Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Jeśli mamy tutaj na myśli softsuby, to nie tyle nie są takie zabiegi potrzebne, tylko niestety nikt ich nie doceni :/ Takie są fakty. Na scenie soft subowej bardzo często jest tak, że liczy się tylko to, że napisy są.
Co do tego stosunku wysiłek/efekt to jest on imho jak najbardziej zbalansowany. Nie ma to jak zobaczenie potem efektu swojej pracy. Poza tym u mnie takie subki są już zaliczane do "wyższej ligi".
A wracając do meritum:
Scene - ustawianie tm tak, aby usunąć efekt "wyciekających" napisów do kolejnej sceny.
Linking - "podciąganie" napisów do siebie, jeżeli różnica pomiędzy nimi jest rzędu kilku ms (rzecz wprawy).
Obie rzeczy mozna zrobic automatycznie pod aegisub - timing post-processor.
Mam nadzieję że będziecie dalej dyskutować, bo z tego topicu można się naprawdę sporo dowiedzieć. Przydałoby się to gdzieś przykleić na forum
Fajnie że pozamieszczaliście trochę przykładowych screenów z subami, mozna zobaczyć co i jak z różnymi opcjami i wybrac sobie co mu pasuje
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-19 23:18:20)
Obie rzeczy mozna zrobic automatycznie pod aegisub - timing post-processor.
Nie korzystam z tego, bo mam niemiłe doświadczenia. Nie wiem jak teraz, może już działa tak jak powinno, ale w wersji 1.03 to było to do dupy. Wole posiedzieć godzinkę dłużej i mieć wszystko ustawione tak jak chcę. Automat nigdy do końca nie rozwiązuje sprawy.
Wedlug mnie dziala dobrze. Uzylem tego przy Air 07.
Wedlug mnie dziala dobrze. Uzylem tego przy Air 07.
Jeszcze nie widziałem, ale teraz będę śledził ze szczególną uwagą ;P
Strony Poprzednia 1 2