Nie jesteś zalogowany.
Opis: Mieszkanie Amane znajduje się obok apartamentu najpopularniejszej dziewczyny w szkole, Mahiru. Ci dwoje praktycznie nigdy ze sobą nie rozmawiali, ale los postanawia ich złączyć, gdy chłopak pewnego deszczowego dnia spotyka ją siedzącą na huśtawce bez parasola i użycza jej swojego. W ramach podziękowań dziewczyna proponuje mu pomoc z obowiązkami domowymi. Od tego momentu stopniowo zaczynają się do siebie zbliżać, a ich relacja powoli przeradza się w coś więcej...
Napisy Muxy Hardsuby
Odcinek 1 Odcinek 1 Odcinek 1
Odcinek 2 Odcinek 2 Odcinek 2
Odcinek 3 Odcinek 3 Odcinek 3
Odcinek 4 Odcinek 4 Odcinek 4
Odcinek 5 Odcinek 5 Odcinek 5
Odcinek 6 Odcinek 6 Odcinek 6
Odcinek 7 Odcinek 7 Odcinek 7
Odcinek 8 Odcinek 8 Odcinek 8
Odcinek 9 Odcinek 9 Odcinek 9
Odcinek 10 Odcinek 10 Odcinek 10
Odcinek 11 Odcinek 11 Odcinek 11
Odcinek 12 Odcinek 12 Odcinek 12
Jeden
Dwa
Trzy
Cztery
Pięć
Sześć
Siedem
Osiem
Dziewięć
Dziesięć
Jedenaście
Dwanaście, koniec
Dzięki za tłumaczenie. Trochę rozwleczona lub mocno niespieszna, ale przyjemna seria. Przyczepię się do czcionek, a właściwie ich braku w pierwszych chyba 5 odcinkach. Raz od openingu, a innym razem od endingu (lub od obu naraz). Po tych odcinkach już wszystko grało. Jeszcze w 11. odcinku w 20:13 był jakiś glicz na ekranie. Coś z kodowaniem? Też zajmował dużo więcej wagowo od reszty. W każdym razie dzięki za komplet.
Dzięki za tłumaczenie. Trochę rozwleczona lub mocno niespieszna, ale przyjemna seria. Przyczepię się do czcionek, a właściwie ich braku w pierwszych chyba 5 odcinkach. Raz od openingu, a innym razem od endingu (lub od obu naraz). Po tych odcinkach już wszystko grało. Jeszcze w 11. odcinku w 20:13 był jakiś glicz na ekranie. Coś z kodowaniem? Też zajmował dużo więcej wagowo od reszty. W każdym razie dzięki za komplet.
Właśnie wczoraj zauważyłem brak tych czcionek. Prawdopodobnie spowodowane było to tym, że przy reuploadach korzystałem z poprzednich muxów, które zrobiłem i nie uzupełniłem tych brakujących, ale szczerze nie wiem czy jest sens to teraz poprawiać. Pod wydanie BD wszystko będzie już cacy. Co do odcinka wagowo większego. Są tam wklejone książki z ilustratora z trackingiem, więc możliwe, że po prostu była jakaś zwiecha w tym momencie.
Dzięki za oglądanie moich napisów. Cieszę się, że udało mi się to dociągnąć do końca, bo momentami było ciężko tj. brak chęci z powodu outsourcingu w każdym odcinku co skutkowało w beznadziejnej animacji wręcz nieistniejącej i wielu innych problemach. Oby na BD choć trochę to poprawili
Są tam wklejone książki z ilustratora z trackingiem, więc możliwe, że po prostu była jakaś zwiecha w tym momencie.
TheRoosterPL napisał:Są tam wklejone książki z ilustratora z trackingiem, więc możliwe, że po prostu była jakaś zwiecha w tym momencie.
Pokaż spoiler
Zwiecha może i owszem, ale niektóre odtwarzacze będą mogły w ogóle wideo nie odpalić, bo się poddadzą.
Napisy z milionem (dosłownie) linijek o wadze odcinka, które do Kainote ładują się z minutę... Co może pójść nie tak...
Warto by było na przyszłość takie zaawansowane efekty wtapiać od razu w wideo, żeby potem jakieś dzieci nie skarżyły się rodzicom, że im jakiś szmelc kupili na urodziny.
Dawanie takich zaawansowanych efektów "luzem" do napisów jest niestety bolączką chyba większości grup.
Napisy są robione pod odtwarzacz mpv ewentualnie mpc (może zacznę to zaznaczać), więc to problem innych playerów, które nie są kompatybilne
Co do wtapiania to jestem raczej tego przeciwnikiem, więc po długim zastanowieniu się, czy to robić w przypadku tego odcinka, postanowiłem, że jednak nie. Chociaż zobaczę jeszcze przy BD, bo w sumie po wyglądzie tej serii chyba nie ma znaczenia czy wideo trochę ucierpi xD
I czy ja wiem, czy to taka bolączka większości grup. Takie sytuacje zdarzą się obecnie rzadko i w pojedynczych odcinkach.
I czy ja wiem, czy to taka bolączka większości grup. Takie sytuacje zdarzą się obecnie rzadko i w pojedynczych odcinkach.
Zdarza się, jak ktoś, z tylko z sobie znanych powodów, zapragnie użyć ilustratora w ruchu. Co ogólnie nie jest zbyt inteligentne.
Napisy są robione pod odtwarzacz mpv ewentualnie mpc (może zacznę to zaznaczać), więc to problem innych playerów, które nie są kompatybilne.
Na swoim sprzęcie (w opisie) i najnowszym MPV/libassie mam jeden wielki lag i może przez 0,3 sekundy coś widać :pepeclown:
Nie wiem, to może zadziała w pełni komuś z 13900k i RTX 4090, o ile render się sam nie wywali. Mnie karta leci na 100% zużycia.
Za duży efekt na softa i tyle. Przynajmniej dla kogoś z przeciętnym sprzętem, który ma pewnie z 80% ludzi.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2023-05-02 21:11:40)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zdarza się, jak ktoś, z tylko z sobie znanych powodów, zapragnie użyć ilustratora w ruchu. Co ogólnie nie jest zbyt inteligentne.
Faktycznie. Przypomnij mi, która grupa potraktowała mochą niepotrzebnie zrobione w ilustratorze serduszko w SxF...
Kamiyan3991 napisał:Zdarza się, jak ktoś, z tylko z sobie znanych powodów, zapragnie użyć ilustratora w ruchu. Co ogólnie nie jest zbyt inteligentne.
Faktycznie. Przypomnij mi, która grupa potraktowała mochą niepotrzebnie zrobione w ilustratorze serduszko w SxF...
Hmm? No ja, ale to taki tam bajer na 30MB, a nie 1,3GB, więc tak czy srak to nie zatnie całego playera, że nawet tego efektu za bardzo nie widać.
Chociaż fakt faktem, drugi raz bym tego już nie dodał. Tak samo jak tych napisów Chuna w Cosplayu. Do softa się to nie nadaje inaczej niż static. Lagujące gówno.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2023-05-02 23:08:38)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000