Nie jesteś zalogowany.
Mam następujący problem: gdy używam SubEdita do odtwarzania dowolnego rodzaju pliku video głos działa mi tylko na 2 głośnikach ( pozostałe milczą): przednim prawym i tylnym prawym, gdy używam zwykłego allplayera wszystko jest ok. Przyzwyczailem sie do ogladania anime SE, gdyz bardzo ladnie mozna ustawic napisy by zaslanialy hardsuby, niestety nie widzialem w nim opcji konfigurowania dźwięku. Mam zainstalowane CCCP i posiadam jedynie zintegrowaną karte muzyczną AC 97' - czyżby to była przyczyna ? Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowany przez Siciu (2006-10-07 23:12:11)
Obecnie, chyba tylko nowe karty muzyczne z mocnymi procesorami potrafią symulować dźwięk stereo do dźwięku przestrzennego. Starszego typu karty tego nie potrafią.
1. masz głośniki 5.1 ?
2. dźwięk w pliku jest zapisany w 5.1 (a nie np stereo)?
3. masz ustawione w windowsie głośniki na 5.1 ?
Tak mam głośniki 5.1, system widzi je w ustawieniach glosu jako 5.1. Format zapisany w pliku chyba nie ma tu znaczenia bo jak pisałem w SubEdicie nie działaja wszystkie glosniki, a w allplayerze juz tak. Prawdopodobnie to wina braku porzadnej karty muzycznej ?
Tak mam głośniki 5.1, system widzi je w ustawieniach glosu jako 5.1. Format zapisany w pliku chyba nie ma tu znaczenia bo jak pisałem w SubEdicie nie działaja wszystkie glosniki, a w allplayerze juz tak. Prawdopodobnie to wina braku porzadnej karty muzycznej ?
Jeżeli widzisz, że w różnych playerach jest różnie, to niby czemu ma tobyć kwestia karty.
Poza tym format mam znaczenie. To że słyszysz wszystkie 5 głośników, to nie zanczy że dźwięk jest 5.1, bo może być to poprostu dany ten sam kanał na tył i przód.