Nie jesteś zalogowany.
Witam, kwestia uruchomienia kanału IRC ANSI jest nadal w mocy, problemem jest tylko lekki brak czasu naszego ulubionego admina.
Do rzeczy, uprzedzając fakty ogłaszam konkurs na operatorów przyszłego oficjalnego kanału ANSI. Swoje kandydatury (i tylko kandydatury) proszę zgłaszać w tym wątku. Koniecznym jest dopisanie kilu słów na temat swojej dostępności i doświadczenia z IRCem
Wszystkie inne posty będą kasowane.
EDIT
Małe sprostowanie, wstępnie szukamy tzw. halfop'ów
(OPa czyli full-dostęp, władzę, pieniądze, sławę, nietykalność i niemal boską cześć dostaną tylko aktywni członkowie Redakcji ANSI )
Ostatnio edytowany przez Kane (2006-06-28 17:50:09)
Imperare sibi maximum est imperium
coz ja moglbym to zrobic (zalozenie kanalu opowanie i inne sprawy to bulka z maslem) dostepny jestem 24/7 ale nie wiem jeszcze jak bedzie na wakacjach. co do servera irc to proponuje dwa irc.immortal-anime.net badz irc.rizon.net oba maja wady ale sa to wedlug mnie dwa najbardziej popularne
Hum.
Przy kompie siedzę zwykle pół dnia, a nawet dłużej (wymogi, jestem ciągle czymś zajęty). Byłem opem na kanale dużego forum o grach (gamecenter.pl), ale zrezygnowałem bo miałem dosyć użerania się z dzieciakami w wieku ~11 lat. No, ale doświadczenie zostało.
Ja również chciałbym zgłosić swoją kandydaturę. ^^ Z moją dostępnością to różnie bywa... ale kiedy nie jestem w pracy ani w szkole to na ogół jestem w sieci. Poza tym wiem, co to IRC i z czym to się je, no i mam jako takie doświadczenie w roli opa na kanale grupy suberskiej do której należę
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
ja jestem opem na 6 kanalach ircowych (liczba sie troszke zmniejszyla) a z irca korzystam od ponad 2 lat nonstop •·Feel My Power·•Â I'm an OP in [4] channels and a HOP in [2] channels
Ja z checia moge robic za OPa, juz kiedys gadalem o tym z Taipanem i nie mial nic na przeciwko. Prowadzilem kiedys pare kanalow, wiec jako takie doswiadczenie z IRC mam. Jestem prawie 24/24 w sieci, a jak spie to komp i tak u mnie chodzi. Tylko jesli stawiamy kanal... to na IRCNET.PL
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-06-28 00:08:06)
ja proponuje Rizon najlepszy najwiecej kanałów z anime XD
Nie koniecznie trzeba Opa dostępnego 24 na dobe wydaje mi sie to niemożliwe trzech operatorów to minimum nie każdy ma czas siedzieć caly dzień i pilnować co tam się dzieje dobrze by było postawić Bota który wyłapywał by choćby przekleństwa flodowanie itp no chyba że niemacie nic przeciwko bluzganiu na siebie i robieniu syfu na kanale.
Moge spróbować swoich sił
Ostatnio edytowany przez Zabuzasan (2006-06-28 01:12:43)
I co jak z tym kanalem :> bo nic nie slychac na ten temat
No właśnie przydałoby się odciążyć forum, bo jak mnie nie ma np. 2 dni na forum to gdy siadam do kompa, mam z 20 tematów do przeczytania, z których większość typu gdzie coś ściągnąc?, ma ktoś na wymianę?, zrobi ktoś napisy? Cóż tu dużo pisać ANSI schodzi na psy, trzeba IRCa jak najszybciej uruchomić Ĺťeby tam ten chłam przenieść
No to ja też zgłaszam swoją kandydaturę:) Dostępny jestem non-stop, a od pażdziernika od godzin popołudniowych do późno wieczornych. Z IRCa korzystam już jakieś 5-6 lat.
Mi Irc nie działa poprawnie i nic nie mogę ściągać, chyba na routerze gdzieśw sieci jest firewall czy coś.
Najwyżej będę siedział żeby pogadać
Ja bardzo chętnie podjałbym się takiej funkcji. Sam utworzyłem 3 kanały, skonfigurowałem je i troszke się na tym znam więc... Co do serwerów do postawienia kanału to polecam:
Chatsociety
bądź
IRCHighway
Jeśli ktoś spyta dlaczego, to powiem tak: na tych 2 serwerach nie zauważyłem żadnych prób włamania, jak się dzieje dla przykładu podczas samego łączenia z rizonem.
W razie czego proszę o informacje mailem, który jest podany w profilu.
To ja napiszę co nieco. Kanał jest w fazie testów, gdy będzie udostępniony wtedy Rada Wielkiech dokona wyboru. ;] Jeszcze odrobina cierpliwości :]
ja moge dac snikersa jak ktos chce tego bota jak ktos niewie :p
Ja również chciałbym zgłosić, wiem o co biega z IRCem i byłem opem. Na kanale mogę siedzieć puł dnia w zależności jak będe miał czas.
Kanał mam nadzieje że będzie albo na irc.irchighway.net lub irc.rizon.net.
Jak wszyscy to wszyscy z ircem mam stycznosc od okolo 97 roku itepe ;> ale jesli juz polecac sie to polnet - www.ircnet.pl
nickserv, chanserv itp, mili ircopi, 0 splitow, 0 dziecinady :>
czyżby jednak IRCHighway, co gracol?
hm ja wolał bym sie zajac www Kanału IRC ANSI fotki opów [no moze przesadzam] chyba ze bedzie pod strona
hm ja wolał bym sie zajac www Kanału IRC ANSI fotki opów [no moze przesadzam] chyba ze bedzie pod strona
Nie będzie niczego takiego. Kanał ma być tylko miłym dodatkiem.