Nie jesteś zalogowany.
Ok, koleżanki i koledzy. Obejrzałam AIR, Kanon (oba), Clannad, Clannad After, Clannad Movie (w takiej kolejności) i jestem wzruszona niesamowicie tymi historiami. Czy ktoś z was poleciłby mi inne anime, które sprawią, że w jednej chwili będę się śmiała, a w drugiej płakała. Uwielbiam tak niesamowite, a jednocześnie ludzkie opowieści. Pomoże ktoś? ^ ^
Myself;Yourself myślę, że się nada ;]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
O co chodzi z "Kanon (oba)". Jest jeszcze jakaś seria?
Wydaje mi się też, że Toradora mogłaby Ci się spodobać. REC również można podciągnąć pod te gatunki.
Wydaje mi się też, że Toradora mogłaby Ci się spodobać. REC również można podciągnąć pod te gatunki.
Tak, jest Kanon oraz Kanon 2006. Oglądałem tylko Kanon 2006, bo jak słyszałem dobrze to jest to prawie to samo co w Kanon, tylko bardziej poszerzone.
Jest Kanon i Kanon z 2006 który ma więcej odcinków i ponoć jest lepszy (nie oglądałem tego pierwszego)
edit: za późno ;]
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2009-05-18 17:51:26)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Myself;Yourself, True Tears, ef - a tale of memories., ef - a tale of melodies., 5 Centimeters per Second, K-ON!, H2O ~Footprints in the Sand~, Shuffle!, Spice and Wolf, sola, Kimi ga Nozomu Eien, Kono Aozora ni Yakusoku wo, Nodame Cantabile, Saikano, The Melancholy of Haruhi Suzumiya, School Days, Suzuka i prawdopodobnie jeszcze wiele innych
P.S. polecam wytłuszczone - sprawdzone na własnej skórze,
kursywa - nie widziałam jeszcze, ale dobrze się zapowiadają
Ja... szukam czegoś podobnego do Toradora. No urzekło mnie to anime, było świetne. Ale ogólnie szukam czegoś, może być tak hardcorowe jak School Days. Nie musi zawierać elementów komedii i nie może to być School Rumble, Air, Kanon 2k6, Clannad, Clannad After, REC, bo widziałem. Może być to postapokaliptyczne, ale bez przesady też... Najlepiej takie właśnie szkolne anime.
I też jakieś zakręcone mechy Coś jakby Gurren Lagann. Chociaż, nic tak dobrego się nie znajdzie, ale chociaż w 1/10 to i tak będzie super
Kareshi Kanojo no Jijou bierz w ciemno.
Co do tych mechów to może Gunbuster 2 i FLCL
Luk4S, Full Metal Panic oglądałeś? Mechy, szkolna komedia... idealna mieszanka xD
Ostatnio edytowany przez rafcio_21 (2009-05-18 18:36:55)
rafcio_21
Widziałem 1, 1,5 i 2 część
Kareshi Kanojo no Jijou <-- Spróbuję :p
FLCL <--- tego nie
Gunbuster 2 <--- Się zobaczy
anime, które sprawią, że w jednej chwili będę się śmiała, a w drugiej płakała
Zdecydowanie do tego opisu pasuje: Honey and Clover
Przyznam się - pomimo tego, iż jestem facetem, to przy tym anime kilka razy zdarzyło mi się wzruszyć... A humor? Niesamowity! Polecam
Dziękuję wszystkim, na pewno skorzystam. ^^
Nadal need gambling
testsuya, akagi, kaiji, one outs, hikaru no go
musi byc cos jeszcze : p
Może ktoś mi poleci coś, z klimatem podobnym do tego z Rozen Maiden i Pandora Hearts?
<KieR> robotic notes bylo niezle
Możecie mi doradzić? poszukuje anime podobne od Ichigo 100% :>
liczę na was
School Rumble... może jeszcze Green Green plus jakieś DearS'y...
Poniekąd powiązane ze szkołą takie typowe ecchi...
właśnie widziałem te co wymieniłeś + School days , nie ma innych jakiś ecchi ?