Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Hmm... widzę, że ostatnio jakoś dużo głosów niezadowolenia. Powiem wprost na forum przybyło wiele osób, które nie tłumaczą anime, tudzież ich zafascynowanie kulturą Dalekiego Wschodu nie jest zbyt duże (nie są obyte w "światku" m&a za dobrze). Dlatego powstaje więcej tematów do Hydeparka niż tych odnośnie tłumaczenia, anime, Azji etc. Czy to źle? Nie, jeśli tematy są ciekawe. Dla mnie wcale nie musza być one związane z tematyką serwisu, jednak ciekawe, a tych coraz mniej. A niestety wielu nowych użytkowników zamiast dowiedzieć się gdzie szukać informacji, które są bardzo łatwe do zdobycia walą od razu pytaniem (ile to będzie miało epków, jak to oglądać, kiedy wychodzą itd.).
Reasumując HP jest potrzebny, bo można dowiedzieć się jakie poglądy na dane sprawy mają użytkownicy tego konkretnego serwisu, z którymi jesteśmy już zżyci, a ich opinia bardziej nas interesuje niz. jakiś mniej znanych gości z innego serwisu. Czasami ciężko wedrzeć się do społeczności jakiegoś forum, a na ANSI niektórzy "żyją" już tak długo i znają wiele osób bliżej niż tylko na poziomie "serwisowym" i wolą z nimi rozmawiać.
No i to taki jest mój pogląd na tę sprawę.
Reasumując byłbym za różnymi tematami w nim. Poza tym znam wypowiedź #Kane, gdzie dał jasno do zrozumienia, że w HP można dyskutować chociażby o pokoju na Bliskim Wschodzie.
Tylko niech te tematy będą ciekawe, a nie nieprzemyślane i żeby nie były głównie prostymi pytaniami.
[EDIT] I nie wiem, czemu tyle osób narzeka na nową politykę. Kiedyś zachowania chamskie i pisanie głupot należało do zjawisk marginalnych, a teraz nie. Nic dziwnego, że Redakcja podjęła kroki w celu unormowania sytuacji. Zresztą, kto pisał do rzeczy i zachowywał kulturę to chyba nie ma się czym martwić.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-08-27 23:29:48)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Tu się robi jak za czasów rosyjskiej okupacji... niedługo nie będzie wolności słowa :/ Nikomu nic nie zarzucam, bo sam nie przyczyniłem się nawet do powstania tego forum, dlatego staram się nie wtrącać.
Hmm... widzę, że ostatnio jakoś dużo głosów niezadowolenia. Powiem wprost na forum przybyło wiele osób, które nie tłumaczą anime, tudzież ich zafascynowanie kulturą Dalekiego Wschodu nie jest zbyt duże (nie są obyte w "światku" m&a za dobrze). Dlatego powstaje więcej tematów do Hydeparka niż tych odnośnie tłumaczenia, anime, Azji etc. Czy to źle? Nie, jeśli tematy są ciekawe. Dla mnie wcale nie musza być one związane z tematyką serwisu, jednak ciekawe, a tych coraz mniej. A niestety wielu nowych użytkowników zamiast dowiedzieć się gdzie szukać informacji, które są bardzo łatwe do zdobycia walą od razu pytaniem (ile to będzie miało epków, jak to oglądać, kiedy wychodzą itd.).
Reasumując HP jest potrzebny, bo można dowiedzieć się jakie poglądy na dane sprawy mają użytkownicy tego konkretnego serwisu, z którymi jesteśmy już zżyci, a ich opinia bardziej nas interesuje niz. jakiś mniej znanych gości z innego serwisu. Czasami ciężko wedrzeć się do społeczności jakiegoś forum, a na ANSI niektórzy "żyją" już tak długo i znają wiele osób bliżej niż tylko na poziomie "serwisowym" i wolą z nimi rozmawiać.
No i to taki jest mój pogląd na tę sprawę.
Reasumując byłbym za różnymi tematami w nim. Poza tym znam wypowiedź #Kane, gdzie dał jasno do zrozumienia, że w HP można dyskutować chociażby o pokoju na Bliskim Wschodzie.
Tylko niech te tematy będą ciekawe, a nie nieprzemyślane i żeby nie były głównie prostymi pytaniami.
Jest tylko problem z tym, że każdy uważa coś innego za "ciekawą rzecz". Dziś trudno jest narzucić pytanie tak, żeby wszyscy byli zadowoleni i chętnie uczestniczyli w polemikach. Zawsze ktoś będzie miał jakieś "ale".
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2006-08-27 23:29:10)
Popieram to co napisał Winged. Temat, póki nakłania do ciekawej dyskusji i wymiany poglądów, może być nawet o zbieraniu grzybów. Problem leży w tym, że zadawane są w HP głupie pytania. I wina leży po stronie tych, którzy je zadają, a nie po stronie moderatorów i admina.
Jest tylko problem z tym, że każdy uważa coś innego za "ciekawą rzecz". Dziś trudno jest narzucić pytanie tak, żeby wszyscy byli zadowoleni i chętnie uczestniczyli w polemikach. Zawsze ktoś będzie miał jakieś "ale".
Nie powiesz mi chyba, że ciekawe są pytania odnośnie ilości epków itd. Redakcja tępa nie jest i nie usunie wątku, gdy cos on sobą prezentuje, nawet jeśli bierze w nim udział mała liczba rozmówców. Jeśli zachowują kulturę i sobie wesoło gaworzą na temat, który ich interesuje, a nie jest on totalnie głupi (jakie majtki masz na sobie, czy cos takiego), to nie martwcie się Redakcja go nie usunie. Tak myślę.
Czemu nagle wszyscy zaczęli brać wszystko tak dosłownie?
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Też wolałbym aby hydepark zosta ł zawieszony. Ogi, mówisz że kilka miesięcy temu. Ale teraz jak wprowadzili nowy regulamin to hydepark jest bez sensu. Po co trzymać coś za co są potem warny. A najbatdziej na tym forum nie znoszę kapusiów ( chyba każdy wie o kogo mi chodzi ).
Został założony kilka miesięcy temu, ale jeśli tam zajrzyj, to zauważysz, że ostatnia rozmowa tam odbyła się jakieś 2-3 dni temu. I to była dłuuuga gadka o piłce nożnej. I jakoś głowy się nie posypały.
A właśnie Ard, jakoś mnie twoje zdanie zbytnio nie interesuje.
Ostatnio edytowany przez ogi (2006-08-27 23:40:13)
Hmm... widzę, że ostatnio jakoś dużo głosów niezadowolenia (...).
Winged w porządku. Tylko, że tu są osoby, którym nie podoba się żaden temat w Hydeparku. Wszystkie są bee i kwalifikuja się do warna. Jakbym teraz założył temat "Kogo uważasz za kolege?" (dałem taki kiedyś) to teraz zapewno od pewnej osoby bym zebrał bluzgi, że spamuje a tak wywiazała się ciekawa dyskusja. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie takie upadki już widziałem, niestety. I to przeważnie z powodu jednego lub dwóch krzykaczy, którym wiecznie coś nie pasuje. Tylko chyba w necie mniejszośc może zwycięzyć. W realnym świecie takie coś by nie miało szans. No chyba, że sie nazywa Lepper...
Ostatnio edytowany przez taipan (2006-08-28 00:03:07)
czacha222 napisał:Quithe napisał:
czacha222 napisał:~czacha222 napisał(a):
Możliwe, że modkowie się pomylili, w końcu to tylko ludzie. Widać nie wszystko jest dostosowane do nowego, zaostrzonego regulaminu. Ja bym nie rozprawiał dalej na ten temat, bo się znów warny posypią.Przypomina mi się sytuacja z forum Dobrego Komiksu. Ktoś tam był? xD
Ja nie byłem, ale jestem ciekaw, jak to się skończyło ?:DKilkoma banami dla mnie i paru innych osób Pierwsze poleciały za zrobienie sobie z forum chata, zabawa zaczynała się o 23 a kończła o 7 rano xD
Potem już była czysta głupota w postaci, kto szybciej wykorzysta wszystkie znaki na emoty xD
Generalnie forum zaczęło zdychać, bo wszyscy psioczyli na DK. Gdy wydawnictwo padło padła też strona
HAHAH to niezły ubaw musiał być Szkoda, że i mnie wtedy nie było
czacha222 napisał:~czacha222 napisał(a):
Jest tylko problem z tym, że każdy uważa coś innego za "ciekawą rzecz". Dziś trudno jest narzucić pytanie tak, żeby wszyscy byli zadowoleni i chętnie uczestniczyli w polemikach. Zawsze ktoś będzie miał jakieś "ale".Nie powiesz mi chyba, że ciekawe są pytania odnośnie ilości epków itd. Redakcja tępa nie jest i nie usunie wątku, gdy cos on sobą prezentuje, nawet jeśli bierze w nim udział mała liczba rozmówców. Jeśli zachowują kulturę i sobie wesoło gaworzą na temat, który ich interesuje, a nie jest on totalnie głupi (jakie majtki masz na sobie, czy cos takiego), to nie martwcie się Redakcja go nie usunie. Tak myślę.
Czemu nagle wszyscy zaczęli brać wszystko tak dosłownie?
Oczywiście, że nie mam na myśli takich pytań jak : "a ile jest epków" itp.
Myślałem o tych nieco ambitniejszych pytaniach, a wiem, że nie każdemu przypasuje taki, a nie inny temat. Wszyscy biorą to dosłownie, bo boją się, że dostaną warna. Ja nie mam zamiaru tracić prawa głosu na tym forum, gdyż to jedyne, na którym się udzielam.[los]
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2006-08-27 23:48:10)
Są tematy które modką mogą wydać się głupie ale istnieje też kilka osób którym temat może się podobać. A moderatorzy robią tak że jak jest mała ilość zainteresowanych osób tematem to zamykają ( i nie pytają o zdanie tej mniejsości której temat sie podoba ). Zamykaja niektóre tmaty tylko dlatego ze im tak wygodnie.
Również zgadzam się z Winged. Ja nie traktuję tego forum, jak miejsca, gdzie spotykają się osoby, które chcą POGADAĆ o anime, mandze, robieniu subów, ale raczej jak miejsce, gdzie mogę SPOTKAĆ osoby, które się tym interesują, i nic więcej. Czy to oznacza, że spotykając takie osoby, muszę od razu rozmawiać z nimi właśnie na te tematy? Niekoniecznie przecież. Dzięki tematom odbiegającym od naszych zainteresowań możemy bliżej poznać ludzi, z którymi dzielimy nasze hobby. Wydaje mi się, że to bardzo dobrze. Przecież jak spotyka się dwóch miłośników szachów, to nie muszą wciąż nawijać o szachowych rozgrywkach. Mogą wymienić się poglądami na tematy polityki, własnych przeżyć, ulubionej muzyki itp. Jeśli temat jest ciekawy i wiele osób bierze udział w rozmowie, to co w tym temacie złego. Nie jestem oczywiście za totalną swobodą. Pewne granice wyznaczyć należy. Bo chyba na przykład temat "moja ulubiona zupa" to już lekka przesada. I nie wnosi to nic ciekawego, ani nie wróży się długiej rozmowy w takim topicu. Wydaje mi się, że modkowie i admin bardzo dobrze radzą sobie z prowadzeniem tego forum i również zdają sobie sprawę (a przynajmniej takie odnoszę wrażenie), że niekoniecznie nasze rozmowy muszą obracać się wokół tematów anime i mangi. Dlatego dział Hydepark IMHO powinien zostać.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Największy błąd "władz" ANSI polega na tym, że decyzje podjęli nie konsultując jej z użytkownikami. Gdyby został założony temat, w którym mozna by było dyskutować o tym jakie zmiany wprowadzić, żeby był większy porządek na forum, nie byłoby pewnie takiego krzyku (oczywiście nie uważam, że waszym obowiązkiem było pytanie nas o zdanie, ale podejmowanie dyskusji po wymianie PMów z samym tylko Ardem jest chyba trochę nie fair).
Winged w porządku. Tylko, że tu są osoby, którym nie podoba się żaden temat w Hydeparku. Wszystkie są bee i kwalifikuja się do warna. Jakbym teraz założył temat "Kogo uważasz za kolege?" (dałem taki kiedyś) to teraz zapewno od pewnej osoby bym zebrał bluzgi, że spamuje a tak wywiazała się ciekawa dyskusja.
Przecież można olać tę osobę. "Rządzą" tu Administrator i Moderatorzy. Zgłosić im post i niech oni zdecydują. Jeśli Ty będziesz miał rację, to wykasują i rozmowa toczy się dalej.
Wierzcie mi na słowo, że Redakcja traktuje wszystkich równo, a każdy przypadek jest dokładnie sprawdzany. Nikt nie wierzy tu "starszym" Userom na słowo. Sam doświadczyłem tego na własnej skórze to wiem. I bardzo dobrze, bo wtedy się myliłem.
Wszyscy biorą to dosłownie, bo boją się, że dostaną warna. Ja nie mam zamiaru tracić prawa głosu na tym forum, gdyż to jedyne, na którym się udzielam.[los]
Oni nie gryzą i nie karzą od razu. Jak widzą, że ktoś zachowuje kulturę i po prostu gdzieś się wygłupił zakładając nieprzemyślany temat, to powiedzą to bez warna.
nie wiem, który raz to napisałem. Redakcja naprawdę wie, co robić i zna się na tym, co robią, co nierzadko pokazali.
Jin napisał:Zamykaja niektóre tmaty tylko dlatego ze im tak wygodnie.
O na pewno. To musi być bardzo wygodne, siedzieć dwie godziny dziennie i sprzątać forum.
Ty to byś miał dziką satysfakcje kasując kolejne tematy.
Kurcze ~Winged mamy identyczny pogląd w tej sprawie (i nie tylko w tej ).
Ale do rzeczy... HydePark powinien zostać - można wystawiać tam ciekawostek powiązane ze światkiem manga/anime, w miejscu gdzie występuje duża ilość osób znających się na rzeczy, i gdzie można dowiedzieć się mnóstwa interesujących informacji. Jednakże w miarę rejestrowania się coraz to większej liczby użytkowników tematy tam tworzone są okropne (Gratuluję wszystki tym, którzy nie wzięli udziału w temacie Skojarzenia).
Sięgnijcie pamięcią wstecz jakieś pół roku temu - wątki niepodpadające pod tematykę ANSI były albo z góry karcone albo pomagało się w rozwiązaniu sprawy bez żadnych konsekwencji; wszystko odbywało się "naturalnie" lub z małą pomocą Redakcji. A teraz... jak się zwróci komuś uwagę to zaraz głosy krytyki lecą, a nawet wyzwiska - sam naciąłem się na coś takiego - ~Obiwansinobi skarykaturował moje poglądy na temat jednolitości forum (a po skasowaniu tego tematu przerzucił się na PW z pretensjami); nie było mnie 2 miesiące na forum, a tak wiele zdążyło się popsuć .
Obecnie wyczuwa się bardzo nerwową atmosferę .
Mam głęboką nadzieję, że po rozpoczęciu roku szkolnego sytuacja ustabilizuje się i PTR sama z siebie zginie śmiercią naturalną.
Tymczasem niech admin i modkowie robią swoje . Odwalają światną robotę niedopuszczając do "śmierci" forum.
Chyba zaczynam rozumieć o co chodzi. Ta część z was, która wypisuje te bzdury w Hydeparku ma bana na pozostałe fora w internecie i tylko tu może przebywać. Albo poza anime nie interesuje się niczym innym i nie wie co pisać na innych forach. No inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć.
EDIT:
~czacha222 potwierdza. Smutne to jest, mieć dostęp do internetu a nie umieć z niego korzystać...
To ze ktoś tylko korzysta z jednego fora, nie oznacza ze nie umie korzystać z internetu.
Czy odrazu trzeba byc zarejestrowanym na każdym forum z danej dziedziny i tam pisać??
Wiadomo że przed załozeniem jakiegos głupiego tematu wpierw powinno sie poszukać w internecie. ( czasem wystarczy głupie google i odrazu ma sie odpowiedź na tacy). aLe niektórzy ida na łatwizne i odrazu, na pierwszym lepszym forum pyta sie: co zrobić z tym, co zrobić z tamtym itp.
Lecz czasem danego progblemu cieżko samemu znaleźć.
I takim osobom trzeba pomóc a nie odrazu ich zmieszać z błotem, powyzywać od spamerów itp.
Pozatym czasem tak jak Wanderer pisał chcemy z lepiej ludzi poznać, którzy ogladają anime. Dlatego zakłąda sie takie tematy jak o Piłce Nożnej, o grach komputrowych.
Dlatego moim zdaniem Hydepark powinien zostać.
Tak tak, tylko żeby nikt nie myślał, że nie potrafię korzystać z neta. A siedzenie na jednym forum, to kwestia przyzwyczajenia i tego, że tu "mniej więcej" zna się niektóre osoby... choćby ich poglądy. To jest wytłumaczenie, dlaczego niektórzy wolą siedzieć tutaj, niż powiedzmy na forum o majtkach w kropki (nie reklamuję żadnych majtek, żeby nie było). A w ogóle, to ... co my z tymi majtkami kurcze
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2006-08-28 00:11:50)
lb333 napisał:po wymianie PMów z samym tylko Ardem jest chyba trochę nie fair.
Ja bym napisał, że tylko ard się do tego przyznaje...
I tak chyba rację należy przyznać ~lb333. W końcu z serwisu korzysta masa osób i mają różne poglądy na różne sprawy. Jeszcze lepiej, gdyby decyzja była odgórna (myślałem, że taka była), bo zaraz znów by były głosy niezadowolenia. Chociaż zmiany by były na plus.
Chyba zaczynam rozumieć o co chodzi. Ta część z was, która wypisuje te bzdury w Hydeparku ma bana na pozostałe fora w internecie i tylko tu może przebywać. Albo poza anime nie interesuje się niczym innym i nie wie co pisać na innych forach. No inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć.
Masz mnie. Idealnie wkomponowuję się w typ, który opisałeś.
Kurcze ~Winged mamy identyczny pogląd w tej sprawie (i nie tylko w tej ).
Takie życie. Z jednym się nie zgodziliśmy kiedyś. Z szansami Włoch na mistrzostwo świata. Kto miał rację, to już wiadomo. Długo czekałem, by Ci to napisać.
A tak w ogóle to miło, że wróciłeś.
Ard nie rozumiem Cię człowieku. Piszesz, ze Hydepark jest nie potrzebny, i tematy nie związane z m&a na forum powinny być kasowane i karane. Więc czemu się udzielasz, skoro to temat nie związany w żaden sposób z m&a, japonią, a nawet azją?
Jejku, nie kłóćcie się
Szykowane są zmiany w dziale Hydepark, ale na razie Redakcja musi zwołać konferencję i to przedyskutować
ogi napisał:Piszesz, ze Hydepark jest nie potrzebny
Ogi, widać, że nie czytałeś całego wątku. Bardzo się tu z prawdą mijasz.
BTW
Z mojej strony EOT.
Może źle to ująłem, tobie nie chodzi tylko o usunięcie tego działu, ale także zlinczowanie tych, którzy chcą pogadać o czymś więcej, niż tylko o mandze, anime japonii itd.
Ard nie rozumiem Cię człowieku. Piszesz, ze Hydepark jest nie potrzebny, i tematy nie związane z m&a na forum powinny być kasowane i karane. Więc czemu się udzielasz, skoro to temat nie związany w żaden sposób z m&a, japonią, a nawet azją?
Za to związany jest z ANSI, a wszystko co dotyczy działania serwisu jest tutaj omawiane. Ten temat wcale nie jest spamerski - jest wręcz potrzebny!
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna