Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
LOL czlowieku nie pisz że wiesz lepiej od M$ co M$ daje do swojego systemu, no chyba że jestes nieślubnym dzieckiem Bila i masz ostp do super tajnego DX10 hehe i btw tak uruchamialem HaomV po swiezo zainstalowanym systemie z S_2
Po kolei - czlowieku pierwszą rzeczą którą nalezy zrobić na nowym systemie to instalacja sterowników do płyty głównej- bez tego wszystkie inne komponenty komputera mogą niedziałać/działac niestabilnie
To teraz ja ci powiem tak. Najpierw czytaj co napisałem, a napisałem że jezeli to nowy system to trzeba bylo sterowniki chipsetu, a nie plyty glownej (jak juz jestes taki madry to pisz fachowo) dograć. Po drugie, co jesli ta karta dzialala i nagle przestala, a nie robil przed tym reinstalki windy? Co wtedy? Byly stery odpowiednie i sie zmyly?
Jak ja mam dx10, to ty masz pewnie SP 3 pl. i dlatego ci ten Heroes V dziala. Ciekawe, ze inst. go juz u kilku osób i u każdego musialem aktualizować dx9c (lub jak chcialem wrzucic Hitmana).
BTW No co tam nie stracę i ci info za darmoche udziele. Ten dx 9c nie ma wszystkich wymaganych bibliotek, a tamten dodany do tych gier ma je dodane (zaktualizowane).
Zadowolony?
Peace
Danuel jesteś wspaniały działa działa działa....kurde posłał bym ci piwo poczta ale dojdzie pewnie pusta puszka
zgrzyt - np - przewaznie jest tak ze najprostsze sposoby dzialaja najlepiej - po prostu zawsze pamietaj ze jeli winda ci nie wykrywa sprzetu instaluj sterowniki do plyty glownej udostepniane przez producenta albo tak jak chce kolega do chipsetu - w twoim przypadku via.
Spraw directxa:
nr1 cytat z wikipedi:
DirectX jest produktem firmy Microsoft, dostępny tylko na platformę Windows oraz konsolę Xbox. Obecnie dostępna jest wersja DirectX 9.0c. Kolejna wersja, DirectX 10, ma zostać udostępniona wraz z premierą systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista.
nr2 cytat ze strony M$
Windows XP Service Pack 2 improves users' ability to remaining secure by providing users with better information for making decisions that affect their security and privacy. It also includes updates for key drivers, support for new technologies and security updates for key features, all of which provide a better end-user experience and enable more productive and enjoyable computing. These technologies include the following:
(...)
DirectX 9.0c. The latest, most secure DirectX components include updates to address a network firewall change that affects OEM preinstallations and DirectPlay and allow for enjoyment of advanced graphics and gaming.
Reasumując - DX jest zbiorem bibliotek produkowanych tylko i wyłącznie przez M$ nie ma szans żeby jakakolwiek inna firma produkowała DX co więcej niespotkasz w sieci żadnych fanowskich przerubek dx
Więc jesli musiałes u kogoś instalować DX9.0c to znaczy że albo nie miał zainstalowanego sp2 albo ta wersja była uszkodzona.
Co o driverów do płyty głównej/chipsetu - zawsze jest tak że sterowniki do płyty głównej zawierają sterowniki do chipsetu + sterowniki do zintegorwanych komponenów tj karta graficzna/karta dźwiękowa/karta sieciowa. Więc gdy pisze że pierwszą czynnościa jest zainstalowanie sterowników do płyty głównej mam na mysli również instalację sterowników do chipsetu.
Zresztą problem opisany przez zgrzyta jednoznacznie świadczył własnie o uszkodzonych/usuniętych sterownikach własnie do chipsetu - i w tym przypadku dx nie ma nic wspólnego z indentyfikacją sprzętu przez OS...
END
Wersja dx 9c nie była uszkodzona bo wszystko na niej odp. chodziło. To było także u mnie i mam SP2 wierz mi wiem co mam. Jezeli dx jest aktualny to probujac go zaktualizowac nie ma szans , aby sie nałożył. Dx z Hitmana po prostu mi tego z SP2 zaktualizował (predzej byl problem ze znalezieniem jednej z bibliotek podczas uruchamiania tej gry), tak wiec moze masz innego SP2 niz ja, ale watpie w to. Zreszta jak masz tylko ten z SP2 to sprobuj zainstalowac te gre, a sie przekonasz.
BTW Chyba zle czytalem wypowiedzi ~Zgrzyta, ponieważ myslalem, ze nie stawial nowego systemu, po prostu caly czas dzialal na starym i cos sie zepsulo. Idac tym torem myslenia pewnie bym nie doszedl do dobrego rozwiazania
Ostatnio edytowany przez songoku (2006-08-29 17:20:44)
Oczywiscie ze sam dx9 nie starczy jesi zainstalujesz dx9c ktory ma powiedzmy rok czasu (taki caly sciagniety na dysk, a nie instalujacy sie z netu) to niepograsz bo w miedzy czasie wyszlo kilka uaktualnien bibliotek dx9c. Ja np majac zainstalowanego dx9c nie moglem zagrac w Obliviona dopoki nie zainstalowalem dx9c z plytki z gra, wczesniej wywalalo blad dx9c_costam.dll
ara ara...
Strony Poprzednia 1 2 3 4