#241 2007-09-17 20:53:31

werewolf
Użytkownik

Odp: Piraci na allegro

Wiem, że konfidenta nie przekonasz żeby nie donosił... Zawsze się znajda tacy jak wy "samozwańczy stróże prawa", których nikt o to nie prosił ale im się wydaje, że tak trzeba. Świat chcesz naprawiać? zacznij od siebie... kiedy już będziesz czysty zajmuj się innymi...

To forum więc wyraziłem swoje zdanie na temat waszej akcji. Nie po to żeby wszczynać kłutnie... tylko w nadziei, że ktoś będzie na tyle rozsądny żeby się do waszego grona nie przyłączyć...

To tyle... zamiast dalej nabijać posty twoimi długi i głębokimy wypowiedziami oraz moimi odpowiedziami możemy dalej podyskutować na PM...
Ale obaj wiemy, że się na wzajem nie przekonamy... więc skończmy... chyba, że ci bardzo zalezy.

Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-09-18 03:10:34)

#242 2007-09-17 20:54:18

Michaello
Użytkownik

aha, a czy Ty nie wtrącasz się do cudzych ( naszych) spraw?

#243 2007-09-17 20:57:27

werewolf
Użytkownik

Przeczytaj co masz wyżej głównie to:

"To forum więc wyraziłem swoje zdanie na temat waszej akcji. Nie po to żeby wszczynać kłutnie... tylko w nadziei, że ktoś będzie na tyle rozsądny żeby się do waszego grona nie przyłączyć... "

#244 2007-09-17 20:58:08

WIEKO
Użytkownik

Michaello napisał:

a coś ty taki wrażliwy do cholery? Czym ten temat Cię tak poruszył? Może sam sprzedajesz ? Zresztą wykładanie Twoich argumentów tutaj nic Ci nie da. Każdy będzie robił to co robi, czy Ci się to podoba czy nie. Temat będzie istniał z Tobą czy bez Ciebie. Koniec.

Koleś sam pewnie sprzedaje i ktoś "doniósł" na niego na allegro, i to jest to wtrącanie sie w nie swoje sprawy ;]
Ja jestem za zgłaszaniem takich "sprzedawców"
Jak pan werewolf natnie sie na pirata za którego zapłaci to wtedy będzie miął pretensje ze nie wiedział nikt go nie uprzedził hehe

Ostatnio edytowany przez WIEKO (2007-09-17 21:04:57)

#245 2007-09-17 21:01:52

Michaello
Użytkownik

ale się wpieprzasz w nie swoje sprawy! Jak Ci ten temat nie pasuje , to nie zaglądaj do niego.

#246 2007-09-17 21:05:11

Freeman
Użytkownik

werewolf napisał:

A powiedziałem, że tak nie jest?
Wiem, że konfidenta nie przekonasz żeby nie donosił... Zawsze się znajda tacy jak wy "samozwańczy stróże prawa", których nikt o to nie prosił ale im się wydaje, że tak trzeba. Świat chcesz naprawiać? zacznij od siebie... kiedy już będziesz czysty zajmuj się innymi...

Może to i dobrze... Czasem...

Zastanawia mnie tylko, kiedy mógłbym uznać, że "siebie już naprawiłem" i teraz mogę zacząć "naprawiać świat". Wnioskując z twoich wypowiedzi wychodzi na to, że nigdy. Do bani.

werewolf napisał:

To forum więc wyraziłem swoje zdanie na temat waszej akcji. Nie po to żeby wszczynać kłutnie... tylko w nadziei, że ktoś będzie na tyle rozsądny żeby się do waszego grona nie przyłączyć...

A kto się z tobą kłóci? Ktoś cię zezwał za wyrażenie własnego zdania?

werewolf napisał:

To tyle... zamiast dalej nabijać posty twoimi długi i głębokimy wypowiedziami oraz moimi odpowiedziami możemy dalej podyskutować na PM...
Ale obaj wiemy, że się na wzajem nie przekonamy... więc skończmy... chyba, że ci bardzo zalezy.

W sensie, że co? Chcesz się dalej "kłócić" na pm?
Ja nie mam zamiaru do niczego cię przekonywać. Moim zdaniem podane argumenty obaliłem, nowych nie usłyszałem. Ja przyjąłem do wiadomości, że masz inne zdanie, nic mi do tego.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-09-17 21:06:03)

#247 2007-09-17 21:07:37

werewolf
Użytkownik

WIEKO napisał:
Michaello napisał:

a coś ty taki wrażliwy do cholery? Czym ten temat Cię tak poruszył? Może sam sprzedajesz ? Zresztą wykładanie Twoich argumentów tutaj nic Ci nie da. Każdy będzie robił to co robi, czy Ci się to podoba czy nie. Temat będzie istniał z Tobą czy bez Ciebie. Koniec.

Koleś sam pewnie sprzedaje i ktoś "doniósł" na niego na allegro, i to jest to wtrącanie sie w nie swoje sprawy ;]
Ja jestem za zgłaszaniem takich "sprzedawców"

Bezpodstawne oskarżenie (to też łamanie prawa ;p ) nawet tego zawartego w regulaminie ansi : "Zawierają informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby".

A ja nigdy nie sprzedawałem anime.

#248 2007-09-17 21:13:29

arturoniusz
Użytkownik

a ja jestem za celibatem wśród księży jezor i donosicieli tez nie cierpię.Ale niestety czasem trzeba,zarabianie na czyjejś własności jest be. imo ściągnięcie i oglądanie < zło < ściągniecie i handel . Tak sie porostu nie godzi panowie.

sam kradnę z sieci co sie tylko da ale o dziwo śpię spokojnym snem (niestety)

#249 2007-09-17 21:13:31

khadzad
Użytkownik

zacznij naprawiać świat od swojej ortografii...moich oczu uratować sie już nie da ale może reszcie pomożesz...

Mam iść z anime na komisariat?? prosze bardzo...poszukają poszukają jak stwierdzą że W POLSCE licencji na to nie ma to usłysze:
"Cóż jest pan wolny...chcielibyśmy coś z tym zrobić ale nie możemy"

Wiesz jaki ma plus zgłaszanie sprzedawców?? że jak się pośpieszysz to koleś kasy NIE WYDA bo nie bedzie miał gdzie i u kogo...

EDIT:
Co do celibatu to bym sie wstrzymał xD bo tam chyba pisało "i będziesz żył w celi bracie" a nie "i będziesz żył w celibacie" XDD

Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-09-17 21:14:20)

#250 2007-09-17 21:30:19

Hybrid
Użytkownik

Pozwólcie iż zacytuje słowa z biblii, stare, ale jakże na czasie. "Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień".

I mówiąc wprost jesteście tylko bandą hipokrytów którzy próbują usprawiedliwiać swoje złodziejskie czyny jakimiś "lukami w prawie". Dobrze wiecie że ściągając anime kradniecie czyjąś własność intelektualną. Ale ciąży wam że ktoś za to pobiera opłaty. Czyli co? Kraść można ale nie można już tego dalej sprzedawać? Żałosne.

1. Nie sprzedaje i nigdy tego nie będę robił.
2. Nie donoszę bo to jest jeszcze gorsze niż sprzedaż. Czysta hipokryzja.
3. Kradnę anime i w przeciwieństwie do was mam cywilną i duchową odwagę przyznać sie przed wami i co najważniejsze przed samym sobą.

#251 2007-09-17 21:31:50

arturoniusz
Użytkownik

smile_big ahhahaha głupia ta dyskusja cala, jeden kradnie mniej drugi więcej, jeden na drugiego donosi dać nam noże i ubity grunt to sie pozabijamy taka nasza chrześcijańska tradycja.

Proponuje wam sie leczyć... (wiem bo sam chory jestem) terapia składa sie z pracy od 7 do 3 i 6 piw na kolacje wszelkie troski idą w zapomnienie. DOBRANOC

#252 2007-09-17 21:35:26

Freeman
Użytkownik

Dobry Boże, gdzie te czasy, gdy na początku anime był tekst angielskiego hardka "od fanów dla fanów, nie na sprzedaż"...

Hybrid napisał:

Pozwólcie iż zacytuje słowa z biblii, stare, ale jakże na czasie. "Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień".

Zakładam, że osoby, które zwracają uwagę na te aukcje, same takich aukcji nie zakładają.

Hybrid napisał:

I mówiąc wprost jesteście tylko bandą hipokrytów którzy próbują usprawiedliwiać swoje złodziejskie czyny jakimiś "lukami w prawie". Dobrze wiecie że ściągając anime kradniecie czyjąś własność intelektualną. Ale ciąży wam że ktoś za to pobiera opłaty. Czyli co? Kraść można ale nie można już tego dalej sprzedawać? Żałosne.

Żałosne to jest pisanie, jakby się samemu nigdy nie "ukradło" żadnego anime.

#253 2007-09-17 21:35:52

Michaello
Użytkownik

a może nam nie chodzi o to, że ktoś kase na tym zarabia, tylko, że jak piszą " Cała seria DB, DB z i DB gt z polskimi napisami( czyli pewnie z ansi) w super, hiper formacie RMVB tylko na 1 DVD ( kosmos) już za 40 zł" to my chcemy uratować biednych , żeby nie truli się tą jakością smile_big

#254 2007-09-17 21:40:41

Hybrid
Użytkownik

[cytuj]Żałosne to jest pisanie, jakby się samemu nigdy nie "ukradło" żadnego anime.[/quote]
Żałosne to jest dopiero jak sie czytać nie potrafi:
[cytuj]3. Kradnę anime i w przeciwieństwie do was mam cywilną i duchową odwagę przyznać sie przed wami i co najważniejsze przed samym sobą. [/quote]

Także nie jestem hipokrytą bo przyznaje się że kradnę, nie jestem z tego dumny ale też nie będę się zamęczał. Także uważam iż nie mam żadnych praw potępiać nawet tych którzy pobierają za to opłatę.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-09-17 21:41:59)

#255 2007-09-17 21:46:59

khadzad
Użytkownik

A ja mam...z czystej zawiści...ONI kase zgarniają a JA NIE?? CZY ICH JEZUS OPUŚCIŁ??

#256 2007-09-17 21:50:47

Freeman
Użytkownik

Hybrid napisał:

Także uważam iż nie mam żadnych praw potępiać nawet tych którzy pobierają za to opłatę.

Pobierają opłatę za kradzież?? To już zahacza o jakiś absurd.

#257 2007-09-17 21:51:48

Hybrid
Użytkownik

Paradoksalnie - wg mnie, przyznanie sie do zawiści jest zdecydowanie lepsze niz hipokryzja i trwanie w "świętej wojnie"

Lepiej jest ukraść i zostawić sobie lub ewentualnie rozdawać biednym za grosze niż kraść i sprzedawać? NIE dla mnie kradzież to nadal kradzież.

Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-09-17 21:55:18)

#258 2007-09-17 21:58:17

Freeman
Użytkownik

Hybrid napisał:

Paradoksalnie - wg mnie, przyznanie sie do zawiści jest zdecydowanie lepsze niz hipokryzja i trwanie w "świętej wojnie"

Naprawdę, ja nie wiem, o czym niektórzy mówią. Jak w tym konkretnym przypadku - ty. Jaka "święta wojna"? Jakie trwanie w "zawiści"? Czy ty tę akcję widzisz tak, że jakiś zakompleksiony, pełen hipokryzji frustrat chichra się złośliwie w fotelu, gdy zgłasza Allegro aukcję z pirackim anime? Aż by się chciało powiedzieć "dzizas"...

Co niektórzy chyba zapominają, że głównym celem akcji (w każdym razie ja tak ją rozumie) była walka z anime (nie oryginalnymi, oczywiście), do których dołączano napisy (dajmy na to ludzi z ANSI) i tak je sprzedawano. Reszta to raczej tylko collateral damage.

#259 2007-09-17 22:05:10

Hybrid
Użytkownik

[cytuj]Co niektórzy chyba zapominają, że głównym celem akcji (w każdym razie ja tak ją rozumie) była walka z anime (nie oryginalnymi, oczywiście), do których dołączano napisy (dajmy na to ludzi z ANSI) i tak je sprzedawano.[/quote]
Za ideałami zawsze kryje sie prawdziwy powód. Zniszczyć, tak jak to khadzad powiedział, bo on zarabia na tym, a ja nie!

[cytuj]Jaka "święta wojna"? Jakie trwanie w "zawiści"? Czy ty tę akcję widzisz tak, że jakiś zakompleksiony, pełen hipokryzji frustrat chichra się złośliwie w fotelu, gdy zgłasza Allegro aukcję z pirackim anime? Aż by się chciało powiedzieć "dzizas"... [/quote]
A czy zgłaszanie tego allegro da ci jakąś satysfakcję? Uważasz paradoksalnie że to darmowe napisy dołączane do nielegalnej tresci są powodem tych złoszeń? Nie trzeba daleko szukać przykładu...

#260 2007-09-17 22:11:28

khadzad
Użytkownik

Znasz znaczenie słowa IRONIA albo SAKRAZM??

Stopka forum

© Animesub.info 2025