Nie jesteś zalogowany.
Wiem że zapewne znowu znajdzie się grupa osób które będą chciały mnie spalić na stosie i wysłać do opcji szukaj. Zapewne na forum już gdzieś to jest ale niestety nie znalazłem stąd ten temat.
Chodzi mi o to w jaki sposób w mDVD sprawić aby poszczególne napisy miały inny kolor oraz czcionkę. Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju porady i sugestie ważne aby szybko bo chciał bym dzisiaj już skończyć i oddać do korekty bo od poniedziałku znowu moje życie zdominuje szkoła.
ĹciÄ gnij jakieĹ napisy, np do Bleach'a czy Soul Huntera, zobaczysz schemat.
A jak nie, to tu masz przykĹad:
{2596}{2703}{C:$0033FF}{s:28}{f:Monotype Corsiva}Black Heaven ep01/13
Tu masz link do strony z kolorami: http://www.colorschemer.com/online.html
Szukanie naprawdÄ nie boli
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Thx, schemat podpatrzyłem jeżeli chodzi o kolory ale nie wiedziałem skąd wziąć jaki kolor jakie ma znaczki.
Kolory sÄ
takie same jak w edytorach HTML'A, ale moĹźesz teĹź podawaÄ bezpoĹrednio nazwÄ
koloru: pink, red, blue, etc. To powinno dziaĹaÄ.
(nie wiem, bo siÄ tym w napisach nie bawiĹem.)Good luck.
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
Jakoś te kolory są bez sensu bo na stacjonarnym dvd i tak nie działają.Jedynie na kompie widać kolory.
Dlatego ja przed nagraniem mecze sie i musze je usuwac:P
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
nie musisz, wystarczy Ĺźe odpalisz SubEdit'a i w Napisy->Popraw Napisy->zaznacz "Usuwaj informacje o kolorze (mDVDp)"->OK
Czasami się przydają np. jak postać mówi coś w tym samym czasie co inna.
No ja też właśnie przed nagraniem usuwam kolory,powtarzające się wiersze w subedit i zawsze napisy zamieniam na srt przed nagraniem.