Nie jesteś zalogowany.
z Higurashi No Naku Koro ni, albo Higurashi No naku Koro ni Kai
Kojaryzcie momenty gdzie w Lucky Starze Konata kupuje mangi? Zna ktoś anime z kreską jaką rysowani są sprzedawcy?
Szukam czegoś podobnego do claymore oprócz hellsinga.
a ja szukam jakieś "nachalne ecchi" widziałem już rosario to vampiere, they are my master, Goshuushou-sama Ninomiya-kun, oglądam to love ru
a ja szukam jakieś "nachalne ecchi" widziałem już rosario to vampiere, they are my master, Goshuushou-sama Ninomiya-kun, oglądam to love ru
Z tego co widziałem, to ja bym polecił tak:
- Dears
- Girls Bravo
- Girls Bravo 2
- He Is My Master
- Love Hina + dodatki
- Nagasarete Airantou
- Yumeria
Tutaj przy tych ostatnich tytułach jest tego mniej, ale zawsze to coś :
- Maburaho
- Chobits
Ech, starość, nie radość. Zapomniałbym o:
- Vandread + Drugi Sezon
- Mouse
- Hikari to Mizu no Daphne
- Green Green + Dodatki
i chyba to by było na tyle.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2008-06-15 23:49:42)
- Dears widziałem ale raczej nie zaliczyłbym do "nachalne ecchi".
- Love Hina + dodatki tak jak wyżej.
- Vandread + Drugi Sezon jak moglem o tym zapomnieć tez widziałem.
- Green Green + Dodatki tak jak wyżej
- Chobits to samo
- reszte juz dodałem do listy do zassania
domo arigatou masterplaster
Szukam anime podobnego do Code Geass, Death Note i/lub Fruits Basket.
Chodzi mi o pewną "tajemnicę" w owych anime zawartą - bohater kryjący jakąś tajemną moc/zdolność przed otoczeniem, bliskość odkrycia owej tajemnicy... (udane)próby udawania że jest się normalną osobą.
Oczywiście wolałabym, żeby ów bohater nie był kryształowy jak Supermen, dobry, miły, uprzejmy i posłuszny wszelkim autorytetom, pomocny, wolę takich co czasami pokazują pazurki lecz nie jest to warunek konieczny.
Chodzi mi o jakieś anime ambitniejsze od typu "Sailor Moon" czy jakieś inne w podobnym stylu, silnie za to skupione na owym.. ukrywaniu tajemnicy.
Przepraszam, jeśli zbytnio namotałam, ale jasniej nie potrafię tego przedstawić
Szukam anime podobnego do Code Geass, Death Note
Do głowy przychodzi mi na razie tylko Monster.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Szukam anime podobnego do Code Geass, Death Note i/lub Fruits Basket.
Chodzi mi o pewną "tajemnicę" w owych anime zawartą - bohater kryjący jakąś tajemną moc/zdolność przed otoczeniem, bliskość odkrycia owej tajemnicy... (udane)próby udawania że jest się normalną osobą.
Oczywiście wolałabym, żeby ów bohater nie był kryształowy jak Supermen, dobry, miły, uprzejmy i posłuszny wszelkim autorytetom, pomocny, wolę takich co czasami pokazują pazurki lecz nie jest to warunek konieczny.
Chodzi mi o jakieś anime ambitniejsze od typu "Sailor Moon" czy jakieś inne w podobnym stylu, silnie za to skupione na owym.. ukrywaniu tajemnicy.
Przepraszam, jeśli zbytnio namotałam, ale jasniej nie potrafię tego przedstawić
CD i DN nijak ma się do Fruits Basket, ale damy radę.
Coś podobnego do 2 pierwszych:
- Ghost Hunt,
- Monster - Iv już o nim wspomniał,
- Kaze no Youjinbou - jeszcze nie widziałem, ale podobno kozak,
Do 2-go:
- Ouran Koukou Host Club - trochę podobne.:P
yo
znacie może jakieś anime, które się fajnie ogląda , nie nudzi i jest podobne do DEATH NOTE ?
ps.
znacie jakieś fajne i przyjemne echhi?
yo
znacie może jakieś anime, które się fajnie ogląda , nie nudzi i jest podobne do DEATH NOTE ?ps.
znacie jakieś fajne i przyjemne echhi?
Jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to FACEPALM... no ale dobra. Co do DN, to koledzy już się wypowiedzieli wcześniej, ja ewentualnie dodałbym jeszcze:
- Code Geass Hangyaku no Lelouch,
a jeśli chodzi o anime, które się fajnie ogląda to jest tego w **** i jeszcze więcej, a dla każdego, to będzie co innego, więc może zawęziłabyś trochę koło poszukiwań np do akcja, romans lub coś podobnego, ewentualnie doprecyzowała pytanie? A przyjemne echhi... hmmm, chodzi Ci o majtki i całą tą resztę, które po prostu na tony będą walać się po ekranie, czy może potrzebujesz do tego "szczyptę głębi"?
Polecam też przekopać ten temat od początku, bo chyba udzielono tu już wielu odpowiedzi na każde możliwe pytanie.
Witam szukam anime mogą być (lecz nie muszą) mechy, w którym się dużo dzieje, dużo walk, dużo magii, ciekawych broni i zdolności bohaterów. Jestem na etapie oglądanie Bleach'a, Naruto, One piece. Może być też coś jak Kiba. Mogą być długie. Z góry dzięki. Szukam także anime podobnego do Rycerzy Zodiaku.
A widziałeś serie :
- Neon Genesis Evangelion? jego pedalska wersja RaXephon -mechy
- Full Metal Panic ?! 1 oraz 3? -mechy
- Tengen Toppa Gurren Lagann - wszystko
- D.Gray-Man - zdolności i długie
A ja dlaejsz szukam coś w stylu Murder Princess
czyli
MUZYKA i AKCJA i TEMPO
*flcl rządzi*
MECHy i magia - dosyć dziwne połączenie.
MECHy - którakolwiek seria Gundama
Magia - Fate Stay/Night
Daimos - z mechami, w którym się dużo dzieje, dużo walk, dużo magii, ciekawych broni i zdolności bohaterów.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-06-17 10:24:02)
Witam szukam anime mogą być (lecz nie muszą) mechy, w którym się dużo dzieje, dużo walk, dużo magii, ciekawych broni i zdolności bohaterów. Jestem na etapie oglądanie Bleach'a, Naruto, One piece. Może być też coś jak Kiba. Mogą być długie. Z góry dzięki. Szukam także anime podobnego do Rycerzy Zodiaku.
Może Nabari no Ou? Seria aktualnie wychodzi no i jest bardzo podobna do "pierwszego" Naruto. Są shinobi, stopnie: jounini itp., zdolności, jestem na 6 epie, choć wyszło do tej pory 9 epów a ma być 26 i musze powiedzieć, że fajne (humor, walka). Główny bohater ma ukrytą jakąś moc cosik jak Naruto.
Ja szukam anime w stylu kenichi , kaze no stigma , Busou Renkin , Shakugan no Shana ,
chodzi o to zeby glowny bohater byl zwyklym kolesiem a potem bah .. dostaje jakies moce albo odkrywa je w sobie albo jak w kenichi ciezko trenuje aby je zyskac . Preferuje aby glownym bohaterem byl chlopak ale dziewczyna tez nie zaszkodzi