Nie jesteś zalogowany.
Sir_Ace napisał:Sir_Ace napisał:Bump. Ze zmianą roku na 2015.
Trochę później niż zwykle, ale...
Wyszło w poprzednim roku coś przełomowego? Jakieś dobre SF albo cyberpunk? Z takich poważniejszych tytułów, pls.
No siema Gdybym miał w tym roku obejrzeć jedno najlepsze animu, za czym powinienem się rozejrzeć?
A w 2018? Jakieś poważniejsze SF albo cyberpunk? Może coś fajnego z akcją (bardziej Black Lagoon albo Claymore niż shoneny)?
Bonusowe pytanie - coś z nowszych serii dostępnych u nas na Netflixie nadaje się do oglądania?
Goblin Slayer (Claymorowe) i B: The Beginning (netfliksowe)?
Poniekąd wyżej wymieniony Goblin Slayer,
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jakieś tytuły podobne do Jormungand czy Black Lagoon. Coś strzelanego.
Jakieś tytuły podobne do Jormungand czy Black Lagoon. Coś strzelanego.
Gungrave sprawdz tylko dosc stare jest w Trigun tez sporo strzelania zaczyna sie mocno komediowo, a konczy niezlym dramatem
Odświeżę troche. Poszukuje anime z gatunku dark fantasy coś w stylu berserka - ktoś coś może polecić?
Ps Claymore obejrzałem już
Sam sporo szukalem, ale niewiele bajek dark fantasy w sredniowiecznym stylu wyszlo, za to sporo miksow gatunkowych powstalo np Fullmetal Alchemist: Brotherhood calkiem mroczne momentami Hellsing Ultimate, D. Gray Man, Shigurui samuraje mroczne i brutalne Guin Saga tu bardziej high fantasy.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2019-06-01 11:01:21)
ara ara...
haitani napisał:Jakieś tytuły podobne do Jormungand czy Black Lagoon. Coś strzelanego.
Phantom: Requiem for the Phantom
Gunslinger Girl
Gungrave
Ja jeszcze dorzucę:
Noir, Angel Heart, 91 Days, Canaan, Monster, El Cazador de la Bruja, Senkou no Night Raid, GetBackers, Tatakau Shisho: The Book of Bantorra, Michiko to Hatchin, Madlax.
Spoko. Dzięki. A wśród nich coś zawierające nieco humoru albo nie będące sztywne jakby ktoś twórcom wsadził??
Ja od siebie jeszcze bym dodał Gangsta oraz choć nie jest tak do końca typowa strzelanka ale z humorem Aoharu x Kikanjuu
Ostatnio edytowany przez wizard2000 (2019-06-01 15:16:00)
Poszukuję anime podobnego do Grand Blue
Okej - mam problem. Zacząłem sobie oglądać Shinsekai yori - liczyłem, że 25-odcinkowa seria to starczy gdzieś na tydzień lub dwa. Niestety pochłonąłem całość w dwa dni i nie wiem za co teraz się wziąć. A na dodatek mam doła bo jestem przekonany, że już nigdy tak wspaniałej historii nie doświadczę.
Znacie jakieś dobre anime, które jest spójne fabularne, klimat tajemnicy lub dramatu, a akcja nie ma miejsca w szkole?
Hmm, może sprawdź Dororo (2019).
Z innych, nieco już odbiegające od założonych warunków, które na przykład jeszcze bym polecił:
-Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou (Film.)
-Samurai Champloo
-Ballroom e Youkoso
-Clannad (Najlepszy wyciskacz łez jaki powstał.)
-Usagi Drop
-Inuyashiki
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Okej - mam problem. Zacząłem sobie oglądać Shinsekai yori - liczyłem, że 25-odcinkowa seria to starczy gdzieś na tydzień lub dwa. Niestety pochłonąłem całość w dwa dni i nie wiem za co teraz się wziąć. A na dodatek mam doła bo jestem przekonany, że już nigdy tak wspaniałej historii nie doświadczę.
Znacie jakieś dobre anime, które jest spójne fabularne, klimat tajemnicy lub dramatu, a akcja nie ma miejsca w szkole?
Jyu Oh Sei
Och, dzięki za szybki odzew. No i znów kilka bajek do obejrzenia . Subarashi.
Skończyłem właśnie oglądać "Promare" od studia Trigger i naszła mnie ochota na coś podobnego. A co konkretnie mam na myśli?
- skupienie na akcji - fabuła może być do życi, tak długo jak nie trzeba myśleć, a można cieszyć oczy i uszy będę zadowolony.
- "inspirujące" monologi głównych bohaterów - najlepiej w trakcie n-tej transformacji będącej odpowiedzią na n-tą transformację bossa. Nie wiem co sprawia, że przy takich akcjach gęba mi się cieszy.
Mógłbym sobie po prostu odpalić Laganna, albo cokolwiek innego co Trigger wypuściło, ale wolałbym jednak zobaczyć coś nowego, niekoniecznie świeżego czy rewolucyjnego.
EDIT:
"Dead Leaves" i "Redline" wydają się spełniać warunki, ale będę wdzięczny za więcej opcji
Ostatnio edytowany przez Shamson (2020-04-24 18:28:43)