#781 2006-09-23 14:39:38

_KiRA
Użytkownik

Odp: Higurashi no Naku Koro ni pierwsze wrażenie

Z tego co wiem to gierki z Higurashi są następujące:

1.) PC
- Higurashi Daybreak (TDM)
- Higurashi no Naku Koro ni - Onikakushi-hen (I)
- Higurashi no Naku Koro ni - Watanagashi-hen (II)
- Higurashi no Naku Koro ni - Tatarigoroshi-hen (III)
- Higurashi no Naku Koro ni - Himatsubushi-hen (IV)
- Higurashi no Naku Koro ni - Meakashi-hen (V)
- Higurashi no Naku Koro ni - Tsumihoroboshi-hen (VI)
- Higurashi no Naku Koro ni - Minagoroshi-hen (VII)

Mnie sie na razie udało znaleźć tylko 100mb I rozdział (trialowy chyba -_-) i 476 MB rozdział V. Wie ktoś skąd ściągnąć resztę?

2.) PS2 (Grudzień 2006)
Screen#01
Screen#02

[cytuj]Now then, some big updates on the consumer version of the game, "Higurashi no Naku Koroni Sai":

First of all, the platform has been confirmed. As most of you expected, it's going to be for Playstation 2.

Second, it's release date is December 2006. The price is 6980 yen (7329 - tax) for regular edition, and 8800 yen (9240 - tax) for limited edition. Bonus contents for the limited edition is still in the works.

Naturally, all characters will be fully voiced by the anime/drama CD cast. So those of us who are disappointed at the anime over all the skippages can find relief in knowing that there won't be any lines or scenes skipped here.

The biggest concern for fans was probably about the scenario coverage. Just how much of the original game does this port cover?

Well, perhaps not surprisingly, the final chapter of the original game, Matsurubayashi-hen, will not be included in this PS2 port. But considering that Matsuribayashi-hen was out only a little over a week ago (8/14), it's understandable.

Besides that, all other scenarios from the original game will be included, which are:

- Onikakushi-hen
- Watanagashi-hen
- Tatarigoroshi-hen
- Himatsubushi-hen
- Meakashi-hen
- Tsumihoroboshi-hen
- Minagoroshi-hen

Furthermore, there will also be THREE original scenarios written by Ryukishi07-san specifically for the PS2 port:

- Taraimawashi-hen
- Tsukiotoshi-hen
- Miotsukushi-hen

Among them, Miotsukushi-hen will replace Matsuribayashi-hen as the console port's final chapter.

In terms of story progression, apparantly, all the scenarios will share a common prologue + early sections of the main story. This is where the new addition of selection points come in to play: based on the choices you made in the common section, the story will branch out and end with one of the specific chapters.

Although the main goal for this port is to further widen the appeals of this series to those people who never played the original game before, the addition of the new scenarios makes the game an attractive buy even for gamers who has already completed the PC version of the game.
[/quote]

Ostatnio edytowany przez Virus (2006-09-24 20:24:32)

#782 2006-09-23 16:03:40

grejpfrut
Użytkownik

RiXeD napisał:

A dla każdego z was mój kurier właśnie wiezie 5 kilo poczucia humoru i 12 worków inteligencji. Trzeba pomagać tym do których życie się nie uśmiechnęło.

poczucie humoru i inteligencja wg. ciebie? nie, podziękuję...

tak bardzo narzekasz na polskich fanów, polskie strony, polskie fora... więc po cholerę tu piszesz? nie masz tych swoich wiernych wyznawców na anglojęzycznych stronach i w klasach w których byłeś najlepszy?

#783 2006-09-23 18:01:17

Rekid
Użytkownik

ale tu sie zaczyna robic syf dajcie noz a zrobie porzadek dajcie tylko noz

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#784 2006-09-23 18:26:08

Kane
Administrator

Koniec spamowania koniectematu

EDIT
Temat w akcie łaski otwieram z powrotem oczkod
Panów Virus i RiXeD uprasza się o pohamowanie swoich.... hmm... temperamentów smile_big ? i przeniesienie się na PM.

PS. a Rena jest moja jezor

Ostatnio edytowany przez Kane (2006-09-23 20:31:36)

Imperare sibi maximum est imperium

#785 2006-09-23 21:21:53

opcy
Użytkownik

liia napisał:

Koniec już niedługo, ciekawe czy ~opcy doczeka się dorosłej Reny?:-D

Już się doczekać nie mogę smile_big

Kane napisał:

PS. a Rena jest moja

Uważaj, są granice przyjaźni jezor

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#786 2006-09-23 21:26:21

Dżibril
Użytkownik

Kane napisał:

Koniec spamowania koniectematu

EDIT
Temat w akcie łaski otwieram z powrotem oczkod
Panów Virus i RiXeD uprasza się o pohamowanie swoich.... hmm... temperamentów smile_big ? i przeniesienie się na PM.

Widze że żeś sie wyślił na poprawnośc polityczną. "Temperamentów ':) ,a to dobre...

Ja mam takie pytanko , co tam słychać z :
- samym anime , jakoś nie sżłyszałem nic o nowych epkach;
- o napisach do epków które już są

Kane napisał:

Chyba w przerwach kiedy nie jest ze mną.

Ostatnio edytowany przez Dżibril (2006-09-23 21:29:31)

#787 2006-09-23 21:43:36

opcy
Użytkownik

Oj grabisz sobie jezor

Odnośnie epków to ostatni chapter póki co jest najlepszy, fani zjawisk paranormalnych mogą się trochę się zawieść gdzyż wszystkie dotychczasowe zdarzenia mają tu dość logiczne wyjaśnienie, będzie też poddana w wątpliwosć kwestia boskości Oyashiro-samy... chocią autorzy tego anime lubią zaskakiwać więc niewiadomo jak to się dalej potoczy.

Muszę przyznać że jest to chyba najlepsze anime powstałe na podstawie gry jakie oglądałem, a oglądałem już wiele. Dodatkowy plus ma za to że ukazało się w okresie gdzie niestety dobre anime można na palcach jednej ręki policzyć.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#788 2006-09-23 21:44:02

liia
Użytkownik

Kane napisał:

Dżibril napisał:

Uff, cieszę się, że jako heteroseksualistka, nie mam takich problemów. oczkodhehe

opcy napisał:

dnośnie epków to ostatni chapter póki co jest najlepszy, fani zjawisk paranormalnych mogą się trochę się zawieść gdzyż wszystkie dotychczasowe zdarzenia mają tu dość logiczne wyjaśnienie, będzie też poddana w wątpliwosć kwestia boskości Oyashiro-samy...

Super, moim zdaniem "in plus". Samo miodzio przede mną. smile_big

Ostatnio edytowany przez liia (2006-09-23 21:50:09)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#789 2006-09-23 21:48:10

Dżibril
Użytkownik

liia napisał:
Kane napisał:

Dżibril napisał:

Uff, cieszę się, że jako heteroseksualistka, nie mam takich problemów. oczkodhehe

Nie wiesz co dobre.

#790 2006-09-23 21:52:24

liia
Użytkownik

Dżibril napisał:

Nie wiesz co dobre.

Wiem, i dlatego wolę panów!:D

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#791 2006-09-23 21:56:25

_KiRA
Użytkownik

Dla maniaków anime z okazji końca tej cudownej serii, prezent od Akatsuki Fansubs:)
Higurashi no Naku koro ni

----
Subki by się przydały, jest już 24 eps subowany, raw 25... skoro ostatni rozdział jest taki świetny to obejrze sobie go hurtem:).

Ostatnio edytowany przez Virus (2006-09-23 22:01:38)

#792 2006-09-23 21:58:29

Dżibril
Użytkownik

liia napisał:
Dżibril napisał:

Nie wiesz co dobre.

Wiem, i dlatego wolę panów!:D

Hmm.... mówisz ?8-D

Ja skońćzyłem na 22 ep i mam jeszcze dwa rawy ale napisów nie widziałem.

Ostatnio edytowany przez DĹźibril (2006-09-23 21:59:43)

#793 2006-09-23 22:32:58

Rekid
Użytkownik

a ja skonczylem jak narazie na epizodzie 15  i jestem w szoku ja nie wiem co sie dzieje boje sie do kogokolwiek cos zagadac nie wiem co jak ale dlaczego ide dalej cos ogladac smile

A tak przyokazji cos moze polecicie w tych kilamtach slyszalem o monster ale to az tak dobre tez jest ??

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#794 2006-09-24 01:54:46

fef212
Użytkownik

Ciesze sie, ze temat zostal otworzony. Naprawde fajnie sie czyta nowe rzeczy zwiazane z Higurashi, tym bardziej, ze sam z braku czasu stanalem na epie 14 i dalej chcialbym, ale brak wolnosci niweluje wszelkie checi. Samo anime , jak juz wspominalem, jest dosyc... hmmm... dziwne i zakrecone, ale w pozytywnym tego wyrazenia znaczeniu. W sumie postanowilem poczekac na zakonczenie serii i mozliwosc jej sciagniecia w calosci. W swojej wypowiedzi  apeluje i nieco popedzam polskie grupy fansuberskie, ale oczywiscie jak da rade, nikogo nie gonie... kombinujeokej

Ostatnio edytowany przez fef212 (2006-09-24 01:56:04)

#795 2006-09-24 02:06:53

_KiRA
Użytkownik

Polską grupą fansuberską, jedyną w dodatku, jest Akatsuki. Robimy na DVDripach, w swoim tępie (jak coś robić to dobrze, a nie na odwal się:) )... oraz żeby fajerwerki graficzne zatkały co poniektórych ne pewien czas[hehe].

#796 2006-09-24 03:07:08

fef212
Użytkownik

Dopinguje z calego serca, i czekam na pelny rilis....

#797 2006-09-24 16:33:15

RiXeD
Użytkownik

Capsy z ep 25

W ogóle co sądzicie o szyi Reiny? Bo ona niby swierdziła że drapie bo widzi robaki.. Ale przecież nie można zobaczyć swojej szyi (chyba że w lustrze). Czy więc rzeczywiście rana była zainfekowana jakimś robactwem,  czy po prostu obsesja?

Szkoda też że nie starczyło twórcom czasu na scenę... :\ Miejmy też nadzieję że w ep. 26 będzie poprawiona BGM, bo naprawdę można oszaleć...

Przynajmniej dobre to, że K1 wszytko sobie [SPOILER-ROT13]cemlcbzavnł[/SPOILER]...

Co do Reiny... Widzę że zadowoliły was moje klony.
Ale serio: tak naprawdę, Reina niestety należy do K1ego... A szkoda :\

Z ciekawostek, maczeta Reiny ciągle zmieniała swoje rozmiary, zauważyliście? ^^
I yay! Akane-san odzyskała swoją urodę!

Z ostatniej chwili, quote z forum AS:
[cytuj]Seems our prayers have been answered. Someone is currently working on translating Minagoroshi-hen

higutrans6440yh1.jpg

[URL="http://www.makenaidesuwayo.com/2006/09/22/weekly-session-tl-annouce/"]http://www.makenaidesuwayo.com/2006/09/22/weekly-session-tl-annouce/[/URL][/quote]

Ten patch będzie wydany najpardopodobniej jako nakładka na oryginalną wersję. Módlmy się o jak najszybsze tłumaczenie.

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-09-24 17:53:16)

#798 2006-09-24 18:54:13

liia
Użytkownik

RiXeD napisał:

Szkoda też że nie starczyło twórcom czasu na scenę... :\

Aaaach, jakie słodkie!!! Muszę zrobić sobie z tego tapetkę, muszę, muszę. smile_big
A właściwie będzie robic robić mój misiek, w końcu to on zna corela[hehe]

RiXeD napisał:

W ogóle co sądzicie o szyi Reiny? Bo ona niby swierdziła że drapie bo widzi robaki.. Ale przecież nie można zobaczyć swojej szyi (chyba że w lustrze). Czy więc rzeczywiście rana była zainfekowana jakimś robactwem, czy po prostu obsesja?

Nie trzeba widzieć, można czuć blee. I chyba raczej obsesja.

Ostatnio edytowany przez liia (2006-09-24 18:57:29)

#799 2006-09-24 20:04:12

_KiRA
Użytkownik

RiXeD... najpierw trzeba mieć tą gierkę (a najlepiej całą serię), żeby myśleć o patchu... a z tego co wiem to są one cholernie trudno dostępne (mi udało się cudem wyszukać trial I chaptera i fulla V (zrarowany do tego -_-))... nawet na torrencie (share wyszukuje tylko epki)... co więcej nigdzie nie można znaleźć artbooka z tej serii, o mandze już nie mówiąc (angole zaczęli tłumaczyć od Watanagashi-hen pomijając Onikakushi-hen zly). Czyli w skrócie... stuff z Higu jest cholernie trudno dostąpny (wyjątek stanowi tylko seria TV i Higurashi Daybreak, którą znajdzie się na lepszych torrentowniach). Ponadto jak już wcześniej pisałem, w grudniu wychodzi Higurashi na PS2 (oryginał stoi ok. 100$ za limited edition)... Tak czy siak, jeśli coś znajdę udostępnie to tutaj.

---------
Ogłaszam zakończenie wojny: Bractwo Higuratów vs. Haruhiści (nie mam czasu na zabawy, mam inne sprawy na głowie;)). To tyle. Mam tylko nadziję, że nie zostanie ona wznowiona:).

FIN

#800 2006-09-24 20:41:18

opcy
Użytkownik

Odnosnie tego co Rena ma z szyją... w ogóle jaką yją mi się zdawało że mioała po podcinane żyły na nadgarstkach i tam rany rozdrapywała... nieważne, w kazdym razie:

SPOILERrot 13

Bxnmhwr fvę żr an bxbyvpmalpu ontanpu żlwr cnfbżlg xgóel żrehwr an yhqmxvz betnavźzvr, fcrplsvpmal xyvzng  jbxół Uvznavmnjl cbjbqhwr żr zbżr ba cemrgejnć glyxb gnz, Qyngrtb xvrql wnxvś abfvpvry bqqnyv fvę bq śebqbjvfxn żlpvn cnfbżlgn jljbłhwr ba unyhplanpwr znwąpr mavrpuępvć abfvpvryn qb grtb, j fxnenwalpu jlcnqxnpu unyhplanpwr cbjbqhwą jcnqavępvr cemrm pmłbjvrxn j zbeqrepml fmnł.
Fłlfmnłrz b pmlzś cbqboalz, avrxgóer cnfbżlgl żrehwąpr an cgnxnpu zbtą bcnabjnć, qbfłbjavr, pvnłb śyvznxn, xgóel j gra fcbfóo fgrebjnal fgnwr fvę łngją bsvneą qyn cgnxój.

Stopka forum

© Animesub.info 2024