Nie jesteś zalogowany.
Mam problem z przetworzeniem ścieżki dźwiękowej wyciagniętej z pliku MKV zapisanej w formacie AAC 5.1 na jakiś słabszy jakościowo np MP3 albo OGG ale do formatu stereo. Problemem jest po prostu brak odpowiedniego programiku do tej konwersji. Widziałem i próbowałem kilku ale zazwyczaj się to kończyło w odwrotną stronę od zamierzanej tj. z mp3 na AAC. Proszę o pomoc. Pewnie nie jestem jedyny, któremu się taka informacja przyda
Wypróbuj Easy CD-DA Extractor 7.5, i napisz czy się udało
Imperare sibi maximum est imperium
Powinno się udać załatwić ten problem za pomocą foobar2000. Chociaz ja miałem problemy z downmixem do stereo.
Easy CD-DA Extractor 7.5 juz wcześniej wypróbowałem i nie dawał sobie on rady z AAC i sześcioma kanałami nawet podczas konwersji do WAV'a ;( - co innego foobar2000 - ten przerobił go spokojnie na WAV'a fakt, że pozostawił ścieżek 6, ale z tym to juz sobie poradze programikiem Adobe Audition 1.5
Możesz się jeszcze pobawić programikiem BeSweet tylko nie wiem jaka jest jego najnowsza wersja. Dawno już tego nie używałem.
A IMO najlepiej zrobic to przez Nero Burning Rom.
Tzn. masz na myśli Nero SoundTrax?
Nie. Zwykle Nero Burning Rom. Tam w menu Dodatki jest pozycja Kodowanie plikow. A jako ze AAC to kodek Nero to on sobie z tym najlepiej radzi.
Dzia
Nero daje sobie z tym rade - konwertuje do WAV'a, jednak należy pamietać, że to nadal jest 6-kanałowy dźwięk i podlega dalszej obróbce - Sprawdziłem i tą drogę.
To jak juz masz ten 6-kanalowy wav to potem wystarczy HeadAC3he i konwertujesz na mp3/ogg/wav 2-kanalowy.