Nie jesteś zalogowany.
słuchajmy wszyscy Iron Maiden i będzie spokój! :p
Panie, Panowie, może zacznijcie się trzymać tematu, bo zamknę wątek.
I proszę nie uogólniać, IMHO nie cały polski HH jest kiszny
(choć niestety większość to kiszka )
Imperare sibi maximum est imperium
Widzę mamy tu specjalistów od hiphopu... i to takich że heeeej, tylko żeby wasze posty przedstawiały jakąś wartość merytoryczną i były wypełnione argumentami to by bło fajnie xP. Zapewniam, że lać wodę to i ja potrafię, ale wy tacy inteligentni ludzie, co to nie słuchają rapu, powinniście chyba w swoich postach dawać więcej treści niż "Polski Hip-Hop odmóżdża- co widać w quocie".
Czytając ten temat ciężko nie dostać głupawki.
Zell, szanuję twój gust muzyczny... ale niezbyt podoba mi się, że piszesz na temat o którym masz naprawdę niewielkie pojęcie (wnioskuję z postów, nie z faktycznego stanu twej wiedzy).
Przede wszystkim w rapie, tak jak w przypadku każdego innego rodzaju muzyki, znaleźć można kiepskie zespoły, lub szmiry których większa część subkultury nie zalicza do tego gatunku, bo to zwyczajnie zasługuje na kpinę. Nie oznacza to jednak, że dany gatunek muzyczny składa się z tylko i wyłącznie takiego chłamu.
Idąc dalej - każdy gatunek muzyczny dzieli się na różne podgatunki. Tak samo jest w przypadku rapu. I tak mamy psycho rap, gangsta rap, etc. i każdy z tych podgatunków charakteryzuje się inną tematyką i innym sposobem wykonania utworu. Nie ma tak, że: "stary rap śpiewał tylko o tym, o tym i o tym, a nowy o tamtym, etc.", wszystkie jest znacznie bardziej skomplikowane i wśród utworów odnajdziesz wiele tekstów które ani nie mówią o dziewczynach, ani o ćpaniu, ani o świecie i tym jaki on straszny, aczkolwiek nie można zaprzeczyć, że właśnie takie teksty przeważają. Dlaczego? Ponieważ właśnie tym się ten gatunek muzyki charakteryzuje.
Jak chcesz posłuchać o pokoju i jaraniu - zapuszczasz reggae;
Jak chcesz posłuchać o Jahu, jaraniu, etc. - zapuszczasz ragga;
Jak chcesz posłuchać o szatanie - zapuszczasz death/black metal (nie znam się na tym xP).
etc.
Aha i rap jest muzyką taką jak każda inna - jednemu się podoba, drugiemu nie i nie ma sensu rozmawiać o tym, a tym bardziej nie ma sensu wypowiadać się o danym gatunku muzyki jeżeli przesłuchało się 2-3 piosenki które akurat leciały w radiu/TV.
Jak chcesz posłuchać o szatanie - zapuszczasz death/black metal (nie znam się na tym xP).
etc.
Jak chcesz posłuchać o szatanie to zapuszczasz Radio Maryja:P , tam jest tego zdecydowanie więcej i w bynajmniej lżejszej wersji
Ostatnio edytowany przez DĹźibril (2006-06-04 17:57:34)
Panie, Panowie, może zacznijcie się trzymać tematu, bo zamknę wątek.[jezor])
A zamykaj itak prosiłem tyle razy żeby sie trzymano wątku i sie nikt niesłucha więc lepiej zamknij bo ten temat prowadzi tylko do kłutni
No to teraz ja bo trochu mi się odświerzył umysł:P. A więc dobra zaczynam. Po pierwsze oceniłem hip-hop ogólnikowo dlatego iż, wszytsko co słyszałem w telewizji jest słabe i ostro komercyjne. No może nie wszystko ale 98%. Po drugie smoczek Ty piszesz raz hip-hop a raz rap... "A co to qr*** powiedział ktoś z tłumu" Zdaje mi się że to trochę odmienne typy muzyki, bo mi chodzi o hip-hop polski!!!!. Po trzecie nie słyszałem [cytuj]2-3 piosenki które akurat leciały w radiu/TV.[/quote] a około z 500(tak na oko:P począwszy od Peji kończąc na Tagmen piosenka pod tytułem "impra"(akurtat to polecam moża walnąć ze śmiechu[roftl]),i powiem Ci że te 98% to jest dobra liczba na określenie ilości dobrych kawałków. Mówiłem już wcześniej że Łona to jest to czego mogę posłuchać z hip-hopu dla przyjemności bo widać że kolo ma mózg i jego teksty są mądre(nie mówiąc że mają mądre przesłanie bo czasami śpiewa o pierdołach:P). A jak patrze na kolesia co śpiewa że jego panienka jest taka piękna to żygać mi się chce na sam jego widok[cholera] Po czwarte nie mam nic do Ciebie i twojej molesty bo może nie slyszałem(mam nadzieję że nie, bo jak słyszałem to dobre być nie mogło) a po drugie nie mogę mieć nic do Ciebie gdyż jak mówi święte przysłowie "każdy chu* ma swój struj" i ja słucham czego innego i Ty i słuchamy czego lubimy słuchać:). Ale wiem że podzielasz moje zdanie że taki hip-hop z serii kolesie co ich na nazwa ma coś wspólneg ze słowewem "werbalne", że to niszczy nazwę polski hip-hop. Bo powiem Ci że sam kiedyś słuchałem kalibra i bardzo mi się podobało. I to był hip-hop. Mam nadzieję że się jasno wyrażiłem o moich przekonaniach. A żeby do tematu było lp1988 wpisz sobie na dc++:)
[cytuj]Po drugie smoczek Ty piszesz raz hip-hop a raz rap... "A co to qr*** powiedział ktoś z tłumu" Zdaje mi się że to trochę odmienne typy muzyki, bo mi chodzi o hip-hop polski!!!![/quote]
Popisałeś się niewiedzą ^^. Hiphop i rap raczej nie mogą być odmiennymi typami muzyki. Dlaczego? Poszukaj sobię, nie wszystko dostaje się na tacy ^_-.
[cytuj][...]wszytsko co słyszałem w telewizji jest słabe i ostro komercyjne. [/quote]
Ale nieznajomość danej muzyki nie upoważnia do jej oceny xP (a słuchanie nawet 500 utworów z TV... jest jak dla mnie nieznajomością). Zauważ, że np. dobrych metalowych kawałków też raczej nie znajdziesz w TV.
Odnośnie komercyjności - właściwie każda muzyka jest w tej chwili skomercjalizowana, a w telewizji są naprawde nie wielke szanse by ujrzeć coś niekomercyjnego.
[cytuj]Po czwarte nie mam nic do Ciebie i twojej molesty[...][/quote]
Mojej? Ona raczej do mnie nie należy xP, zresztą (jak pisałem wcześniej, co świadczy o tym, że nie czytasz postów innych osób zbyt uważnie) ja niezbyt lubię moleste, uważam inne zespoły za... lepsze, krótko mówiąc. Oczywiście niektóre kawałki też mają całkiem fajne, ale większości zwyczajnie nie trawię ^^.
[cytuj][...]po drugie nie mogę mieć nic do Ciebie gdyż jak mówi święte przysłowie "każdy chu* ma swój struj" i ja słucham czego innego i Ty i słuchamy czego lubimy słuchać[...][/quote]
Z tym się mogę zgodzić... chociaż ciekaw jestem czego słuchasz, bo może się okazać, że jednak nie słuchamy czego innego (pomijając rap xD).
Z dalszą częścią twego posta również się zgadzam.
A wydaje ci sie że nieszukałem na dc++ .Jeszcze jedno słuchałeś tej piosenki PATRIOTA którą ci wysłałem?
Mój antywirus ją wyrzucił i napisał że mogła zagrozić mojemu kompowi[wstyd] Nie wiekm łozo chozi. Do smoczek, ja słucham muzyki, przykłady... RISE AGAINST, 36 CRAZYFISTS, MILLENCOLIN, IGNITE, MUDVAYNE, SOAD:) A z tym że to ten sam rodzja muzyki dalej się nie zgodze:P Po drugie nie slyszalem wszystkiego z telewizji a nawet mniej niż połowę:) Pozdro
Ostatnio edytowany przez Zell ff8 (2006-06-04 20:51:17)
Zell ff8 ,,Uważaj bo jak cie spotkam to zabije,,
No to widzisz, ja tez sĹucham SOAD (np.) xP... fajnie grajÄ
^^'.
A co do hh i rapu - chodzi mi o fakt, iĹź rapem przyjeĹo siÄ nazywaÄ muzykÄ, a hiphopem subkulturÄ ktĂłra m.in. sĹucha tejĹźe muzyki. Hiphopowcy sĹuchajÄ
teĹź innych gatunkĂłw muzyki ^_-.
słuchajmy wszyscy Iron Maiden i będzie spokój! :p
Popieram i zgłaszam Metallice, Paradise Lost, In-Flames ost płyty:) Dla fanów słabszej muzyki:D
sheridan napisał:słuchajmy wszyscy Iron Maiden i będzie spokój! :p
Popieram i zgłaszam Metallice, Paradise Lost, In-Flames ost płyty:) Dla fanów słabszej muzyki:D
No to ja zgłaszam Nirvanę![yahoo]
A tak poważnie, lepiej nie wspominać na tym forum o hip-hopie, bo się kończy kłótnią.
ja slucham wszystkiego od Hemp gru, WWO, Pezeta, O.S.T.R. przez muzykę klasyczną do Iron Maiden, Metallicy, tak wiec jak Smoczek napisał to można słuchać wszystkiego ;)
Ty heniu przecież ci napisalem ze nawet tej piosenki nie dostalem bo moj anty ją zniszczył. A zabić to mozesz kibel stolcem:) No właśnie i lepij nie podejmować tematu hip-hopu na tym forum. Tu powinno być przejażnie:) Pierwsza część posta jest do lp1988. I przepraszam ja też się nie zamykam w jednym typie muzyki:P
Ostatnio edytowany przez Zell ff8 (2006-06-04 22:21:21)
Widze że dużo osób niemoże sie powstrzymać od pisania nienatemat więc ,,piszta co chceta,, tylko dajcie mi tom płytke
idź do sklepu muzycznego i na półeczce pewnie leży
hehe no wlasnie jeszce nie leży bo chłopaki dopiero pracują nad albumem. jest tylko na razie utwór promujący.;)pzdr JLB
Właśnie sie dowiedziałem że jeszcze niema płytki a pozatym napewno niekupie ,przeciesz mam internet hehe
Właśnie sie dowiedziałem że jeszcze niema płytki a pozatym napewno niekupie ,przeciesz mam internet hehe
Strzeż się przed wypowiadaniem tych słów, szczególnie, gdy będą się tyczyły jakiegoś licencjonowanego i taniego anime.
Zresztą jeden gwizdek. Jak się coś lubi, to prędzej, czy później kupi się oryginał, nie? Pewnie też tak zrobisz.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Człowieku są bardziej komercyjne zespoły i są mniej komercyjne .
Specjalne pytanie do ciebie jeżeli byś jedyne co umniał to to co ci raperzy to niechciałbyś sie z tego utrzymywać ,przeciesz oni też maja rodziny i muszą z czegoś żyć
Więc czego mają żyć? Kup płytę i ich wspomóż.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-05 17:32:49)