#81 2006-08-31 11:08:51

Citizen
Użytkownik

Odp: Fate\Stay - Ulubiony Sługa?

No rzeczywiście , różnią się wielkością.Mój błąd.Przyznaje się smile_big

[URL=http://img292.imageshack.us/my.php?image=archeriq4.jpg]archeriq4.th.jpg[/URL]

[URL=http://img482.imageshack.us/my.php?image=gilpn7.jpg]gilpn7.th.jpg[/URL]

#82 2006-08-31 12:29:36

RiXeD
Użytkownik

Szual napisał:

Szkoda jednak, że nie wykorzystano wątku z Dark Saber i Dark Berserker.

Nie WĄTKU, for f`s sake!!!

To jest Heaven`s Feel - całkowicie OSOBNY scenariusz, wersja alternatywna... Angra Mainyu nie dochodzi do szczytu swojej mocy ani w FATE ani w UBW, tak samo, Sakura nie zostaje opętana i tym samym nie opętuje sług... No, gdyby Greater Grail w FATE nie został zniszczony... Wtedy mogłoby być ciekawie... Angra Mainyu by sobie wyszedł o zrobił rozwałkę xP

@Citizen: A to dlatego że EMIYA nigdy nie widział Caladbolga... Tak samo jak Caliburna i innych... Dlatego tylko Kanshou i Bakuya mu wychodzą bez wysiłku praktycznie - bo je widział. K&B 'kopiuje', zaś resztę 'wyobraża' (ofc nie licząc tych które później zobaczył)... No i wiadomo, w wyobraźni są luki.

A, i taka spóźniona odpowiedź:

Szual napisał:

Poza tym, mógłbyś jakoś oddzielić True Assassina od tego wezwanego przez Caster.

Przecież są rozdzieleni:

RiXeD napisał:

Sasaki Kojirou - Assassin [to ten przywany przez Caster]
Hasan - Assassin [tzw. True Assassin]

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-08-31 12:55:54)

#83 2006-09-01 19:19:44

Szual
Użytkownik

[cytuj]Przecież są rozdzieleni:
~RiXeD napisał(a):

Sasaki Kojirou - Assassin [to ten przywany przez Caster]
Hasan - Assassin [tzw. True Assassin][/quote]

Albo nie doczytałem, albo jak pisałem ten post, nie było tego w nawiasach.

#84 2006-09-01 20:50:36

SiwyCZR
Użytkownik

Tak:
Szermierz i Łucznik to bossowie seri i tyle!
Ps. Wiadomo cos o durigej seri? z gra nie mialem stycznosci wiec nie wiem:). A Fate to jedno z najlepszych anime i nie tylko za kreske i efekty a zlozona i piekna fabule!!

Ostatnio edytowany przez JaDaK (2006-09-01 20:55:59)

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#85 2006-09-01 21:53:07

m(e)st
Użytkownik

Watpie zeby byla nastepna czesc, inne scenariusze to poprostu alternatywne historie, a jeden to w ogole sie nie nadaje. bo to czysty fansewis.

#86 2006-09-01 22:28:56

Psychopata
Użytkownik

No to mogli by zrobic alternatywna historie, ja nie mam nic przeciwko.

#87 2006-09-02 10:05:43

RiXeD
Użytkownik

m(e)st napisał:

Watpie zeby byla nastepna czesc, inne scenariusze to poprostu alternatywne historie, a jeden to w ogole sie nie nadaje. bo to czysty fansewis.

Że niby Heaven`s Feel? Oooo, tak! Na pewno! Opętanie Saber i jej przemiana w złą wersje to CZYSTY fanserwis...

Ja bym raczej wolał dowiedzieć się czegość o Fate\Hollow Ataraxia bo jak na razie to wiem tylko że występuje tam Karen i młody Gilgamesh... Oraz Avenger i Bazette.

#88 2006-09-02 10:26:31

zergadis0
Użytkownik

Screenshoty z FateHollow Ataraxia mi się podobają (fabuła nie wiem, jak wrzucę kilka stron do Atlasa to może się trochę wyjaśni), chętnie bym zobaczył serię na podstawie tej gry.

#89 2006-09-02 10:31:48

SiwyCZR
Użytkownik

Ktos mi kiedys pisał Hollow Ataraxia jest kontynuacja dobrego zakonczenia (czyi jak saber zostaje razm z głównym bohaterem...) więc raczej to nie mozliwe bo saber umarla? (mi sie wydaje, ze nie bo ona poszla na dluuugi sen jak powiedziala czyli juz na stale wraca do bohatera)

#90 2006-09-02 11:11:06

zergadis0
Użytkownik

No, mogliby zrobić kontynuację, już bez walk, tylko pokazującą co było dalej, np takie Fate/Stay Night Fumoffu byłoby niezłe jezor. Na jakiś forach już czytałem temat z tym pomysłem (narazie fanowskim, ale może twórcy anime też na coś takiego wpadli) i mogło by być fajnie.

#91 2006-09-02 11:20:33

SiwyCZR
Użytkownik

Tylko jak bny mieli robi F/S N Fumofuu to nie ch potem zrobia jeszcze TSR jezor

#92 2006-09-05 20:06:15

zergadis0
Użytkownik

Ściągnąłem sobie Fate/Hollow Ataraxia i można powiedzieć że jest to chyba kontynuacja któregoś z zakończeń gry Fate/Stay Night. Wszystcy mistrzowie i słudzy żyją i się dobrze dogadują (nawet Shirou z Berserkerem). Z tego co jak dotąd grałem, w grze da się umrzeć aczkolwiek ilość walk jest znikoma, a fabuła raczej koncentruje się na codziennym życiu bohaterów i humorystycznych scenkach. Poważna fabuła jest powiązana z dwoma nowymi bohaterkami, ale nie ma jej za wiele. Wydaje mi się że to całkiem możliwe że Fate/Hollow Ataraxia się doczeka ekranizacji.

#93 2006-09-06 06:50:16

Szual
Użytkownik

[cytuj]Ściągnąłem sobie Fate/Hollow Ataraxia i można powiedzieć że jest to chyba kontynuacja któregoś z zakończeń gry Fate/Stay Night. Wszystcy mistrzowie i słudzy żyją i się dobrze dogadują (nawet Shirou z Berserkerem).[/quote]

Nie chyba tylko na pewno, jest to kontynuacja scenariusza, w którym wszyscy przeżyli, oprócz Mastaha Lancera.
Fate/Hollow Ataraxia, czy doczeka się ekranizacji? No nie wiem, skoro Fate/Stay Night się zakończyło w taki sposób. Nie wiem, czy można liczyć na jakąkolwiek dalszą ekranizacje Fate/Stay Night.

#94 2006-09-06 07:13:58

strusic
Użytkownik

Nikt nie wie co wymyśli TYPE-MOON xD Tsukihime uśmiercili, a wyszły 4 gry H, gdzie podochodziły postacie, których nie było w anime. Ja osobićie wątpię, że zrobią kontynuację FSN, ale miłoby było, bo raczej wszyscy chcą więcej smile A jeśli chodzi o ulubionego sługę, hmmm > Saber, Rider i Archer smile

strusic.pngmalsig2.png

#95 2006-09-06 15:55:23

zergadis0
Użytkownik

Zawsze można zrobić jakąś serię OAV któraby opowiadała historię z innym zakończeniem. Już nieraz tak przy anime robiono.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-09-06 15:55:54)

#96 2006-10-06 15:35:36

Bestrariusz
Użytkownik

Własnie skączyłem oglądac Fate\Stay Night. Świetne anime no i łezka w oku mi sie zakręciła ze względu na fabułę placze... w szczegulnosci rozwalił mnie na łopatki ostatni odcinek ( no normalnie juz chusteczek szukałem )

Moim zdaniem najlepszy jest Szermierz smile_big pod wieloma wzgledami... nie tylko tymi wizualnymi ale tez tymi ukrytymi glębiej
ale tez bohater Rin-y Łucznik tez nie był taki zły... Reszta bohaterów (moim przynajmniej zdaniem) buła do kity

Podsumowując FATE\STAY NIGHT zaliczył bym do najlepszych anime jakie wyprodukowano yahoo[okej]

Edit: zrobione baka a ty zmin post zeby sie nie dowiedzieli kombinuje

Ostatnio edytowany przez Bestrariusz (2006-10-06 15:46:49)

#97 2006-10-06 15:43:38

SiwyCZR
Użytkownik

Lepiej zmień to bochater bo cie powieszą jezor

#98 2006-10-06 19:36:53

RiXeD
Użytkownik

zergadis0 napisał:

Ściągnąłem sobie Fate/Hollow Ataraxia i można powiedzieć że jest to chyba kontynuacja któregoś z zakończeń gry Fate/Stay Night. Wszystcy mistrzowie i słudzy żyją i się dobrze dogadują (nawet Shirou z Berserkerem). Z tego co jak dotąd grałem, w grze da się umrzeć aczkolwiek ilość walk jest znikoma, a fabuła raczej koncentruje się na codziennym życiu bohaterów i humorystycznych scenkach. Poważna fabuła jest powiązana z dwoma nowymi bohaterkami, ale nie ma jej za wiele. Wydaje mi się że to całkiem możliwe że Fate/Hollow Ataraxia się doczeka ekranizacji.

Jaka kontynuacja?! Hollow Ataraxia to dzieje zamkniętej w pętli czasowej Bazette (mistrzyni Lancera z F\SN) i Avengera... Tam nawet Shirou nie ma :\

Okej, piszę właśnie streszczenie.

Sprawa przedstawia się tak:
Bazette, po zdradzie Kirei`a (który zabrał jej Lancera w F\SN), konając słyszy głos, proponujący jej drugie życie i możliwość zemsty. Ofc się godzi. Głos ten okazuje się należeć to Avengera, jeszcze-innego-sługi-uważanego-za-uber-pr0-ale-tak-naprawdę-kiepskiego-nieważne a w dodatku ducha z HG. W ten sposób, Bazette znajduje się w pętli czasowej, zaczynającej się na 4 dniu piatej wojny. Co dziwne, walki toczą się tylko w nocy, w dzień zaś słudzy i mistrzowie toczą normalne życie. Lancer łowi ryby, Gilgamesh to frywolny nastolatek a Assassin (Sasaki) uwielbia zakupy.

Troche surowych danych:

- Za każdym razem gdy Bazette lub Avenger zginą, budzą się na początku pętli pamietając co się stało
- Za każdym razem gdy Bazette lub Avenger przeżyją 4 ostatnie dni wojny, budzą się na początku pętli pamietając co się stało
- Za każdym razem gdy Shirou spotyka Karen, umiera
- Avenger za dnia przybiera postać Shirou (lecz nie zdaje sobie z tego sprawy - ie. będąc Shirou nie pamieta że jest Avengerem i vice versa)
- Nie wiadomo co dzieje się z prawdziwym Shirou

Tak więc cała historia dotyczy Avengera i Bazette próbujących wydostać się z owej pętli.

Karen Hortensia to narzędzie Kościoła, służące do wykrywania opętanych. (w momencie gdy Karen znajdzie się w pobliżu kogoś opętanego, czuje ten sam ból co opętany, w ten sposób rozpoznaje opętaną istotę). Warto wspomnieć, że gdy spotyka Avengera, to jej ciało jest dosłownie rozrywane (ponieważ Avengera zamieszkuje Angra Mainyu - demon ze świetego graala spełniający życzenia), a przy okazji Avenger ginie. Najprawdopodobniej z rąk tychże kościelnych łowców pilnujących Karen.

Rin jest opętena przez ducha z laski którą otrzymała od Stowarzyszenia Magów, konkretnie od maga o imieniu Zeltretch. Ten duch jest taki złośliwy, że zmusza ja do przebierania się w kostium magical girl Kaleido-Ruby i stroje miko

Tak więc Hollow Ataraxia to jeszcze jeden alternatywny scenariusz tylko ze zmienionym głównym bohaterem.

SPOILER CO DO PRAWDY ZA PĘTLĄ - ROT13:
Pnłn cęgyn gb avrśjvnqbzl "jlzlfł" Niratren, pmlyv cb cebfgh śjvnqbzbśp Onmrggr wrfg mnzxavęgn j hzlśyr Niratren -> pmlyv j śjvrglz tennyh.

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-10-06 19:58:22)

#99 2007-03-04 19:24:41

sajdak
Użytkownik

Mam pytanie (jeśli gdzies na forum jest odpowiedz to przepraszam ale nie znalazłem)
Jaka jest prawdziwa tożsamość Archera- tego od Rin oczywiście.
PS
Moim ulubionym sługą jest oczywiście Saber, który facet nie chciał by takiej mieć jezor

Ostatnio edytowany przez sajdak (2007-03-04 19:26:10)

#100 2007-03-04 19:37:59

Zjadacz
Użytkownik

Podejrzewa się, że archer to Shirou. Jako dowody podaje się np. używaną przez nich broń lub po prostu wygląd. Było tego więcej, ale już pozapominałem jezor

"Skazany na zajebistość"

Stopka forum

© Animesub.info 2024