Nie jesteś zalogowany.
Tanis napisał:PS Ile osób z animesub ma przeszkolenie wojskowe?
Typowego niestety nie mam. Dzięki ci WKU za brak terminów dla studentów.
Nie tyle że nie było terminów co nie przyjmowali.
PS Mam odbębnione szkolenie
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Eftar napisał:Tanis napisał:PS Ile osób z animesub ma przeszkolenie wojskowe?
Typowego niestety nie mam. Dzięki ci WKU za brak terminów dla studentów.
Nie tyle że nie było terminów co nie przyjmowali.
PS Mam odbębnione szkolenie
Ja przechodziłem z LOKu, ale bez stopnia czy czegokolwiek to takie nic.
Jestem w dupie, mam kategorię A i żadnego szkolenia xD
Pamięta ktoś jeszcze, jak parę lat temu jakimś tam dyrektor amerykańskiej agencji wywiadowczej mówił, że bliski wschód zmieni się nie do poznania w najbliższych 15 latach? Wszystko wskazuje, że do tego zmierza Asad za dobrze sobie radzi, ze wsparciem Ruskich, to Turcja i AS szykują się do wojny, bo samo USA nie może narażać się na oficjalne wejście, to zamierza wysłać mapety.
Ostatnio edytowany przez KieR (2016-02-16 12:45:24)
Mnie tylko ciekawi kiedy Rosjanom skończą się fundusze. I czy wtedy coś się u nich zmieni.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Mnie tylko ciekawi kiedy Rosjanom skończą się fundusze. I czy wtedy coś się u nich zmieni.
Kiedy?
Nigdy. Rosjanom nigdy nie skończą się fundusze. To kraj leżący niemal we wszystkich strefach klimatycznych o nieprzebranych złożach surowców mineralnych.
Przy dobrym zarządzani byliby samowystarczalni. Nie musieli by importować jabłek, mają świetne ziemie pod sady.
Jedyne co ogranicza Rosję to na ironię jej ogrom. Niestety, władza centralna powinna zrzec się trochę odpowiedzialności na rzecz władz lokalnych, by te mogły lepiej zarządzać zasobami.
Gdyby pogonić Rosjan do pracy, kraj płynąłby mlekiem i miodem, jednak dziś płynie wódką przez wszechobecny smutek.
Ludzie nie mają pracy, bo nie ma miejsc pracy, jednak gdyby im tę pracę stworzyć to kraj mógłby się odrodzić.
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Nigdy? A słyszałem, że wpływy do budżetu jakby mniejsze. Nie można w nieskończoność walczyć nawet z bojownikami w Syrii czy Ukraincami. Wojna kosztuje, a zysk żaden. Nie wróżę im świetlanej przyszłości z władzą, która walczy tylko po to, aby utrzymać poparcie. Rosja już to kiedyś przerabiała. I jak widać nie wyciągnęła wniosków. Życzę im szybkiego i w miarę bezbolesnego rozpadu lub zmiany władzy na sensowniejszą.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Nigdy? A słyszałem, że wpływy do budżetu jakby mniejsze. Nie można w nieskończoność walczyć nawet z bojownikami w Syrii czy Ukraincami. Wojna kosztuje, a zysk żaden. Nie wróżę im świetlanej przyszłości z władzą, która walczy tylko po to, aby utrzymać poparcie. Rosja już to kiedyś przerabiała. I jak widać nie wyciągnęła wniosków. Życzę im szybkiego i w miarę bezbolesnego rozpadu lub zmiany władzy na sensowniejszą.
Akurat łykasz propagandę jak emerytka leki bez recepty.
Czasem pomyśl, zanim uwierzysz we wszystko, co słyszysz. Masz już w Polsce przykład publicznych mediów i tego, jak dawkowane są tam informacje.
Tak samo jest z tym, co się dzieje w Rosji. Uwierz mi, w tym kraju nie jest tak źle. Powiedz coś Rosjaninowi o kryzysie, to on ci powie, że w Rosji jest kryzys od 500 lat i pójdzie dalej po wódkę.
Rosja na wszystkich działaniach, jakie teraz podejmuje, czyli brataniu się z Koreą i interwencją w Syrii może zyskać więc niż jesteś wstanie sobie wyobrazić.
Trochę byś postrzelał, ścielił wóz, wstawał o 5 minut 30 Trochę biegał, zakładał maskę, chodził na śniadania, obiady i kolację.
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Ja parę razy byłem na strzelnicy. Liczy się jako szkolenie?
I wróciła sprawa Bolka... Szczerze boli mnie to że sprawa teczek, współpracowników SB nie została rozwiązana zaraz po 89-tym. Teraz teczki służą wyłącznie grze politycznej i pewnie kolejnym szantażom. Moim zdaniem powinno się upublicznić wszystko jak leci bez żadnych wyjątków w tym samym czasie. Pewnie będzie przez jakiś czas burdel ale inaczej będzie się to ciągnęło za nami przez kolejne długie lata.
Po za tym, tak się zastanawiam dlaczego nikt wcześniej nie chciał wpaść do domu Kiszczaka w tej sprawie...
Historyjka.
II Wojna Światowa, front wschodni, Niemiecka ofensywa zostaje zatrzymana, jest zima, brakuje benzyny, żołnierze w dodatku tracą ją by się ogrzać, tymczasem Rosjanom wystarcza to co znajdą w lesie, nie marnują benzyny.
Wniosek.
Zachód potrzebuje swoich zabawek by egzystować, Rosja nie, wystarczy im to niby nic by przetrwać. To są ludzie twardsi od tych z Zachodu, są przyzwyczajeni do niekorzystnych warunków ekonomicznych, o czym wy gadacie, Rosja padnie przez kryzys, marzenia, ZSRR padło przez kryzys fakt, ale teraz Rosja to nie ZSRR, a Putin się nie cofnie i tak robi co chce a NATO sobie gada i gada i tyle.
Ta akcja z aktami to wina tego okrągłego stołu, rewolucja zawsze wymaga tzw. "ofiar" bez tego i tak ich szuka, ale po latach, stąd też takie podziały, a demokracja która nie jest i nie była w stanie osądzić zbrodniarzy wojennych nie jest demokracją tylko atrapą bez godności.
Nie chciał wpaść a może ich szantażował że coś wyjdzie jak wejdą, przecież mógł dać jakieś akta do kogoś by w razie jego rewizji zatrzymania to wyszło.
Błędy są po to by iść do przodu, determinacja to twoja siła.
Historyjka.
II Wojna Światowa, front wschodni, Niemiecka ofensywa zostaje zatrzymana, jest zima, brakuje benzyny, żołnierze w dodatku tracą ją by się ogrzać, tymczasem Rosjanom wystarcza to co znajdą w lesie, nie marnują benzyny.
[ Citation needed ]
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
123fluxbbfan napisał:Historyjka.
II Wojna Światowa, front wschodni, Niemiecka ofensywa zostaje zatrzymana, jest zima, brakuje benzyny, żołnierze w dodatku tracą ją by się ogrzać, tymczasem Rosjanom wystarcza to co znajdą w lesie, nie marnują benzyny.[ Citation needed ]
Ok kiedy pisząc o kwestiach oczywistych potrzeba cytatów, nie od dziś wiadomo że atak na Rosję - Moskwę zimą to głupota, a braki w paliwie to jedna z przyczyn przegrania przez Rzeszę wojny, ile to razy brali benzynę z czołgów by się ogrzać przed zimnem a potem uciekali bo nie było paliwa dla czołgów. Skoro teraz na Syberii przy - 40C chodzą sobie jakby nic to po co ci jakieś cytaty, to jest tak oczywiste jak to że po dniu następuje noc.
Błędy są po to by iść do przodu, determinacja to twoja siła.
qwig napisał:123fluxbbfan napisał:Historyjka.
II Wojna Światowa, front wschodni, Niemiecka ofensywa zostaje zatrzymana, jest zima, brakuje benzyny, żołnierze w dodatku tracą ją by się ogrzać, tymczasem Rosjanom wystarcza to co znajdą w lesie, nie marnują benzyny.[ Citation needed ]
Ok kiedy pisząc o kwestiach oczywistych potrzeba cytatów, nie od dziś wiadomo że atak na Rosję - Moskwę zimą to głupota, a braki w paliwie to jedna z przyczyn przegrania przez Rzeszę wojny, ile to razy brali benzynę z czołgów by się ogrzać przed zimnem a potem uciekali bo nie było paliwa dla czołgów. Skoro teraz na Syberii przy - 40C chodzą sobie jakby nic to po co ci jakieś cytaty, to jest tak oczywiste jak to że po dniu następuje noc.
Nawet gdyby zaatakowali latem, to i tak połamaliby sobie zęby
A ja polecę poczytać książki a nie sprowadzać przegranej III Rzeszy tylko do mrozu, bo popełniono cały szereg błędów, które dały czas Stalinowy przygotować się do obrony lub utrzymać porządek.
Bez tego istniała bardzo duża szansa, że flaga III rzeszy powiewała przez całą euroazję, a stany zjednoczone nie miały by przyczółka do wsparcia i przeprowadzenia desantu skoro każdy brytol gryzłby ziemię.
No, głupi niemcy nie wzieli olejku do opalania i musieli sie smarować ropą z czołgów.
Yagami_Raito8920 napisał:Nawet gdyby zaatakowali latem, to i tak połamaliby sobie zęby
No, głupi niemcy nie wzieli olejku do opalania i musieli sie smarować ropą z czołgów.
Masz talent do rozśmieszania ludzi.
123fluxbbfan napisał:qwig napisał:[ Citation needed ]
Niekoniecznie... Choć tego się nie dowiemy przez ciapciaków Włochów, którzy nie mogli sobie poradzić sami ze słabiutką Grecją...
http://m.niezalezna.pl/76799-dzis-w-tvp … magdalenki
Szczerze, obejrzałem kawałek.
Jestem w szoku, jak ktoś chce ten kraj rozmontować. Ukazują rozmowy okrągłego stołu jako ostre chlanie, sprzedanie Polski, ciągnięcie l@ski komunistom.
Normalne, że nie można było walnąć, spierd@l@jci%, tylko trzeba było się próbować się dogadać. Komentarz jest naprawdę tak zrobiony, że gdy mówią o rozpijaniu, jest dany najazd na Wałęsę.
Normalne, że musiało jakoś się to odbyć, żeby osiągnąć konsensus, ale wywlekanie tego jest naprawdę nie na miejscu...
Jestem ciekaw ile czystej obalił Kaczyński z Orbanem albo z Kaczyński z Dudą...
Że też o tych wszystkich zjazdach się nie mówi, gdzie dzieje się Sodoma i Gomora...