Nie jesteś zalogowany.
wpisywalam juz tak i mi wyskoczylo: NickServ - Your nick isn't registered
MoĹźe masz faktycznie niezarejestrowanego nicka. Na kanale jest teraz tryb +R czyli tylko zarejestrowani mogÄ wejĹÄ. Ale byĹaĹ wczoraj i byĹo wszystko w porzÄ dku. SprĂłbuj jeszcze raz /msg nickserv register i potem potwierdziÄ kodem z maila.
juz se poradzilam wystarczylo tylko cos zmienic w ustawieniach, ale ogolnie to skomentuja moja glupote cisza
a teraz mi pisze hmmmmm
"* Connecting to irc.irchighway.net (6666)
-
* Unable to connect to server (Connection timed out)"
czyzby irc byl wylaczony ? ^_^... czy maybe cos u mnie jest nie tak ?
Nie wiem po co w ogole jakies rejestrowanie nickow przez to na ircu siedzi mniej osob, bo ludzie maja albo problemy z tym albo nie chce im sie bawic w to.
Osobiscie mi to nie przeszkadza ale jednak nie ktorzy maja z tym klopoty
Jezeli siedzisz ze spoko wiara na kanale to nie bedzie takich "jaj" siedzialem na sporej ilosci kanalow i nie trzeba bylo rejestrowac zadnych nickow i byl luzik, raczje nie licznych bawi takie cos jak podszywanie sie pod kogos
No ale nie wazne ja tylko napisalem co sadze na temat rejestracji nickow
Viader, dobra, zaraz zmieniam nick z ard na Viader i powiem Gracolowi że jest .
Dostaje z miejsca bana na kanale i bana na forum.
A od czego jest Whois??? Kanał ansi, to jest pierwszy kanał z jakim sie spotkałem, że żeby na niego wejść trzeba mieć zarejestrowanego nicka. Ĺťeby nie było to ircem tak z przerwami bawie się już od 3 lat.
ard napisał:Viader, dobra, zaraz zmieniam nick z ard na Viader i powiem Gracolowi że jest .
Dostaje z miejsca bana na kanale i bana na forum.A od czego jest Whois??? Kanał ansi, to jest pierwszy kanał z jakim sie spotkałem, że żeby na niego wejść trzeba mieć zarejestrowanego nicka. Żeby nie było to ircem tak z przerwami bawie się już od 3 lat.
Tak, tak, w szczególności, że podemnie już kotś się podszywał. Mówisz, że jest Whois? Ludzie nie potrafią się zarejestrować (co było opisane), więc tym bardziej nie znają funkcji jakie oferuje irc/program/...
gracol napisał:Tak, tak, w szczególności, że podemnie już kotś się podszywał.
Kubik słynny kameleon
Edit: Ale tylko na sekundkę i chyba nie zrobiłem niczego głupiego.
Właśnie chodzi o to, że nie tylko ty.
Satanael napisał:ard napisał:Viader, dobra, zaraz zmieniam nick z ard na Viader i powiem Gracolowi że jest .
Dostaje z miejsca bana na kanale i bana na forum.A od czego jest Whois??? Kanał ansi, to jest pierwszy kanał z jakim sie spotkałem, że żeby na niego wejść trzeba mieć zarejestrowanego nicka. Żeby nie było to ircem tak z przerwami bawie się już od 3 lat.
Tak, tak, w szczególności, że podemnie już kotś się podszywał. Mówisz, że jest Whois? Ludzie nie potrafią się zarejestrować (co było opisane), więc tym bardziej nie znają funkcji jakie oferuje irc/program/...
To są zabawy głupich dzieci i w ogóle nie szanuję tych ludzi. Poprostu niektórzy nie dorośli do irca :/
To są zabawy głupich dzieci i w ogóle nie szanuję tych ludzi. Poprostu niektórzy nie dorośli do irca :/
I właśnie dlatego nicki są rejestrowane. To już jest pierwsze sito - zazwyczaj dowcipnisiowi nie będzie chciało się czytać jak to się robi, odbierać maila aktywacyjnego i dopiero wchodzić na kanał. Poczytaj logi to zrozumiesz też o co mi chodzi.
Witam. U mnie nie chce zadziałać. Wyskakuje, ze nie ma takiego kanału/sieci [placze]:(
Pewnie musisz coś nie tak ustawiać w kliencie którego używasz.
a mi sie wogole nie chce polaczyc ? ;x connection timed out ;x
Spróbuj w server wpisać takie coś : hive.de.eu.irchighway.net
Mavet: Wogole... pisze się w ogóle
Zainstalowałem mIRCa, zrobiłem hasło, zalogowałem się i wszystkie inne pierdołki... Ale nikt nic nie mówi... czy może, ja coś zrąbałem?
PS> Już wszystko działa.
Ostatnio edytowany przez ivelios (2006-11-24 18:32:48)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
a mi nadal nie dziala a tak "w ogole" to fajnie ze mnie poinformowales bo nie wiedzialem...
Mavetto, odezwij się na gg, może Ci pomogę.
~Yaoshin dzięki wielkie. Pomogło
Mam pytanie do ogółu społeczności ANSI - czy ktoś jeszcze bywa na kanale irc. Nie wiem, czy bawić się w konfigurację, bo od nieużywania komputera już zapomniałem i tak sobie zadaję pytanie, czy opłaca mi się odświeżać tamtą wiedzę.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"