#41 2007-11-25 13:15:20

pa3cja
Użytkownik

Odp: Tsubasa Chronicle

Wie ktos moze, kiedy ma byc 2 epek Tsubasa RESERVoir CHRONICLE - Tokyo Revelations?

#42 2007-11-25 13:18:18

mariodreamer
Użytkownik

Na AniDB pisze ze 17.01.2008, czyli chyba tej daty trze sie trzymac oczkod

#43 2007-11-25 13:27:34

pa3cja
Użytkownik

Faktycznie, moglam tam zajrzeć smile_big Dzieki

#44 2007-12-08 18:00:17

gorczak
Użytkownik

Nie wypowiadam się co do fabuły i ogółem, bo dopiero co zacząłem oglądać, ale włączyłem ten pierwszy odcinek pierwszej serii i normalnie jestem przerażony. Postacie wychudzone, poruszają się dosłownie jak kukły, a moment kiedy ten Syaoran wziął pod pachę księżniczkę i zaczął biec wręcz zabolał mnie w oczy. Wyglądało to jakby pod ręką trzymał pustą reklamówkę, która trzepocze na wietrze O_o. Obejrzę jeszcze parę odcinków, ale nie wróży to nic dobrego... może fabuła trochę nadrobi.
Chciałbym tylko wiedzieć jedno czy to tylko pierwszy odcinek czy całe anime (2 sezony) będzie takie, jakby to określić, dziwne?

#45 2007-12-08 19:13:49

Nanami
Użytkownik

Całe dwa sezony sa dziwne, cukierkowe, słodziutkie, w imię wyższych racji, to jest miłości smile_big Romansidło, na dodatek bez zakonczenia konkretnego (bo panie z Clamp sie podobno zbuntowały na to jak oni potraktowali fabułe... i sie im nie dziwie! tak zepsuć mange). Więc jak ci nastepny nie podejdzie... odpuść sobie smile Ja tylko pare swiatów, w których byli miło wspominam, m.in. Shure.

#46 2007-12-08 20:27:44

Tantir
Użytkownik

Obejrzałem pierwsze 10 epków i ... to najgorsze anime jakie widziałem. Brzydkie, nudne, i dziwne. Fabuła bez sensu. Aggr.

#47 2007-12-08 23:09:05

pa3cja
Użytkownik

Bo jeszcze ma byc 3 sezon, dlatego jest dziwne zakonczenie smile_big Ale ze cukierkowe romansidlo to fakt.. smile Jednak jest to JEDYNE anime o tej tematyce, ktore mi sie podoba smile A co do dziwnych proporcji, to panie z Clampa maja taka ceche charakterystyczna smile Rysuja bardzo dluuugie konczyny smile

#48 2007-12-08 23:39:41

gorczak
Użytkownik

ale to nawet nie chodzi o długie kończyny, ale to, że wyglądają jak patyki, a sam sposób poruszania postaci jest strasznie sztuczny i dziwny jezor. W jednej ze scen ta cała księżniczka miała nawet łokieć wygięty do tyłu :O.

Nanami napisał:

Więc jak ci nastepny nie podejdzie... odpuść sobie smile

I chyba tak zrobię smile.

#49 2007-12-09 00:44:50

ziomalLDZ
Użytkownik

pa3cja napisał:

Bo jeszcze ma byc 3 sezon

skad masz takie informacje???
nikt nigdzie o tym nie pisze... nawet w spoilerach...

poza tym zauwazyl ktos, ze tokio revelations dzieje sie mniej wiecej w polowie 2go sezonu i co jest najlepsze na koniec 2go sezonu "klon" syaorana sie jeszcze nie przebudzil <lol>.
jednak nie przerza mnie to bo uwielbiam to anime :]

#50 2007-12-09 16:03:25

Sephiria
Użytkownik

ziomalLDZ napisał:
pa3cja napisał:

Bo jeszcze ma byc 3 sezon

skad masz takie informacje???
nikt nigdzie o tym nie pisze... nawet w spoilerach...

poza tym zauwazyl ktos, ze tokio revelations dzieje sie mniej wiecej w polowie 2go sezonu i co jest najlepsze na koniec 2go sezonu "klon" syaorana sie jeszcze nie przebudzil <lol>.
jednak nie przerza mnie to bo uwielbiam to anime :]

Miał być ale nie ma, chociaż podobno istniej możliwość stworzenia przez Production I.G kontynuacji po tokio revelations, a koniec drugiego sezonu składa się z czystych fillerów więc niema się czemu dziwić.

Ostatnio edytowany przez Sephiria (2007-12-09 16:04:38)

#51 2007-12-10 10:25:37

gorczak
Użytkownik

Lol, to jest chyba pierwsze anime, w którym postacie pływają pod wodą ile chcą i nie muszą oddychać, a z wody wychodzą w suchych ubraniach xD. Nie no spoko jezor. Przemogłem się i nawet mi się spodobało, ale błędów strasznie dużo jest.

#52 2007-12-10 23:14:09

Sephiria
Użytkownik

gorczak napisał:

Nie no spoko jezor. Przemogłem się i nawet mi się spodobało, ale błędów strasznie dużo jest.

Zawsze możesz czytać mangę, jest lepsza.

gorczak napisał:

Lol, to jest chyba pierwsze anime, w którym postacie pływają pod wodą ile chcą i nie muszą oddychać, a z wody wychodzą w suchych ubraniach xD.

Chodzi ci o rSyaorana? No on sobie trochę w tej butli posiedział, ciekawe czym się żywił tyle lat?  Zastanawia mnie właściwie czemu Fei Wong Reed nie zabił go wcześniej, bo że chciał to wiadomo, tylko jaki miał interes w trzymaniu go tyle czasu?

Ostatnio edytowany przez Sephiria (2007-12-10 23:15:02)

#53 2007-12-11 03:53:11

werewolf
Użytkownik

Sephiria napisał:
gorczak napisał:

Lol, to jest chyba pierwsze anime, w którym postacie pływają pod wodą ile chcą i nie muszą oddychać, a z wody wychodzą w suchych ubraniach xD.

Chodzi ci o rSyaorana? No on sobie trochę w tej butli posiedział, ciekawe czym się żywił tyle lat?  Zastanawia mnie właściwie czemu Fei Wong Reed nie zabił go wcześniej, bo że chciał to wiadomo, tylko jaki miał interes w trzymaniu go tyle czasu?

Myślę, że mu chodziło raczej o nurkowanie w jeziorze, gdzie było to miniaturowe miasto... mnie też to rozwaliło:D i do tego wyszli suchutcy xD

A co do wyglądu... to ogladałem TC iedawno, zaraz po xxxHOLiC i w porównaniu z postaciami z xxx te z tsubasy wyglądają na idealnie ludzkie smile_big DO tego stopnia, że dopiero po jakimś czasie zwróciłem uwagę, że też mają trochę dziwne kształty:D
Ale Yuuko w Tsubasie wygląda 1000 razy lepiej niż w xxx:D

#54 2007-12-11 09:06:27

gorczak
Użytkownik

Tak, chodzi mi o to jezioro jezor. TC nie jest jednak takie złe jak mi się wydawało. Początek trochę mnie przeraził, ale obejrzałem do końca i spodobało mi się. Myślę, że muzyka nadrabia wszystko smile. Będę musiał sobie poszukać na necie;).

#55 2007-12-11 12:44:21

Nanami
Użytkownik

Oj tak, muzyka jest swietna! smile

#56 2007-12-11 14:05:42

Rekid
Użytkownik

Obejrzałem 1 epek i jakoś tak poszedłem, aż sie napić. Moim zdanie to anime jest fuj.

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#57 2007-12-12 11:02:57

werewolf
Użytkownik

Fakt muzyka jest naprawdę niezła. W sumie to nawet nadrabia za co nudniejsze epki.

Dziś skończyłem wszystkie dostępne Tsubasy smile_big Serie oceniam jako bardzo dobrą z dużym +. Szkoda tylko, że została ucięta w trakcie... i, że w 2 serii prawie połowa epków to zapychacze...
Wie ktoś może czy I.G. ma zamiar pociągnąć to do końca czy poprzestanie na 3 OAV-kach?
Bo jak widzę zaczęli od miejsca w którym zaczęły się filery...

#58 2007-12-12 18:56:47

Sephiria
Użytkownik

werewolf napisał:

Wie ktoś może czy I.G. ma zamiar pociągnąć to do końca czy poprzestanie na 3 OAV-kach?
Bo jak widzę zaczęli od miejsca w którym zaczęły się filery...

Kilka postów wyżej pisałam że tak istniej taka możliwość

Ze strony http://www.tsubasachronicle.net/forums/ … php?t=5622

A Tsubasa TOKYO REVELATIONS Preview Session was held the 21/10/2007 in Tokyo at the Kodansha Hall where the first OVA was shown.
The most interesting points I ought to write down here are :
- The director Tada Shunsuke said that, in the anime version, Sakura's hair color was more inclined to brunet/brown (cha-iro), and when he saw Mokona's original illustrations, he decided to change it to light pink (Very smart choice, if you ask me). Mokona didn't know about it and she thanked the director on stage for that.
(the reason why Sakura's hair was brownish in the anime has to do with color graduation, but my friend couldn't remember exactly what xD)
- The director also said they are making the OAVs in a way so that they won't look parallel to the anime.

- Everybody at the hall had to fill a question form. The questions were asking if you had watched the anime version of Tsubasa, if you had bought already the DVDs, pre-ordered the upcoming 2, which other anime titles you had bought so far and which ones were you planning to buy. Beneath, questions asking your thoughts on the OAV and your expectations for the next ones (very good idea, since they are still in production). The form also asked what did you think of the event (management, light, sound, etc).

- One of the questions of the form asked whether you were interested in a continuation, beyond the already announced 3 OAVs. So yes, if the demand is big enough, a continuation is possible.

Ostatnio edytowany przez Sephiria (2007-12-12 18:57:26)

#59 2007-12-12 20:05:05

werewolf
Użytkownik

Byłoby miło... Bo OVA zdecydowanie podobała mi się jesli chodzi o klimat.

Ale Mokona nie powinna zmieniać koloru:D
To chyba wpływ xxxHOLiC-a gdzie czarna Mokona tęskniła za BIAŁĄ a nie różową Mokoną smile_big

Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-12-12 20:06:11)

#60 2007-12-12 21:00:42

Sephiria
Użytkownik

Jeśli kogoś interesuje tutaj można zobaczyć character designs z OAV

klon Syaorana
klon Syaorana
Prawdziwy Syaoran
jeszcze raz prawdziwy Syaoran
mały Syaoran
Fay
Kurogane
Fei Wan Reed

Ostatnio edytowany przez Sephiria (2007-12-12 21:03:25)

Stopka forum

© Animesub.info 2024