#201 2007-08-31 12:44:13

Yaku
Użytkownik

Odp: Piraci na allegro

w takim razie rozumujemy ianczej bo dla mnie wymiana mieści sie w słowie handel.
dajesz coś za coś
wymiana środków nie koniecznie pieniężnych

center

#202 2007-09-02 20:33:41

zajdlik
Użytkownik

hmm... chcesz wkopywać ludzi, którzy chcą pomóc innym - często nie za zbyt wygórowane ceny ?? hmm... czy Ty naprawdę jesteś fanem ??!! - można zrobić spis, ale raczej po to aby porozmawiać z nimi i poprosić o dane anime !

#203 2007-09-08 22:29:25

Endru
Użytkownik

Takiego zestawu nie można przegapić zwłaszcza za taką cenę jezor
Zestaw Love Hina

#204 2007-09-08 22:53:07

khadzad
Użytkownik

No to kolejna osoba zgłoszona...

Kurde...już zakończona i nie można zgłosić...ale poobserwuje go bo napewno spróbóje znowu:)

Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-09-08 23:56:05)

#205 2007-09-08 23:02:28

Rammstein
Użytkownik

#206 2007-09-08 23:19:42

lukaszplpl
Użytkownik

szkoda kolesia tyle pozytywów ma i przez taką głupotę będzie mięć zablokowane konto pewnie :/

#207 2007-09-10 23:44:49

kopsow
Użytkownik

#208 2007-09-11 00:56:01

Elvis1985
Użytkownik

Założę się, że te odcinki RMVB to jest moje dzieło. Jako znak rozpoznawczy dałem napis RMVB by Elvis wyświetlający się podczas tytułu. Ale jestem zły :/

#209 2007-09-14 17:47:25

Endru
Użytkownik

Hehe. To mnie normalnie rozbroiło. Sporo sobie kolo liczy za czas i jedną cd i drugą dvd jezor
Fullmetal Alchemist
Shaman King

Ostatnio edytowany przez Endru (2007-09-14 18:32:25)

#210 2007-09-14 18:31:18

artisabang
Użytkownik

No co ty przecierz to okazja (hahaha)

#211 2007-09-14 18:54:05

Sir_Ace
Użytkownik

artisabang napisał:

No co ty przecierz to okazja (hahaha)

Tu mam lepszą:
http://allegro.pl/item244514055_odcinki … _a_m_.html
Wszystkie DB za cztery dychy. Chyba że to oryginał szalony

#212 2007-09-14 19:04:20

Endru
Użytkownik

Ano zgadzam sie. Mi na mejla czasem proponują zestawy za 50-60zł a parę razy również wersje uncut za jakieś 160 zeta jezor

#213 2007-09-14 20:33:24

Helion
Użytkownik

Temat wiele razy sie przewijał, wczytałem sie pierwszy raz porządnie i dowiedziałem sie nawet (bo myślałem że to legalnie...serio) sprzedać "kopie bezpieczeństwa" czy wymienić się z kimś [tak tu pisali...]. A propo tu też sie wymieniają, a nawet wymieniają 1 dvd za 2 czyste. W zasadzie nawet miałem plan  (i tak nigdy by do tego niedoszło bo zbyt leniwy jestem) wystawić liste nielicencjonowanych tytułów i za 3zł/dvd je puszczać na kup teraz. Cóż, myliłem się, więc ukorze sie przed wami..... Liczę że rozpoczne burzę postów na nowo smile:):) 
Ciekaw jestem co napiszecie,
no no piszcie ...

Ostatnio edytowany przez Helion (2007-09-14 20:35:25)

#214 2007-09-14 22:25:31

Prince_Vegeta
Użytkownik

Helion napisał:

Temat wiele razy sie przewijał, wczytałem sie pierwszy raz porządnie i dowiedziałem sie nawet (bo myślałem że to legalnie...serio) sprzedać "kopie bezpieczeństwa" czy wymienić się z kimś [tak tu pisali...]. A propo tu też sie wymieniają, a nawet wymieniają 1 dvd za 2 czyste. W zasadzie nawet miałem plan  (i tak nigdy by do tego niedoszło bo zbyt leniwy jestem) wystawić liste nielicencjonowanych tytułów i za 3zł/dvd je puszczać na kup teraz. Cóż, myliłem się, więc ukorze sie przed wami..... Liczę że rozpoczne burzę postów na nowo smile:):) 
Ciekaw jestem co napiszecie,
no no piszcie
...

Ja napisze coś takiego  BAKA baka, to żeś se posta walnoł smile_big

żeby nie offtopować na marne, Co to są te "dragon Box" co na allegoro ktoś wystawia ?, a okładka wygląda jak pierwsza lepsza tapeta.
To jest legalne ? (bo jakoś dziwnie to wygląda i za taką cene niekupiłbym tego )

Oczami Fana Blog ;]

#215 2007-09-14 22:47:10

Endru
Użytkownik

"Dragon Box" to nazwa oryginalnego pakietu pierwszej serii Dragon Balla. Też to widziałem na Allegro. Wydaje mi się jednak, że to oryginał sprowadzany zza granicy.

#216 2007-09-17 05:46:00

werewolf
Użytkownik

Do wszystkich hipokrytów...

Żenujące i przykre... Nie rozumiem idei tej "akcji konfidentów"

Dlaczego złodzieje donoszą na złodziei? Który z was nie ściąga anime z internetu? To nie jest kradzież? Skoro tacy z was społecznicy to może zadzwońcie pod 997 i powiedzcie "mam w domu masę pirackich filmów"... Podajcie adres i zaczekajcie aż zapukają do waszych drzwi...

A wymiana? To nie jest przypadkiem rozpowszechnianie nielegalnych kopii? Które kolejne osoby rozpowszechniają coraz większej grupie "fanów"? Tu też proponuje pozgłaszać się na policję z taką "paczuszką"... Ciekawe czy policja też uzna, że tak wolno...

Kradniecie a innych potępiacie za ten sam proceder? Jedyna różnica między wami a nimi to zysk... oni zyskują gotówkę a wy powiększacie kolekcję nielegalnych płyt na półce...

Znaleźli się praworządni obywatele... Nudzi się wam? To sobie pobiegajcie... Tracicie coś na tym, że inni sprzedają na allegro piraty? Wy produkujecie to anime? A może licencje wykupiliście? Was okradają do cholery?
Skoro sprawia wam przyjemność donoszenie to chyba się trochę za późno urodziliście... parę lat wstecz i bylibyście w swoim własnym "raju'...

Kto ma teraz tyle kasy żeby za 3 czy 4 odcinki anime zapłacić 50 zł? Albo sprowadzić za jeszcze więcej!? Jak macie to się cieszcie i merdajcie ogonkami... Ale dajcie też tym którzy nie mają obejrzeć to co lubią...

Tak, tak... wiem przecież mogą pościągać, nie? A jak nie mają internetu ani znajomych zainteresowanych gatunkiem? To co? Łatwiej im znaleźć na allegro animce niż trafić na jakąś akcję typu "anime za free".

Postawcie się też na miejscu sprzedających... może nie mają pracy i wolą zaryzykować sprzedawanie nielegalnych filmów zamiast napadać na staruszki? Zresztą nawet jeśli to jakieś głupie bachory którym mamusia nie dała na nową piłkę... to co z tego? Wy nie kupujecie... Nic nie tracicie... A tu obie strony są zadowolone... jedna ma piłeczkę a druga film...

Zajmijcie się własnymi tyłkami zamiast innym robić koło ****. A jeśli chcecie być "tacy uczciwi" to jak już wyżej napisałem donieście na siebie a potem dopiero na innych...

Zresztą mam szczerą nadzieję, że i wy kiedyś wpadniecie na tych waszych "uczciwych" transakcjach... Może wtedy wam się we łbach poustawia...

Ps.: Przepraszam wszystkich, którzy nie mają pirackich kopii, płacą za wszystkie płyty, zbierają odchody po swoich psach, przechodzą zawsze na pasach itd.... A cała reszta donosicieli niech zdycha w męczarniach...

Ps.2: Przy czym zaznaczam, że nie uważam za uczciwe sprzedawania, wymieniania i całej reszty... ale przecieżgdyby nie to prawie nikt by nie miał do tego gatunku dostępu.

Z wyrazami braku szacunku itd...

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-09-17 19:04:16)

#217 2007-09-17 07:45:31

artisabang
Użytkownik

Endru napisał:

"Dragon Box" to nazwa oryginalnego pakietu pierwszej serii Dragon Balla. Też to widziałem na Allegro. Wydaje mi się jednak, że to oryginał sprowadzany zza granicy.

Jeśli chodzi o aukcje:
Dragon Ball Z Filmy kinowe oraz specjale 19DVD ORY
Dragon Ball Kolekcja DRAGONBOX 24DVD
które są teraz aktualnie wystawione (z tego co zaobserwowałem gość ten wystawia je już od conajmniej pół roku) niewiem co to jest ale nie oryginalny DragonBOX.
Napisałem wczoraj do gościa meila; Widze ,że wystawiasz tą aukcje już enty raz, może warto obniżyć cene;)
Na co on mi odpisał; Sprzedaje sie tylko że poza allegro smile Dla mnie jeszcze lepiej smile!!Więc ceny nie musze obniżać!!!Ale dizeki za rade!!!pozdrawiam

Najwyraźniej to jakiś cwaniak który obmyślił doś ciekawy plan ocene pozostawiam wam:)

#218 2007-09-17 18:17:41

khadzad
Użytkownik

drogi wilczku...po pierwsze
teoretycznie sciagajac anime które NIE SĄ zlicencjonowane w polsce prawa polskiego nie łamiemy
po drugie
poprostu(JA!!) nie lubie jak ktoś ciągnie kase z tego procederu...ktoś by chciał to poszukał i np znalazł takie ANSI gdzie kupa ludu nagra im jak poprostu przyślą płytki:)
po trzecie...jak ktoś nie ma neta to mu łatwiej na allegro znaleźć?? nie wiedziałem że rozdają ulotki z najnowszymi aukcjami xD

#219 2007-09-17 19:12:33

werewolf
Użytkownik

khadzad napisał:

drogi wilczku...po pierwsze
teoretycznie sciagajac anime które NIE SĄ zlicencjonowane w polsce prawa polskiego nie łamiemy
po drugie
poprostu(JA!!) nie lubie jak ktoś ciągnie kase z tego procederu...ktoś by chciał to poszukał i np znalazł takie ANSI gdzie kupa ludu nagra im jak poprostu przyślą płytki:)
po trzecie...jak ktoś nie ma neta to mu łatwiej na allegro znaleźć?? nie wiedziałem że rozdają ulotki z najnowszymi aukcjami xD

Ad.1:
Teoretycznie więc sprzedając też nie powinniśmy tego prawa łamać?

Ad.2:
a.)Nie mówiłem, że taką sprzedaż popieram... również uważam, że fani powinni się wspierać nie czerpiąc z tego zysków.

b.)A jeśli ktoś się na tym poszukiwaniu nie zna? To allegro jest na tyle znane i rozreklamowane, że nawet największy tłumok na nie trafi.

c.) Nie masz znajomych którzy internetu nie posiadają? Czasem korzystają z internetu u znajomych... na przykład właśnie kupują na allegro... i raczej nie siedzą godzinami w poszukiwaniu takiego ANSI.

Ponadto... Nie pochwalać i nie lubić można... ale czy to daje ci prawo do robienia im z tego powodu problemów? Już mówiłem nie musisz przecież tego kupować... Już lepiej reklamuj tą akcje "anime za free" dzięki czemu ci którzy kupują na allegro dowiedzą się, że nie muszą za anime płacić... A ty co? klikasz na "zgłoś..." i jesteś szczęśliwy? W ten sposób tylko odcinasz kupujących od filmów i sprzedających od pieniędzy...
I to ma być szczytny cel?
Gdybyś się zajmował informowaniem kupujących, że moga to samo dostać np. od ciebie za darmo... to z przyjemnością bym ci w tym pomógł...

Ale donosicieli nie znoszę... a ty jak widać do nich należysz... więc w czym jesteś lepszy od tamtych naciągaczy?

Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-09-17 19:15:46)

#220 2007-09-17 19:29:16

Michaello
Użytkownik

~werewolf  człowieku motasz się. Najpierw nazywasz nas złodziejami ( bo ściągamy), potem, że donosimy na ludzi którzy też ściągają i sprzedają ( to co u nas nielicencjonowane ) za kasę. Następnie mówisz, że chętnie byś pomógł przy popularyzacji "anime za free" , (czyli odciąłbyś bezrobotnych ludzi którzy mają na chacie łącze 2 mega, którzy kupują hurtowo płytki i u których komp się nie wyłącza , bo muszą rodzinę wyżywić)czyli pomógłbyś złodziejowi.

Stopka forum

© Animesub.info 2025