Nie jesteś zalogowany.
Chyba żarcik... a jak dziecko widzi czerwony znaczek w górnym rogu telewizora to zamyka oczy?
Chyba jednak nie załapałeś ;P
dulu napisał:Chyba żarcik... a jak dziecko widzi czerwony znaczek w górnym rogu telewizora to zamyka oczy?
Chyba jednak nie załapałeś ;P
To było pytanie retoryczne... racja, mój błąd.
Nie zmienia to faktu, że jest źle... i nadal tak będzie jeśli nikt nie ruszy.
~werewolf
a ty co sie tak rzucasz ?? Co ty jestes moherowy beret walczacy o lepsze jutro ??
Stary spasuj troche bo to nic nie da. Oni wytlumaczyli ci i podali swoje powody wiec se odpusc.
Ja mam spasować? Ja tylko zapytałem czy nie przywalaliby się do tych aukcji gdyby były bez napisów... Czysta ciekawość...
Napisałem to jeszcze przed zrobieniem tych "boskich" napisów, zrób szkopie jakieś napisy i się nimi pochwal a nie uczepiłeś się moich jakby była to dla ciebie biblia (a może jest nie wnikam)[hehe]
Po 1 nie jestem szkopem.
Po 2 kilka zrobiłem... nie twierdzę, że są idealne... a wręcz przeciwnie. Natomiast mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to nie translator je tłumaczył tylko JA.
Po 3 nie robiłem ich żeby się chwalić... bo nie o to chyba chodzi, nie?[hehe]
Po 4 nie zdołałem obejrzeć z nimi całego odcinka... więc do biblii... ba... nawet do jakiegoś gniota tego się nie da porównać
I jeszcze pytanie... Skoro na allegro sprzedają gówniarze, to dlaczego nie zaczniecie się zbierać w grupy i chodzić po bazarach? Tam anime jest również sprzedawane! I też z polskimi (waszymi!) napisami... Do tego na większą skalę i na pewno nie przez dzieci...
Ale to by już był za duży wysiłek... i jeszcze można by po łbie dostać...
Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-10-01 17:58:35)
I jeszcze pytanie... Skoro na allegro sprzedają gówniarze, to dlaczego nie zaczniecie się zbierać w grupy i chodzić po bazarach? Tam anime jest również sprzedawane! I też z polskimi (waszymi!) napisami... Do tego na większą skalę i na pewno nie przez dzieci...
Ale to by już był za duży wysiłek... i jeszcze można by po łbie dostać...
Jeśli zapewnisz odpowiednie zaplecze finansowe to proszę bardzo. Wynajmę ochronę i faktycznie zacznę chodzić. Zapłacisz za to? Nie wydaje mi się... ROTFL
werewolf, skoro tak bardzo przeszkadza Ci akcja na tym forum, mówisz, że przeszkadzamy z zazdrości, to weź łaskawie przestań nam przeszkadzać, bo też przemawia przez Ciebie zazdrość.
...a może konto Ci zawiesili?
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
werewolf, skoro tak bardzo przeszkadza Ci akcja na tym forum, mówisz, że przeszkadzamy z zazdrości, to weź łaskawie przestań nam przeszkadzać, bo też przemawia przez Ciebie zazdrość.
...a może konto Ci zawiesili?
Moment... poprosze cytat... nie wspominałem nic o zazdrości (chyba, że cierpie na skleroze)
I nie, nie zawiesili też uważam, że to sprzedawanie jest nie w porządku (wspominałem o tym).
Jeśli zapewnisz odpowiednie zaplecze finansowe to proszę bardzo. Wynajmę ochronę i faktycznie zacznę chodzić. Zapłacisz za to? Nie wydaje mi się... ROTFL
Słowem idziesz na łatwizne... jesteś za ta akcją to sam płać i szukaj... bo łapanie dzieci nic nie daje... jakby dawało to by aukcje się nie pojawiały, tak?
Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-10-01 18:28:41)
werewolf:
ichi: http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=194111
ni: http://animesub.info/forum/drukuj.php?W … &PT=194199
i dalej mi powiesz, że potępiasz ale nic nie starasz się zmienić, bo "donosicielstwo" jest blee...
Ostatnio edytowany przez Cain (2007-10-01 19:29:05)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
A gdzie o tej zazdrości, hę?
Ostatnio edytowany przez werewolf (2007-10-01 18:38:24)
Panowie, nie odbiegajcie za bardzo od tematu...?
Jest tu pół strony szitu.;)
No i kolejny :/
Rycerze Zodiaku
Dragon Ball
Yaiba - Legendarny Samuraj
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-10-07 21:23:58)
Jaaaaaaa jest tego dziadostwa!!!
No i kolejny :/
Rycerze Zodiaku
Dragon Ball
Yaiba - Legendarny Samuraj
Tu mamy "przykład" tego powiedzenia: "Od fanow dla fanow, nie na sprzedaż". Wybaczcie ale to sie zaczyna robić śmieszne. Te aukcje nie zostaną usunięte, a dlaczego?! Pomyśl.
Gadanie o legalności to jedno wielkie go***. Nie cieszcie sie że macie anime tylko takie na które w Polsce nie ma licencji i to jest legalne. To, że polskie prawo jest dziurawe jak ser szwajcarski nie znaczy że nie ukradliście tego.
Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-10-08 15:58:59)
http://allegro.pl/show_item.php?item=25 … %C5%82any. kolejny....
~Hybrid...ja nie mówie ze mam anime legalnie;P Mówie poprostu że nie mam nielegalnie:)
Ale to jet żałosneeeee co kogo ,to gowno obchodzi że ktoś ma legalne albo nielegalne anime jak w innych krajach cos jet emitowane a u nas jest zacofanie 3 letnie ,to napewno niemam zamiaru czekac ,az ukaze sieto w tv (jejus ale fajnie ,wtedy bylo by legalnie ,suuuuper),wole downloadzic ,a skoro u nas jet "dziurawe prawo" to znaczy ze go nielamiemy i postępujemy tak ,jak kodeksy prawne uw naszym kraju zezwalaja (czyli z punktu widzenia polaka jest ok) a w dupie mam to ze za granica nazwano by to lamaniem prawa ,aktualnie nieznajduje ie za granica tylko w polsce.
Niechcialo mi sie tego łajna czytać całego więc wyrywkowo wylapalem niektore zwroty ,moja opinia na temat "czy downoaderzy to zlodzieje" ,nie ,nie sa zlodziejami Niechce mi sie wywodzic na ten temat .Sądze tylko że osoby ktore bębnia w kóło,...że to kradzież , udaja tym samym wielkich rycerzy sprawiedliwosci ,to tylko niedorozwinięte dzieci ,ktore myśla że są apoteozą sprawiedliwości i szlahetności (żeczywistosć jest inna i robicie z siebie tylko wielkich kretynow) dziekoje ,peace and love... jak checie walczyć o prawa ludzi i chronić praw autorskich to wyjedźcie na Sybir (możę waż zapał ostygnie)
A jeśli chodzi o te wasze napisy (ja niehandluje na allegor jak che cos kuic to kumpel mi zamawia),to hyba lepiej dla kupującego jest dostac anime z waszymi napisami niz bez nich (w koncu wy robicie to zeby sie nimi dzielic ,a odbiorca jest zadowolony z jakosci tlumaczenia) i mimo ze jedna osoba na wa zarabia to przeciez wy na tym nic nietracicie -_- ,jedynie ten gniotek co to sprzedaje troche se zarobi ale nikt od tego nieucierpi ,ja widze same zalety.
A tak wogle wie ktos z kad mozna zadownloadzic napisy do ranmy od 55 odcinka w zwyz bo koles znowo przestal tlumaczyc... etc moge odkupic od kogos na cd napisy do odcinkow ranma 55+
Ostatnio edytowany przez danielos (2007-10-16 22:27:09)
Niechcialo mi sie tego łajna czytać całego więc wyrywkowo wylapalem niektore zwroty ,moja opinia na temat "czy downoaderzy to zlodzieje" ,nie ,nie sa zlodziejami Niechce mi sie wywodzic na ten temat .Sądze tylko że osoby ktore bębnia w kóło,...że to kradzież , udaja tym samym wielkich rycerzy sprawiedliwosci ,to tylko niedorozwinięte dzieci ,ktore myśla że są apoteozą sprawiedliwości i szlahetności (żeczywistosć jest inna i robicie z siebie tylko wielkich kretynow) dziekoje ,peace and love... jak checie walczyć o prawa ludzi i chronić praw autorskich to wyjedźcie na Sybir (możę waż zapał ostygnie)
niedorozwinięte dzieci to krzyczą na lewo i prawo i chwalą się tym co robią. Jak jeszcze nie rozumiesz to ja ci na to nic nie poradzę. Myślenie to podstawa, niektórym niestety tego brak. Krzykaczom mówimy nie ;/
A jeśli chodzi o te wasze napisy (ja niehandluje na allegor jak che cos kuic to kumpel mi zamawia),to hyba lepiej dla kupującego jest dostac anime z waszymi napisami niz bez nich (w koncu wy robicie to zeby sie nimi dzielic ,a odbiorca jest zadowolony z jakosci tlumaczenia) i mimo ze jedna osoba na wa zarabia to przeciez wy na tym nic nietracicie -_- ,jedynie ten gniotek co to sprzedaje troche se zarobi ale nikt od tego nieucierpi ,ja widze same zalety.Spoko tak to się zgadamy jakoś, ty pójdziesz do pracy a ja za ciebie wezmę pensje. Taki z ciebie hero i szastasz czyjąś pracą to może poświecisz swój czas, a my to sprzedamy. A co ci szkodzi ;]
P.S sam sobie odpowiadasz na pytanie. Widać jaki z ciebie bystrzacha. Dziwisz się że ludzie tępią piractwo?? Sami wykonują pracę i nie chcą aby ktoś handlował ich czasem i włożonym w to sercem. Sam tłumaczyłem i wiem ile w to roboty trzeba wsadzić. Wiec też bym tępił leszcza który by próbował to sprzedać.
Czas w końcu dorosnąć
Właściwie skoro czepiacie się tylko o napisy to najczęściej spotykanym anime na allegro jest Dragon Ball z polskiego TV gdzie napisów NIE MA (chyba, że ktoś głuchoniemy tego potrzebuje jeszcze do lektora) Mnie to wkur..., że ktoś bierze kase za coś co można darmo z neta mieć.
Niechcialo mi sie tego łajna czytać całego więc wyrywkowo wylapalem niektore zwroty ,moja opinia na temat "czy downoaderzy to zlodzieje" ,nie ,nie sa zlodziejami Niechce mi sie wywodzic na ten temat .Sądze tylko że osoby ktore bębnia w kóło,...że to kradzież , udaja tym samym wielkich rycerzy sprawiedliwosci ,to tylko niedorozwinięte dzieci ,ktore myśla że są apoteozą sprawiedliwości i szlahetności (żeczywistosć jest inna i robicie z siebie tylko wielkich kretynow) dziekoje ,peace and love... jak checie walczyć o prawa ludzi i chronić praw autorskich to wyjedźcie na Sybir (możę waż zapał ostygnie)(...)
Mi też nie chciało się czytać całego tego łajna, jakim jest twój post; zresztą nawet się nie da, mózg boli i oczy łzawią. Kto, jak i dlaczego w "żeczywistości" robi z siebie kretyna, to kwestia dość dyskusyjna, bym powiedział.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-17 09:50:20)
W takim razie wytłumacz mi, co daje ci to ,że walczysz o prawa ludzi ktorzy mają cie głęboko w dupie? Żeczywistość jest inna ,każdy ściąga z neta rożne filmy muze itp. jeśli jesteś takim "prawym" człowiekiem to powinieneś zająćsie czym nieco bardziej poważnym niż pitolenie w kolko o jednym i tym samym ,skoro uważaż że to kradzież to wyjaśnij mi czy ściągnołeś kiedyś coś z neta (niepoiadając oryginalu) ,jeśli tak to znaczyło by że jeteś złodziejem (i tak o sobie mylisz), czyli mam rozumieć że jeli coś ściągnołe to moge do ciebie mowić złodzieju? Poprostu jesteś żałosny powtażając stale że to kradzież itp. robiz coś w tym kierunku by przestano pobierać filmy i anime z neta ?(oprocz tego żę pełnisz role donosiciela) I czy to przypadkiem nie twoj problem ,raczej tym że pobierane są jakieś produkty z sieci powinni przejmowaćsie ich tworcy ,a nie ty ,a to co robisz to zwykłe wścibstwo (rownie dobrze możęsz biegać z notesikiem po ulicy i spisywać kto przekracza prędkość (stajesz sie zwyklym konfidentem) ale to moja opinia ,mam nadzieje że uraziłem tylko wielkim szlachetnych obroncow anty downloadu. (a to że ktoś sprzedaje wasze napisy to możecie sie o to wściekać) lecz z mojego punktu widzenia jeśli ktoś kupuje plyty z anime ,to dla anime ,a nie napisow ,napisy tak czy siak może pobrać z neta, a jeśli go nieposiada to wtedy lepiej by ktoś dodał je do plyty.
cytat ziutka powyżej
P.S sam sobie odpowiadasz na pytanie. Widać jaki z ciebie bystrzacha. Dziwisz się że ludzie tępią piractwo??
Widać za to że ty jestes bystry ponad przeciętną (termin pytanie retoryczne nic ci niemowi?) ,nieoczekiwałem tego że zaczniesz odpowiadać na moje pytania ,ale by uniknąć zbędnych nieporozumien ,sam dalem odpowiedzi, obawiając sie psotkania z takim "inteligentnym" czlowiekiem ktory niepotrafi odrożnić pytania zwyklego od retorycznego .Jeszcze byś zaczoł wywodzić sie na ten temat ,a to nikomu niepotrzebne.
2 cytat:
Sami wykonują pracę i nie chcą aby ktoś handlował ich czasem i włożonym w to sercem. Sam tłumaczyłem i wiem ile w to roboty trzeba wsadzić. Wiec też bym tępił leszcza który by próbował to sprzedać.
Doskonale to rozomiem ,też bym tępił jeśli to by była moja praca (ale takie wscipstwo osob trzecich jest niepotrzebne) tak czy siak ci ludzie nadal będą to robić ,już zapewne maja swoje sposoby).Szczerze jeśli był bym w waszej sytuacji ,to bym to olał ciepłym moczem ,ja z tego mam satysfakcje że robie napisy i inni ich używaja ,a dla osob nieposiadających szybkiego łącza to dobre rozwiązanie, (on też otrzyma anime z waszymi napisami) ,jeśli chcecie walczyc ,to samymi slowami nic niezdiłacie,wybieżcie sie na stadion albo na rynek i tam cwaniakujcie ,tam sprzedaja rożne filmy i anime z waszymi napisami (i cudzymi) na większą skale i odrazu macie winnego przed sobą ,nic was nietrzyma ruzajcie ,do boju
Ja patrze z punktu widzenie kupca.Czekam na riposte (tylko nie na temat chronienia praw "subbuferow") bo tu macie racje i tego niekryje ,mowie tylko że można na to patrzeć pod innym kontem (punkt widzenia zależy od punktu patrzenia) okradają was duchowo bym powiedzial (bo wy nic nie tracicie ,tyle że oni na tym zyskuja)
Podam wam przykład z roboty ,jak jest karta godzin i wpisuje sie kto kiedy był itp .mialem znajomych co wpisywali w dni ,w ktorych ich niebyło (czyli okradali firme ,a w sumie ta firma okradala nas bo zarabiala na tranporcie i naszym wysiłku ,czyli firma traci ,on zyskuje ja na tym niejetem stratny) ,mi to nieprzeszkadzało ,a niech se wpisuja ile wlezie ,mam to gdzieś ,niemoja sprawa ja robie swoje oni robią swoje.Ale trafił sie jeden człowiek z charakterem waszego pokroju ,czyli zauważył że ktoś inny zarabia na niczym i chociaż nic z tego niemiał to zykal dzikom satysfakcje z bycia konfidentem ,co zykal poza mianem frajera? NIC.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-17 13:21:41)
lecz z mojego punktu widzenia jeśli ktoś kupuje plyty z anime ,to dla anime ,a nie napisow ,napisy tak czy siak może pobrać z neta, a jeśli go nieposiada to wtedy lepiej by ktoś dodał je do plyty.
Tu trafiłeś w 10-tke ktoś kto kupił anime na serwisie internetowym allegro ma dostęp do neta (niekoniecznie w domu) i sam potrafi sobie ściągnąć napisy a to czy kupił anime czy ściągnął to według mnie taka sama różnica jak pomiędzy Coca-Cola a Coca-Cola Light. Zgadzam się z tobą jednak tylko w tym punkcie bo nielubie jak ktoś bierze kase za coś co jest darmo.