Nie jesteś zalogowany.
SPOILER
---spoiler 12 ep---
Ja mam wrażenie, że Keiichi ześwirował po prostu i nic co było w 11 epku się nie zdażyło. A jeżeli nie ześwirował, to dziura, w której kopali Ooishi mogła być tą dziurą, która w 11 epku zniknęła, dlatego teraz była pusta. BTW. pewnie znowu się okaże, że Takano nie żyła już w dniu, gdy Kei jechał z nią samochodem...
A mnie się wydaje ze wszyscy chronią Keichiego, wymyślili mu nawet alibi (że niby był z nimi i nic się nie stało), a ciało wykopali bo wiedzieli że jest początkujący i że wpaść może...w końcu nie pierwszy raz ktoś znika w tej wiosce bez śladu, mieszkańcy mają już wprawę w takich rzeczach, poza zdaje się Onishim nikt wujka Satoko nie lubił... nie wiem tylko czemu zginęła Takano? Może chciała donieść na Keichiego?
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-06-27 10:42:47)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
SPOILER
lb333 napisał:---spoiler 12 ep---
Ja mam wrażenie, że Keiichi ześwirował po prostu i nic co było w 11 epku się nie zdażyło. A jeżeli nie ześwirował, to dziura, w której kopali Ooishi mogła być tą dziurą, która w 11 epku zniknęła, dlatego teraz była pusta. BTW. pewnie znowu się okaże, że Takano nie żyła już w dniu, gdy Kei jechał z nią samochodem...A mnie się wydaje ze wszyscy chronią Keichiego, wymyślili mu nawet alibi (że niby był z nimi i nic się nie stało), a ciało wykopali bo wiedzieli że jest początkujący i że wpaść może...w końcu nie pierwszy raz ktoś znika w tej wiosce bez śladu, mieszkańcy mają już wprawę w takich rzeczach, poza Onishim nikt wujka Satko... nie wiem tylko czemu zginęła Takano? Może chciała donieść na Keichiego?
Takano zginęła z przyzwyczajenia, bo w każdym chapterze ginie.
Ale masz ciekawą teorię. To się wydaje całkiem logiczne. Nie wpadłbym na to.
Ale i tak pewnie nie masz racji, bo Higurashi jest za bardzo zaskakujące, żeby ktoś umiał je przewidzieć.:)
[cojest]A mnie intryguje jedna rzecz... KIEDY Pojawią się CYKADY?:D[roftl]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-27 10:42:03)
Ale i tak pewnie nie masz racji, bo Higurashi jest za bardzo zaskakujące, żeby ktoś umiał je przewidzieć.:)
To prawda, jeszcze ani razu nie udało mi się trafnie przewidzieć zakończenia... nie mniej jednak snucie domysłów jest fajne
[cytuj=MistrzSztuki]A mnie intryguje jedna rzecz... KIEDY Pojawią się CYKADY?
Jedna występuje pod koniec endingu
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-06-27 10:46:18)
8-Dale nie tylko w endingu, bo w openingu też...
Jak mogłeś! CYKADA w endingu jest "zdechnięta", pewnie Kei-chan rozdeptał ją, gdy uciekał po zakopaniu ciała i Oya-sama[ukryty] się w[cenzura]ł:D
Lepiej mu tego nie przypominać.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-27 10:54:06)
Może?? To jest wypasione, choć rozdział drugi niebardzo MNIE się podobał...nudny troszkę, ale jeśli ma cię ta seria przekonać, to ściągnij odrazu 01-04 epy[okej]
Ostatni, który oglądamy też jest super i jeszcze się nie skończył:D
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-27 11:18:11)
Ja też właśnie obejrzałem 12 epizod bo gdy wczoraj chciałem obejrzeć to chyba jakaś zła moc zadziałała, która chciała mnie odpędzić mnie od Oyashiro-sama bo przyszła burza i trzeba było kompa wyłączyć...
No ale dziś obejrzałem i szczerze mówiąc to jakiś taki nudnawy mi się wydał ten odcinek, nie było gdzie się bać.. jakoś tak byle jak
A co do teorii spiskowej to ja odniosłem takie smo wrażenie jak opcy, że to oni zgrywają cwaniaków i kryją go przed innymi. Jedyne co mnie zastanawia to dlaczego Satoko mówiła, że jej wujek żyje skoro inni udają, że nie żyje i kryją Keiichiego.[brakslow]
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-06-28 00:12:20)
------SPOILER------
Nie pomyślałem o tym wcześniej, ale w tym rozdziale prawdopodobnie dowiadujemy się, kto zabił Tomitake. Bo trochę dziwne, że Takano wiozła jego rower i miała w dodatku pełny bagażnik. To może oznaczać, że Tomitake ginął z jej ręki także w poprzednich rozdziałach, po czym ona też ginęła. Powiem nawet, że to nie musiała byc ona, ale demon w jej ciele, bo przecież w drugim rozdziale weszła razem z Keiichim do magazynu, mimo, że już nie żyła (tak jak twierdziła później policja). W skrócie: Takano to demon, który zabija Tomitake za to, że węszy z aparatem, po czym pozbywa się ciała Takano spalając je.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-28 00:33:46)
Jak tylko wyjdzie cała seria to nagram i nie widzę problemu.
P.S W czym masz neta? Jak w TKB to jest drugie rozwiązanie
Napisz na PM.
Taki tam OFF TOP, Przestraszam za niego
SPOILER
[cytuj=pawel198804 ]Jedyne co mnie zastanawia to dlaczego Satoko mówiła, że jej wujek żyje skoro inni udają, że nie żyje i kryją Keiichiego.[/quote]
Na to tez mam teorię , Satoko nie mówiła że to jej wujek ją krzywdził... zdaje sie że policjant dość często kręci się w okolicach Satoko, może to jego sprawka? Albo Saitoshiego który nagle wrócił, pamietacie jakiej histeri dostała Satoko kiedy Keiichi przypomniał jej brata?
Jednym słowem; wujek nie żyje, ale to nie wujek ponosił odpowiedzialnosc za stan Satoko
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-06-28 02:11:36)
SPOILER...chyba.
O rany....nieeeeeeeeee Przecież ciągle wiadomo, ze wuj ją źle traktuje\traktował i to jest tematem przewodnim. To by było bez sensu, choć o Satoshim to całkiem możliwe. Ciekawa teory.
Tylko Oyashiro[ukryty] wie i czyta nas, obserwuje, czeka, czyha na nasze życia więc zamilczmy! Bo mniej duszyczek będzie chciało poznać kult Oyashiro-samy[ukryty].
Aha... Właśnie widziałem z mojego OKNA, jak samochód jebn[cenzura]ł w znak drogowy. Samochód tuningowany taki jakiś(no takiego typu), no po prostu sportowy i raczej szybki...chyba kierowca musi być zdeczka pijany, ale zwała wielka, bo nigdy wcześniej nie widziałem wypadku na żywo.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-28 12:35:46)
Więc widzisz, każda klątwa rzucona przez Oyashiro-sama ma efekt uboczny (w tym przypadku przypadkowy śmiertelnik, niewierny itp.):). Co do wujka Satoko to było widać, że nawet przy ludziach traktował ją jak ścirwo, szmatę itp. za co powinien zostać ukarany i faktycznie został (zobaczymy czy to czasem nie były schizy Keiichiego:)) - morda obita baseballem:P (czyżby w Keiichim obudziły się instynkty polskiego dresa:P?). To by było na tyle, Oyashiro-sama patrzy:)
chcÄ wam zaprezentowaÄ pierwszÄ
strone mangi Higurashi mojego i lb333'a autorstwa:) (ja grafik on translator:D) powiedzcie co o tym sÄ
dzicie:)
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e14da25334b8175a.html][/URL]
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-28 12:26:35)
Spoko spoko tylko, że kilka błędów wyłapałem Co wy na to, żebym wam trochę pomógł, na przykład na koniec jakaś korekta?
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-06-28 12:11:22)
hehe, spoko:) każda pomoc się przyda:) btw. jakie błędy? sam przed chwil a jeden wylapalem i go poprawilem;]
Fajne,fajne
No to takie tam:
Pierwsza chmurka na drugiej stronie: "wyciagacie" a powinno być "wyciągacie"
Trzeci obrazek, druga strona: "Narzędziem zbrodni to strój pielęgniarki", no to albo "Narzędzie zbrodni to strój pielęgniarki" albo "Narzędziem zbrodni jest strój pielęgniarki."
Ostatni obrazek, druga strona: "Dr Irie", skrót "Dr." pisze się z kropką.
[EDIT]
I jeszcze:
Pierwsza chmurka, druga strona: "karte", a powinno być "kartę"
Chyba wsio
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-06-28 12:26:11)
a co myślicie o głownej czcionce? wolicie taką, czy najczęsciej spotykaną Wild words bold?
edit:poprawiłem te 3 pierwsze:P ostatni za późno napisałeś:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-28 12:27:51)