Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witajcie ludzie !!!!!!
Mam zajebistą gierkę na podstawie zajebistego anime i mam równie zajebisty kłopot z emulacją jej !!!
Pomóźcie, albo podajcie przynajmiej telefon do biura boskiej pomocy !!!
Moim problemem w emulacji jest fakt, że gra nie ma dźwięku w najlepszym momencie całego cd, czyli .......................................... oczywiście w intrze !!!!!
Fakt że intro jest identyczne jak opening anime, ale mi to psuje całą zabawę. Dla mnie ten opening rządzi !! Błagam pomóźcie mi z konfiguracją dźwięku. A-ha mam zintegrowaną dźwiękówkę, jakby ktoś pytał !
P.S. Tak wogóle to w rzadnej grze nie mam dźwięku w intrze !!!!!!!!
witaj !
Nie wiem jak ci pomóc ale czy mógłbyś podać adres stronki skąd masz tą grę?
O odpowiedź prosiłbym na meila lub GG
Z góry dziękuję
Tak baaaardzo by się przydała stronka
Ja mam zas problem z grą Naruto Gekitou Ninja Taisen 3 to gra na GameCuba. Nie wiem moze złego emulatora używam albo mam za słaby sprzęt. Jeśli ktoś gra w Naruto Gekitou Ninja Taisen 3 lub chociaż w emuluje gry na GameCuba niech sie odezwie i powie chociaż jakiego emulatora używa. Mi ta gra w ogóle nie chce się uruchomic, jest tylko czarny ekran ;(
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
A jakiego emulatora uzywasz? I jaki masz sprzet?
Używam Dolphin 1.02
A sprzęt mam dość słaby dlatego wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, że to właśnie jego wina: AMD Duron 850, 320 SDRAM, GeForce4 64MB MX440
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
W ePSXe zmień plugin do dźwięku. Ja polecam Eternal(najlepszy dźwięk) to powinno pomóc.
Sory że się wtrącam, ale Emulacja GC jest obecnie w stadium "jest grafika, ale animacjia to jużniebardzo". Krótkomówiąc narazie nie pograsz w gry z GCka na PC(jest jedna gra emulowana dosc pzyzwoicie ale to jakies bubble 2D z raczej biedna grafika), pozatym jakby juz wyszedl konkretniejszy emulator to porztebowal bys do konkretnej emulacji procesora conajmniej 2,5Ghz.
Z takim konfigiem to sobie nie pograsz. Zeby w miare przyzwoicie chodzilo (15-20fps) to musisz miec co najmniej procek 3 giga i pamieci 512 mega.
Sorka.. ten temacik z problemem juz jest dawno nie aktualny.. zapomniałem zaznaczyc jedna opcje.. dzieki za odp.. i jeszcze raz sorra za zasmiecanie forum
Używam Dolphin 1.02
A sprzęt mam dość słaby dlatego wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, że to właśnie jego wina: AMD Duron 850, 320 SDRAM, GeForce4 64MB MX440
Na tym, zdaje się, nie pograsz nawet w gry z Dreamcasta. Zdziwiłoby mnie, gdyby palnęły ci gry z Kostki. Dawno nie śledziłem doniesień ze świata emulacji current-genów, ale chyba w dalszym ciągu emulator GCN jest bardziej taką bajką o siedmiu zbójach (może coś komuś chodzi, ale nikt się nie przyznaje, że zna tego kogoś osobiście). Są całe strony poświęcone emulacji różnych systemów i tam należy się dowiadywać szczegółów.
Mam pytanie do ludzi, którzy grali w FF VII (NTSC, US) na ePSXe. Generalnie wszystko chodzi u mnie cacy (wysoka rozdzielczość, FAx16, AAx4, zmielone kafle), gram na padzie cyfrowym, skonfigurowanym jak pad do GrajStacji. [ SPOILER ] Otóż na pierwszej płycie, gdy Cloud i załoga idą przez tory do Golden Saucera, w kilku miejscach spada z mostu i leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeci w dół, przy czym napis każe "hold right or left to grab the treasure" (cyt. z pamięci). Faktycznie, widać tam z lewej i z prawej dwie jakieś rzeczy do podniesienia, ale przytrzymywałem i lewy i prawy na kierunkachi i lewy i prawy spust (1 i 2) - i nic. Cloud jedynie spada, chwyta się i wspina, a drugi raz spaść nie chce. Z innymi minigierkami itp. nie miałem problemów, także nie wiem, czy to nie specyficzny problem z ePSXe. Mogę bez tego grać dalej, ale sami rozumiecie - ciekawość...
Co do FFVII to nalerzy naciskac szybko prawo lub lewo a nie trzymac, sa trzy mozliwosci spadniecia na tych torach, kiedy widzisz ze tory "pekaja" a cloud sie kiwa to nic nie naciskaj poki nie zacznie spadac a pozniej naciskasz lewo lub prawo
P.S. FFVII z[cenzura]ta gra, polecam!
Ekhm... I tylko po to został odkopany temat sprzed roku??
Witajcie ludzie !!!!!!
Mam zajebistą gierkę na podstawie zajebistego anime i mam równie zajebisty kłopot z emulacją jej !!!
Pomóźcie, albo podajcie przynajmiej telefon do biura boskiej pomocy!!!
Moim problemem w emulacji jest fakt, że gra nie ma dźwięku w najlepszym momencie całego cd, czyli .......................................... oczywiście w intrze !!!!!
Fakt że intro jest identyczne jak opening anime, ale mi to psuje całą zabawę. Dla mnie ten opening rządzi !! Błagam pomóźcie mi z konfiguracją dźwięku. A-ha mam zintegrowaną dźwiękówkę, jakby ktoś pytał !P.S. Tak wogóle to w rzadnej grze nie mam dźwięku w intrze !!!!!!!!
jak już odkopywać temat, to do końca,
bo widzę, że nikt pierwotnego problemu nie rozwiązał.
wystarczy zaznaczyć na Zakładce Wyboru Plugina Dźwięku
opcje 'enable cdda sound' i 'enable xa sound'
no i 'enable sound' też oczywiście [roftl]
jak już odkopywać temat, to do końca,
bo widzę, że nikt pierwotnego problemu nie rozwiązał.
To chyba jesteś ślepy:
Sorka.. ten temacik z problemem juz jest dawno nie aktualny.. zapomniałem zaznaczyc jedna opcje.. dzieki za odp.. i jeszcze raz sorra za zasmiecanie forum
a moglibyacie podać strone na której jest deper kyo?? na epsx albo na rapidshara wrzucic bardzo prosze
no jestem [cholera]
tak czy owak, pełna odpowiedź się nie pojawiła
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-05-25 11:19:33)
Co do FFVII to nalerzy naciskac szybko prawo lub lewo a nie trzymac, sa trzy mozliwosci spadniecia na tych torach, kiedy widzisz ze tory "pekaja" a cloud sie kiwa to nic nie naciskaj poki nie zacznie spadac a pozniej naciskasz lewo lub prawo
Dzięki, spróbuję. Będzie okazja, bo straciłem save'y i zacząłem od nowa. Ale teraz rządzi (SNESowy )Chrono Trigger (jestem świeżo po walce z Magusem - szacunek).
Chyba dobrze, że dopisałem się w tym wątku, zamiast zakładać nowy. Jak by nie było, w tytule czytamy "ePSXe" i "Problemy".
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-05-26 21:53:50)
Strony 1