyczynowo-skutkowa.
To zwyczajne, realne podejście do sprawy. Afery i wałki na pewno jakieś będą, gdyby byli przy władzy. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Chodzi zwyczajnie o to, żeby było więcej roboty i ustaw, niż korumpowania się na prawo i lewo.
No i sprawa onlajn dotyczy mnie bezpośrednio, a zawirowania na Wiejskiej niespecjalnie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-14 21:20:47)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Skoro uważasz że to co się dzieję na wiejskiej Ciebie bezpośrednio nie dotyczy (a ciągle się wypowiadasz w tym temacie), nie da się z tym nic zrobić, a nowoczesnapl to powiew świeżości w polskiej polityce to nie ma raczej sensu się spierać i przekonywać. Zresztą ja ze swojej strony napisałem, co miałem napisać. Pozdrawiam
Skoro uważasz że to co się dzieję na wiejskiej Ciebie bezpośrednio nie dotyczy (a ciągle się wypowiadasz w tym temacie), nie da się z tym nic zrobić, a nowoczesnapl to powiew świeżości w polskiej polityce to nie ma raczej sensu się spierać i przekonywać. Zresztą ja ze swojej strony napisałem, co miałem napisać. Pozdrawiam
A kogo dotyczy bezpośrednio? Gospodarka nie jest w pełni zależna od polityki. Rynek pracy w sam sobie też nie. Dużo się krzyczy o wysokich podatkach, ale tak naprawdę my po prostu technologii nie mamy. To jest główny problem. Zresztą wtedy podatki moglibyśmy też mieć niższe. I też fakt, inne kwestie do bani (z jakiej paki zielsko jest nielegalne?). Ale to problem mentalnościowy, więc nieprędko ktoś to ruszy. To samo z aborcją.
I nie pisałem, że to jakiś wielki powiew świeżości. Nawet byłem nieco sceptyczny (bo Petru trochę przebajerował swój program i obietnice), ale mimo wszystko lepszych alternatyw nie widzę. Petru bez wątpienia kompetencje ma i nie zaszkodzi zobaczyć, jak wykorzysta je w praktyce. W końcu polityka to nie tylko wiedza i kompetencje, ale także różne gierki partyjne, korupcja itd. To nie jest coś, co da się obejść.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-14 21:55:13)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Może nie dosłownie ale jednak
Chcecie głosować kolejny raz na to samo albo na oszołomów? Wasza sprawa. Ja daję szanse z nadzieją, że zrealizuje chociaż 10% tego, co ma w programie. Głosowanie na tych samych, którzy nie zrobią nic, to marne głosowanie. Równie dobrze mógłbym wcale nie głosować, bo czy będzie PiS, czy PO, to tak naprawdę jeden czort.
pyransc napisał:Skoro uważasz że to co się dzieję na wiejskiej Ciebie bezpośrednio nie dotyczy (a ciągle się wypowiadasz w tym temacie), nie da się z tym nic zrobić, a nowoczesnapl to powiew świeżości w polskiej polityce to nie ma raczej sensu się spierać i przekonywać. Zresztą ja ze swojej strony napisałem, co miałem napisać. Pozdrawiam
A kogo dotyczy bezpośrednio? Gospodarka nie jest w pełni zależna od polityki. Rynek pracy w sam sobie też nie. Dużo się krzyczy o wysokich podatkach, ale tak naprawdę my po prostu technologii nie mamy. To jest główny problem. Zresztą wtedy podatki moglibyśmy też mieć niższe. I też fakt, inne kwestie do bani (z jakiej paki zielsko jest nielegalne?). Ale to problem mentalnościowy, więc nieprędko ktoś to ruszy. To samo z aborcją.
Nic nie robią, nic nie mogą, siedzą i pierdzą w stołki. Normalny stan rzeczy, A technologii nie mamy bo pewnie obywatele to jakieś same przygłupy, nic nie umieją porządnie zrobić (nawet zagłosować...), a państwo tak im ułatwia, zachęca, wcale nie utrudnia, nie podkłada kłód pod nogi, a oni tak nie potrafią otworzyć jakieś porządnie rozwijającej się firmy i zatrudnić do tego kilku innych ludzi z godną płacą.
A technologii nie mamy bo
Nie, to akurat faktycznie błędy kolejnych rządów, ale też nie tylko. W zasadzie weszliśmy na rynek w latach 90, a już wtedy był nieco zapchany. Zresztą samo powstawanie korporacji wymaga olbrzymich nakładów kapitału. Ale fakt faktem – państwo nigdy jakoś specjalnie nie ułatwiało.
Można negować to na 20 sposobów i zwalać wszystko na rządy, ale to nadal w większości wina 50 lat PRL-u.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-14 22:12:26)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dzisiaj debata z Korwinem? Ale będzie cyrk.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Cyrk to był wczoraj...
Poda ktoś linka do dzisiejszej transmisji online z tej debaty.
TVN 24, Polsat News, TVP Info, TVP 1.
Powtórka z wczorajszej debaty.
@pyransc, "Materiał niedostępny".
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2015-10-20 19:52:29)
Największą bekę miałem z Szydło. Przez całą debatą miała taki głos i wyraz twarzy, jakby miała się zaraz rozpłakać. No i te 500 zł na dziecko co miesiąc, haha. Piszą lepsze bajki ode mnie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kopaczowa też nie zabłysnęła. Takie bezpłciowe wszystko.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jak dla mnie zerem był dziś POOPiS z Kopacz na czele. Najgorsza, ze sloganami. Szydło niewiele lepiej, ale i tak nic ciekawego. Wygrali dla mnie Korwin i Kukiz, któremu na siłę Gubała z tą kobietką chcieli przeszkadzać. Na szczęście mamy wolne media, w których Korwin i Kukiz okazali się szaleńcami, a rewelacją okazuje się Zandberg, który nic ciekawego nie powiedział, a media zaczynają pompować balonik. Petru powiedział swoje, Nowacka swoje. Ani źle, ani dobrze, jednak porównując do Szydło czy Kopacz, to byli zdecydowanie lepsi. Jakbym miał dać listę wg. najlepszej oceny, to:
1. Korwin
2. Kukiz
3. Piechociński
4. Petru
5. Nowacka
6. Szydło
7. Zandberg
8. Kopacz
Media rzeźbią nowego lidera dla ludzi, którzy samodzielnie nie potrafią myśleć. Skończyła się debata, a komentarze w mediach są zupełnie inne, niż wygląd debaty. Piszą, że Kukiz wdał się w kłótnię z "redaktorami", tylko, że oni mają zadawać pytania, a nie wpierda**ć się w czas antenowy osoby pytanej. Kto wdał się w takim razie w kłótnię? Zandberg wychwalany przez gazetę wyborczą czy newsweek, pokazuje, kim tak naprawdę jest. I te nazwisko, takie prosto z Izraela, "wzbudza moje zaufanie".
Każdy zdrowo myślący człowiek obejrzał debatę i sam doszedł do wniosku, kto mówił dobrze, a kto nie powiedział nic.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-10-20 22:28:19)
Jak dla mnie zerem był dziś POOPiS z Kopacz na czele. Najgorsza, ze sloganami. Szydło niewiele lepiej, ale i tak nic ciekawego. Wygrali dla mnie Korwin i Kukiz, któremu na siłę Gubała z tą kobietką chcieli przeszkadzać. Na szczęście mamy wolne media, w których Korwin i Kukiz okazali się szaleńcami, a rewelacją okazuje się Zandberg, który nic ciekawego nie powiedział, a media zaczynają pompować balonik. Petru powiedział swoje, Nowacka swoje. Ani źle, ani dobrze, jednak porównując do Szydło czy Kopacz, to byli zdecydowanie lepsi. Jakbym miał dać listę wg. najlepszej oceny, to:
1. Korwin
2. Kukiz
3. Piechociński
4. Petru
5. Nowacka
6. Szydło
7. Zandberg
8. Kopacz
Media rzeźbią nowego lidera dla ludzi, którzy samodzielnie nie potrafią myśleć. Skończyła się debata, a komentarze w mediach są zupełnie inne, niż wygląd debaty. Piszą, że Kukiz wdał się w kłótnię z "redaktorami", tylko, że oni mają zadawać pytania, a nie wpierda**ć się w czas antenowy osoby pytanej. Kto wdał się w takim razie w kłótnię? Zandberg wychwalany przez gazetę wyborczą czy newsweek, pokazuje, kim tak naprawdę jest. I te nazwisko, takie prosto z Izraela, "wzbudza moje zaufanie".
Każdy zdrowo myślący człowiek obejrzał debatę i sam doszedł do wniosku, kto mówił dobrze, a kto nie powiedział nic.
Zandberg to przedstawiciel młodych socjalistów słuchając go można dostać raka. Co do reszty zgadzam się w 100%
Jak dla mnie to Zandberg mówił najbardziej z sensem i z tego względu wypadł najlepiej. Najgorzej oczywiście Kopacz z tym yyyyYYYYyyyYYYY...
Jesteście przezabawni. Kontynuujcie, proszę.
EDIT:
Jak dla mnie to Zandberg mówił najbardziej z sensem i z tego względu wypadł najlepiej. Najgorzej oczywiście Kopacz z tym yyyyYYYYyyyYYYY...
Nie żeby miał dużą konkurencję, niemniej już chyba za późno na przedstawienie swojej oferty wyborcom i zareklamowanie partii. Wyborcy lewicowi nawet jeśli się z nim zgadzali to najpewniej w obawie, ze zmarnują swój głos poprą koalicję z postkomunistami na czele.
Ostatnio edytowany przez Animazon (2015-10-21 00:38:57)
Po debacie, czwarte piwo piję (a dawno mi się to nie zdarzyło), więc postanowiłem zajrzeć na stare śmiecie. Widzę, że kuców i tutaj wielu xD
No to zostawię informację, że będę głosował na Razem, ponieważ jestem jednym z odrzutów obecnego systemu, który przez obecny burdel w państwie nie może pójść do lekarza, nie płacąc kupy kasy, wynająć mieszkania bez horrendalnych opłat (chociaż i tak mam farta), czy dostać tak zachwalanego przez PO kredytu, mimo że staram się robić na umowy i płacić podatki
A gdyby jakiś kuc chciał się dowalić, to nawiążę do weterynarii - za operację pęcherza kotki musiałem zapłacić ok. tysiaka, teraz sobie pomnóżcie to razy co najmniej 10 i zobaczycie, jak bardzo będziecie w dupie. A jeśli pomyślicie o prywatnych ubezpieczeniach, przeliczcie, ile hajsu będziecie bulić rocznie za a nuż
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja przestalem sie przejmowac po otrzymaniu listu z zusu z przewidywana emerytura 420 zl, niebawem emigracja poraz kolejny i teraz zapewne juz na stale, bo niema po co wracac, chyba ze na wakacje
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-10-21 01:55:46)
ara ara...