Nie jesteś zalogowany.
4 lipca w Dzień niepodległości doszło w Nowym Jorku do konkursu w jedzeniu hot-dogów. Faworytem był nie kto inny, jak pięciokrotny zwycięzca konkursu, który przyciągnął w USA więcej telewidzów niż mundial, Takeru Kobayashi. Obok ważącego 72 kg Japończyka duże szanse miała Koreanka Sonya Thomas, pseudonim Czarna Wdowa (45 kg). Oboje mieli się czym pochwalić. Kobayashi niedawno zgarnął 25 tysięcy dolarów za zjedzenie 8 kg móżdżku wołowego. Z kolei pani Thomas w 6,5 h wchłonęła 65 gotowanych jajek.
Na początku prowadzenie objął 100-kilogramowy student - Joey Chestnut, jednak 50 hot-dogów to za mało, by pokonać świetnie dysponowanego Japończyka. Jego metoda maczania bułki z parówką w oranżadzie znowu przyniosła mu zwycięstwo i nowy rekord - 53 i 3/4 hot-doga. Poprawił swój wcześniejszy rekord o 1/4.
Japończycy już po raz 10 sięgnęli po Międzynarodowy Pas Musztardowy.
Gratulujemy!
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-07-10 12:19:25)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Jezus Maria...[zezik]
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-07-10 12:18:47)
omfg ... przy takiej wadze tyle w siebie wsadzic ; o
omg... hot-dog w oranżadzie...
Koleś musi mieć naprawde twardy żołądek skoro zjadł aż tyle hot-dogów, ale Hot-dog w oranżadzie maczany[fuj]
omg... hot-dog w oranżadzie...
Każdy sposób dobry byle skuteczny
ja mysle ze po 4-5 bym wysiadl
ja potrafie zjesc 5-6 hotdogów jeden za drugim ale 53 ?? i to w oranżadzie ?? fuuuj
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
ja bym wsadził specjalną techniką może z 10, ale też przy mojej wadze to kto wie (61 kg)
to żołądek ma taką pojemność? gdzie mu to poszło?;]
Ja potrafię zjeść naraz max 2 hoddogi.
No i poraz kolejny siÄ okazuje Ĺźe niby ci japoĹczycy taka 'cicha woda' a tu takie numery sÄ
w stanie wykrÄciÄ
dla zainteresowanych udaĹo mi siÄ znaleĹşÄ filmik z tego jakĹźe emocjonujÄ
cego konkursu >> TUTAJ << :-D
z tego co pamietam to w usa hotdogi nie sa takie przybajerzone jak nasze polskie ^^
tam ogranicza sie to do parowki w bulce polanej musztarda
Ostatnio edytowany przez Sempai (2006-07-10 12:42:09)
Winged wpsonial o Hot-Dogach i Krowich mozgach. Ten sam koles (nie pamietam wyniku) wygral w jedzeniu hamburgerow i masla:P
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Niedawno na polsacie, widziałem Kobayashi walczył na parówki z niedźwiedziem (kto więcej zje w określonym czasie), nie pamiętam ile wtedy ich zjadł, ale robił to conajmniej ciekawie, lecz z apetytem niedźwiedzia nie miał żadnych szans.
z tego co pamietam to w usa hotdogi nie sa takie przybajerzone jak nasze polskie ^^
tam ogranicza sie to do parowki w bulce polanej musztarda
Dokładnie. Tam nie ma żadnej surówki, a patrząc na zdjęcie, to chyba nawet nie było musztardy, ale była oranżada.
Jednak nawet zjedzenie samych parówek to coś. A on to maczał w oranżadzie i jadł.
Nie zmienia to faktu, że Japonia ma wspaniałych sportowców.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Sempai napisał:z tego co pamietam to w usa hotdogi nie sa takie przybajerzone jak nasze polskie ^^
tam ogranicza sie to do parowki w bulce polanej musztardaDokładnie. Tam nie ma żadnej surówki, a patrząc na zdjęcie, to chyba nawet nie było musztardy, ale była oranżada.
Jednak nawet zjedzenie samych parówek to coś. A on to maczał w oranżadzie i jadł.
Nie zmienia to faktu, że Japonia ma wspaniałych sportowców.
Sportowców? Chyba Świrowców
No ja to bym tak z 4 Hot dogi zjadł (na siłe ale bym zjadł) Ale to co on zrobił to juz lekka przesada...
Jak pomyślę o zjedzeniu 53 hotdogów to mnie na wymioty bierze... gdzie on to zmieścił?
Arry nie martw się gdzieś to na pewno upchnął
Winged co ty z takimi konkurasmi wyjeżdzasz? Mamy cie zgłosić?
Ja w życiu nie zjadłem więcej niż 2 hot-dogi/hamburgery/chesburgery/(wstawićtu cokolwiek innego z jedzenia typu fast-food) a ważę bagatela 75kg... tyle że to są mięśnie
Ja czasami sam się dziwię jak można być grubym ja np. nie umiem nabierać wagi, a wyglądam na zdecydowanie więcej niż waże ok. 5 kg więcej