Nie jesteś zalogowany.
Zapomniałeś dodać, że według niektórych Polacy zabili w czasie trwania II WŚ więcej żydów niż nazistowskich kosmitów.
Inne kraje mają więcej na sumieniu niż my, ale na świecie tylko nas sie krytykuje. Taka Belgia bodajże w Kongo wymordowała +-100lat temu grubo ponad 8 milionów ludzi i ktoś im ma ta to za złe?
A brakiem mózgu to cechujesz się ty
Najgłupsze obietnice wyborcze.
Mi szczęka opadła.
Zapomniałeś dodać, że według niektórych Polacy zabili w czasie trwania II WŚ więcej żydów niż nazistowskich kosmitów.
Inne kraje mają więcej na sumieniu niż my, ale na świecie tylko nas sie krytykuje. Taka Belgia bodajże w Kongo wymordowała +-100lat temu grubo ponad 8 milionów ludzi i ktoś im ma ta to za złe?
A brakiem mózgu to cechujesz się ty
Wiesz na czym człowiek się uczy najlepiej - na błędach. Myślenie, że jest się idealnym do niczego nie prowadzi. A udawanie, że deszcz pada, gdy ktoś pluje ci w twarz, jest przykre.
Nas się krytykuje? Każdy stara się wyzbyć grzechów, wiec zwala winę na innych. Chyba każde państwo lubi poprawiać historię.
Ale widzę u ciebie myślenie typowego polaczka, wszyscy są źli. Tylko ja skrzywdzony polaczek jestem super. Wyborca pis?
Jak każdy naród Polacy również mają swoje za uszami, ale nie tak wiele jak reszta narodów, żebyśmy byli skazywani a tych debili.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Powiedzcie mi, jakie grzechy ma na sumieniu nasz naród, że musi znosić to wszystko?
Reszty głupot mi się nie chce komentować, ale dziękuję za ten post. Leżę i kwiczę. Polacy to chyba najbardziej narzekający na wszystko i wiecznie robiący z siebie ofiary naród na świecie.
Środkowo-zachodnia Europa, okolice 30. miejsca według HDI, i to już w 25 lat po komunie. No ale oczywiście my tak bardzo cierpimy, a SoheiMajin wcale ostatnio się nie pytał, dlaczego GTX 970 mu nie odtwarza bajek. Bieda aż piszczy.
Jeszcze niech ktoś wstawi te domniemane "głodujące polskie dzieci" i będziemy mieć szczyt machiny propagandowej w politycznych zakamarkach Ansionu. Serio, panowie, kontynuujcie (tylko skończcie przed 24:00). To naprawdę bardzo zabawne.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-23 15:09:30)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
kostek00 napisał:Powiedzcie mi, jakie grzechy ma na sumieniu nasz naród, że musi znosić to wszystko?
Reszty głupot mi się nie chce komentować, ale dziękuję za ten post. Leżę i kwiczę. Polacy to chyba najbardziej narzekający na wszystko i wiecznie robiący z siebie ofiary naród na świecie.
Środkowo-zachodnia Europa, okolice 30. miejsca według HDI, i to już w 25 lat po komunie. No ale oczywiście my tak bardzo cierpimy, a SoheiMajin wcale ostatnio się nie pytał, dlaczego GTX 970 mu nie odtwarza bajek. Bieda aż piszczy.
Jeszcze niech ktoś wstawi te domniemane "głodujące polskie dzieci" i będziemy mieć szczyt machiny propagandowej w politycznych zakamarkach Ansionu. Serio, panowie, kontynuujcie (tylko skończcie przed 24:00). To naprawdę bardzo zabawne.
Czo ty gadasz? W Polsce jest bida i nędza. Ja 24 letni facet bez studiów, mam samochód, co ma 15 lat, mieszkanie 35m2 i komputer za 7k złotych. Pytam się dlaczego nie jest to nowa toyota gt86, apartament 75m2 i komputer atomowy? Bieda.
No faktycznie, straszna bieda. Jak można mieć dalej niż bliżej do 30 i nie mieć apartamentu. Skandal normalnie.
Za to lubię ten kraj – wiecznie roszczeniowa postawa, wiecznie mało (po studiach to powinni nowe Mercedesy rozdawać).
A to, że mają lepiej niż 3/4 świata, to kij. Tyle z mojej strony, bo szkoda mi czytać te żale.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-23 15:43:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Bieda w kraju jest. Ludzie jeżdżą samochodami bez dachów, mają telefony bez klawiatury, chodzą w spodniach z dziurami, jedzą spleśniały ser i piją stare wina. I jak tu żyć?
Ostatnio edytowany przez wtas (2015-10-23 15:47:59)
No faktycznie, straszna bieda. Jak można mieć dalej niż bliżej do 30 i nie mieć apartamentu. Skandal normalnie.
Za to lubię ten kraj – wiecznie roszczeniowa postawa, wiecznie mało (po studiach to powinni nowe Mercedesy rozdawać).
A to, że mają lepiej niż 3/4 świata, to kij. Tyle z mojej strony, bo szkoda mi czytać te żale.
Postawa roszczeniowa to pozostałość po poprzednim systemie. Która została przekazana młodemu pokoleniu i pewnie jeszcze dużo brudnej wody w Wiśle upłynie zanim to zniknie. Kiedyś każdemu się należało. Dziś nawet niektóre partie starają się na tym robić kampanię, czyli wszystko wszystkim dawać.
A ja nie chce nic. W sumie to chce. Kontynuację mangi FMA, tak.
A tymczasem już w niedzielę (mam nadzieję, że nie dostanie mi się za wulgaryzmy): głosowanie
Ja nie wiem o co się kłócicie. Przecież i tak wiadomo, że wygra...
a SoheiMajin wcale ostatnio się nie pytał, dlaczego GTX 970 mu nie odtwarza bajek. Bieda aż piszczy.
"Gówno wiem, ale się wypowiem", co?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Tylko debil buja się samochodem, a potem narzeka jak mu ciężko. Komunikacja miejska, pociągi, rower a w ostateczności można skuter sobie kupić. Samochód kupują ci, co mają za dużo kasy i nie wiedzą co z nimi zrobić
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Tylko debil buja się samochodem, a potem narzeka jak mu ciężko. Komunikacja miejska, pociągi, rower a w ostateczności można skuter sobie kupić. Samochód kupują ci, co mają za dużo kasy i nie wiedzą co z nimi zrobić
Albo ci którzy go zwyczajnie potrzebują żeby przywieźć ciężkie zakupy albo jechać do pracy. Nie wszędzie są autobusy.
albo mieszkają na wsi. Jakoś nie wyobrażam sobie jazdy skuterem w środku zimy.
Yagami_Raito8920 napisał:Tylko debil buja się samochodem, a potem narzeka jak mu ciężko. Komunikacja miejska, pociągi, rower a w ostateczności można skuter sobie kupić. Samochód kupują ci, co mają za dużo kasy i nie wiedzą co z nimi zrobić
Albo ci którzy go zwyczajnie potrzebują żeby przywieźć ciężkie zakupy albo jechać do pracy. Nie wszędzie są autobusy.
Taryfa jest tańszym zamiennikiem niżli własne auto. U mnie w mieście przewoźnicy biorą od 15 do 20 zł za 10 km. Raz na tydzień jak zrobię duże zakupy to jest w sam raz. Ci co mają dojazd do pracy ponad 25 km, fakt, auto ratuje im tyłek
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
To gdzie ty mieszkasz mi za 2km słodzą 20 zl bo koszty paliwa, amortyzacja auta i robocizna. A to i tak te najmniejsze stawki za jazdę, za samo uruchomienie silnika licznik ma już 10zł.
Własnym samochodem, płace za 2 km około 4-4,5zl więc własne auto zawsze tańsze od taxi, komunikacją miejską jadę 1,5h, a samochodem około 15-20min. Koszty biletu jednorazowego są w porównywalnej cenie jak koszty paliwa, bilet miesięczny jest trochę tańszy ale nie jest to aż tak duża różnica, a najważniejszy plus samochodu to wygoda i brak ograniczeń związanych z komunikacją miejska.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2015-10-23 21:48:06)
Zapominasz o cenie utrzymania auta, co jest sporym niedomówieniem.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Zapominasz o cenie utrzymania auta, co jest sporym niedomówieniem.
Zależy od samochodu i trochę od szczęścia. Moja toyota co ma 15 lat, się nie psuje... serio. W ciągu ostatnich 3 lat wymieniłem hamulce (wiadomo amortyzacja) i amortyzatory z tyłu. W sumie jakiś jakieś 1,2k złotych. Do tego olej + filtry co roku około 300zł (tak do starego samochodu leje najlepszy castrol edge syntetyk) no i ubezpieczenie 346zł co roku. Przegląd 99zł. Zamiana opon to 80zł na rok.
Czyli razem w ciągu ostatnich 3 lat posiadania tego auta, wychodzi ponad 3 tysiące. Do tego kupiłem niedawno komplet nowych opon za prawie tysiaka. Więc koszty utrzymania to ponad 4 tysiące, w ciągu ostatnich 3 lat. Tak, auta którego wartość rynkowa to 6-8 tysięcy.
Samochód to nie tania sprawa, ale dla wielu jest konieczna. Dlatego nie rozumiem też ludzi, którzy kupują 10 letniego diesla, który ma przejechane z 200 tysięcy. Dla tego silnika dużym prawdopodobieństwem jest to, że niedługo zaliczy zgon jedna z drogich części. Jak diesla to tylko nowego. Używany benzyny są bezpieczniejsze. Ale jak wiadomo, różnie to bywa. Chociaż doświadczenie mi mówi, że nie warto kupować starego diesla... Chyba, że takiego naprawdę starego bez turbo i innych głupot.
Cisza wyborcza w dobie internetu. HA HA HA.
Ostatnio edytowany przez Rein (2015-10-24 08:01:06)