Nie jesteś zalogowany.
Poszukuję czegoś z bohaterem na wzór Onizuki (GTO), Gintokiego (Gintama), Vasha (Trigun). Dokładniej ujmując, chodzi o bohatera, który większość czasu spędza na wygłupach, ale kiedy przyjdzie co do czego, potrafi się odpowiednio zachować, bohater powinien być od początku "uzdolniony" (bez motywu od 0 do bohatera). Zależy mi na wszystkich cechach, wszelkie naruciaki, wybielacze, FMA, czy inne tego typu shouneny odpadają. Hmm z uwzględnieniem tolerancji, niech to będzie ktoś pomiędzy Araragim Koyomim (bake-), a Kenshinem Himurą (RK seria TV).
Edit:
Sir_Ace - to już widziałem.
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2013-03-18 13:27:16)
Klasyka - Lupin III i City Hunter. Do tego może Sunabozu i Katanagatari.
Slam Dunk
Shonan Junai Gumi (jeśli przegapiłeś pierwszy sezon Onizuki)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Slam Dunk
Prince Of Tennis
Shonan Junai Gumi - widziałem
Samurai Champloo - widziałem
Slam Dunk i Prince Of Tennis - nie o to mi chodzi, generalnie to zapewne wszystko ze sportem nie spełnia wymagań, ponieważ nie interesuje mnie motyw: "od 0 do bohatera/najlepszego sportowca".
Ale w Prince of Tennis nie ma tego motywu, tylko "jest w czymś bardzo dobry, ale spotyka jeszcze lepszych i próbuje ich pokonać". Coś jak Initial D (wyścigi i tenis - niezłe porównanie ). A w Slam Dunk nie mam pojęcia, bo nie oglądałem. Ogólnie w sportowych bardzo rzadko się zdarza ten motyw.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-03-18 19:50:06)
Może One Outs? Sportowe, gość może się i nie wygłupia, ale ma parę.
No, ale chce stać się tym najlepszym. Być może już ma jakiś talent, jednak to i tak sprowadza się do tego samego. Nie chce nikogo urazić, możliwe, że seria jest super, po prostu nie tego szukam.
No, ale chce stać się tym najlepszym. Być może już ma jakiś talent, jednak to i tak sprowadza się do tego samego. Nie chce nikogo urazić, możliwe, że seria jest super, po prostu nie tego szukam.
Nie, koleś ma to w dupie. Ale w sumie talent ma, jest oszustem, i to szalenie dobrym.
Diukatan napisał:No, ale chce stać się tym najlepszym. Być może już ma jakiś talent, jednak to i tak sprowadza się do tego samego. Nie chce nikogo urazić, możliwe, że seria jest super, po prostu nie tego szukam.
Nie, koleś ma to w dupie. Ale w sumie talent ma, jest oszustem, i to szalenie dobrym.
Chodziło mi o bohatera PoT.
One Outs - odpada, ale z innego powodu. Choć z samego opisu animu mnie zaciekawiło, jednak na razie szukam czegoś innego.
Zero no tsukaima - widziałem, ale to też nie tędy droga. Postawiłbyś Saito na poziomie Onizuki, Gintokiego i Vasha, bo ja nie.
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2013-03-18 20:33:09)
Slam Dunk i Prince Of Tennis - nie o to mi chodzi, generalnie to zapewne wszystko ze sportem nie spełnia wymagań, ponieważ nie interesuje mnie motyw: "od 0 do bohatera/najlepszego sportowca".
Co jest fundamentem twojej wypowiedzi?
Pisać nie będę, czemu napisałem ci to, czyli coś pasować musi - wymagania pasują, a Rudy jest dla mnie sportowym odpowiednikiem Onizuki, będziesz chciał, to poczytasz, twoja brocha.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Pamiętam jak ja się zarzekałem, że nie będę dziwactw oglądał i wsiąkłem w One Piece.
czy w życiu sportowe i Haijime no Ippo się miło oglądało.
Mi byś coś podpowiedział, może jakąś perełkę ominąłem
http://www.anime-planet.com/users/filazaf/anime
Pamiętam jak ja się zarzekałem, że nie będę dziwactw oglądał i wsiąkłem w One Piece.
czy w życiu sportowe i Haijime no Ippo się miło oglądało.Mi byś coś podpowiedział, może jakąś perełkę ominąłem
http://www.anime-planet.com/users/filazaf/anime
Patrzę na twoją listę i widzę, że taki green green ma 4,5/5 a cowboy bebop 0,5/5 i drop po pierwszym epie ;/ Nie wiem, co dla ciebie jest perełką.
Diukatan, spróbuj Hagure Yuusha no Estetica i Kaze no Stigma, chociaż w tym drugim może nie ze wszystkiego robi jaja, ale jakoś tam zawsze się zgrywa.
Na szybkiego nic innego mi nie przychodzi do głowy