Nie jesteś zalogowany.
Moim zdaniem handel na allergro anime to nic złego o ile nic na tym nie zarabiasz. Może w przyszłości ja wystawię swoją kolekcję anime. Oczywiście cena kup teraz ustawię taką by pokryła koszty płyt na których zostały nagrane anime i ani grosza więcej.
nie radze ci wystawaic ,bo ~khadzad zaraz zglosi piraty.no chyba ze masz oryginaly,masz?
No nie. Więc pewnie nie wystawię.
"Oczywiście cena kup teraz ustawię taką by pokryła koszty płyt na których zostały nagrane anime i ani grosza więcej"
Ja w tym nie widzę nic złego.
Co do tej wypowiedzi: "nie radze ci wystawaic ,bo ~khadzad zaraz zglosi piraty.no chyba ze masz oryginaly,masz?"
bardziej w tym momencie śmieszy.
"Moim zdaniem handel na allergro anime to nic złego o ile nic na tym nie zarabiasz."
To jakiś absurd ...
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
no w sumie xD ale... detale, detale
O ile anime jest oryginalne, to można nawet na targu u ruskich wystawić, ale jeśli kolo chce freefansuba wystawić na allegro, to wtedy jest żałosny, nawet jeśli da cenę za samo nagranie płytek... to po co w ogóle się bawić w allegro w takie aukcje, jesli jest to zakazane, nieopłacalne. Czyżby chodzi o zabezpieczenie systemem negatywnych komentarzy, czy co? ludzie robią przekręty, dostają negatywne komentarze, a inni dalej u nich kupują, więc nie mogę tego za bardzo zrozumieć
"Moim zdaniem handel na allergro anime to nic złego o ile nic na tym nie zarabiasz."
To jakiś absurd ...
^^Szczera prawda, ale rozbawiło mnie to zdanie . To by trzeba było wysłać paczkę za darmo, jeszcze opłacić przesyłkę, żeby nic na tym nie zarobić (i sporo stracić wliczając zdobycie tytułu, zużyty prąd, zużycie sprzętu, płyty itp.), więc jest to bezmyślne rozumowanie :>.
Ano zgłaszam...co prawda czuje sie jak lekki hipokryta ale nie dam zarabiać hienom. I nie wierze w bajeczki że pokrywa koszt płyt...
smieszy mnie to ze na tym forum jest temat w ktorym ludzie chca "oddawac" plytki z anime za czyste plyty albo rownowartosc czystej plyty w polskich zlotych i nikt tam nikogo nie potepia za takie cos ale jak juz na allegro chce ktos wystawic za rownowartosc czystej pltyt to od razu ze pirat i potepiamy go. smieszne to jest dla mnie
(..)I nie wierze w bajeczki że pokrywa koszt płyt...
Te płyty są tłoczone z płynnego srebra dlatego są takie drogie!
gacek21 ja pisze o płytach z anime za 10 zł DVD
Do wymiany anime 1DVD nagrana za 1 DVD czysta nie ma się co czepiać
Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-08-31 11:43:55)
No chyba...bo ja nie znam jakoś płyty za 5,70(w przyblizeniu przykład tego dragon balla z poprzedniej strony)
chodzi mi o uzytkownika krecik89 ktory chcialby wystawic plyty na allegro za cene samych plyt a wy sie go czepiacie.
gacek21 - bo ludzie dziwni som
Jeśli dołaczy paragon ile za płytki zapłacił to kto wie xD(oczywiscie musi udowodnic ze ten paragon odnosi sie do jego płytek)
khadzad - w akcji Anime za Free nikt nie żąda paragonu
Gdy wymieniasz sie z kumplem anime też nie żądasz od niego paragonu xD
płytka za płytke?? jasne że nie xD kasa za płytke?? okaż paragon xDD w Anime za Free jedyne co płacisz to za przesyłke xD
hmm...może niekórzy wystawiaja na allegro paczki z anime dlatego, że sobie chcą "nabić" gwiazdki.
co ci z paragonu?
ja kupuje płytki TDKx16 za 1zł/szt.
kupując pojedynczo zapłaciłbym coś koło 1,70 zł, albo i w niektórych miejscach 2,20
Trudno zrozumieć, o czym rozmawiacie Chyba wszyscy zgadzamy się co do tego, że taki handel nie jest w porządku, a "ja sprzedaję za cenę płyt" to w 99,9% przypadków ściema.
zależy od doświadczenia
na allegro zazwyczaj tak, jednak nie tylko tam można się wymieniać anime
w moim przypadku w 80% napotkanych przypadków - prawda (chociaż zazwyczaj oddawałem czyste płyty lub odsyłałem inne anime) wiec nie podchodzę do pesymistycznie.
No ja wiem, ale ja nie piszę o wymianie, tylko o handlu.