#1 2006-10-22 16:40:13

Zgrzyt
Użytkownik

Sousei no Aquarion

Chciałbym wam polecić serie Sousei no Aquarion !
Pozoru typowe anime z gatunku shounen. Ale jednak ma to coś, Seria ta jest dynamiczna i ciekawa. Niektórych na początku zrażą podobieństwa do "Evangelion" czy "Rahxephon", ale historia przestawiona w Aquarion ciekawa i jednak różni się od tamtych tytułów. Walki są świetne (zwłaszcza styl walki Mechów  Aniołów Cienia), muzyka świetna(zwłaszcza podczas walk i jak śpiewają chóry itp. I muzyka z 1 i drugiego OP), mocną stroną tego Anie też jest wykonanie graficzne i bohaterowie. Są oni zróżnicowani i dość wiarygodni i praktycznie każdy z nich ma to coś, a przyjemne jest to że nie tylko postacie 1 planowe są ciekawe 2 planowe tez mają swą twarz i nie są oklepane. Anime jako całość jest niczym poemat (a raczej stara się takie być). I szczerze mogę polecić to anime dużej liczbie ludzi bo mi osobiście się bardzo podobało to Anie.
Ale zejdziemy już na ziemie , fakt tet tytuł niue dorasta do pięt  takim tytułom jak Evangelion czy Rahxephon. Zwłaszcza że jest bardziej mniej skomplikowane i bardziej przejrzyste i milsze na widza. A niektórym osoba nie spodobają się efekty komputerowe. Przyznam tez że seria nie jest przełomowa ani jakaś tam kosmiczna, lecz powiadam wam warto zobaczyć.

Do tych co wiedzieli :
A wy co uważacie o tej seri moje zdanie już poznaliście. Choć jeszcze mogę wspomnieć że najbardziej podobała mi się Rena, mogła by mnie ssać do woli(bez skojarzeń ) byle zemną została. I te walki bardzo ładne mechy wroga poruszały się z gracją. Choć Wojskowe Aquariony też wymiatały walka Bronia laserową i rakietami boba. Ale sam Aquarion czy to luna , sol czy mars świetnie wyglądały i te różne style walki(choć ten motyw z pięścią był głupi)

#2 2006-10-22 16:46:41

blackhayate
Użytkownik

Odp: Sousei no Aquarion

No anime takie w kit. Ale można obejrzeć. Ciekawy motyw z tym jak się mieli zachowywać się jak ktoś inny z grupy. No i co najważniejsze ten orgazm podczas połączenia smile_big Polecam tą serie jak ktoś ma trochę wolnego czasu. No ale mnie najbardziej się podobała muzyka, taka apokaliptyczna w wykonaniu chórku, po prostu cudowna zwłaszcza "Sal" w wykonaniu warszawskiego chóru.

(chyba moja wypowiedz wyszła troche z takim dresiarskim slangiem)

Ostatnio edytowany przez blackhayate (2006-10-22 16:57:29)

#3 2006-10-22 16:59:49

Dżibril
Użytkownik

Wstawcie jakieś screeny.

#4 2006-10-22 17:07:29

m_jay
Użytkownik

Wytrzymalem okolo 20 epkow tego cuda... Dobila mnie schematycznosc odcinkow. Muzyka faktycznie calkiem mi sie podobala, graficznie tez niczego sobie. Byl jakis potencjal niestety niewykorzystany. A infinite punch czy jak to sie tam zwalo to szczyt debilizmu.

WoodenJesus.png

#5 2006-10-22 17:18:55

almisael
Użytkownik

Zgrzycie, popracuj troche nad pisaniem recenzji. Z twojego oPiSu kompletnie nic nie wychodzi. Twojego posta można streścić do dwóch zdań; "anime jest fajne bo ma fajną muzykę, postacie są też fajne. Anime przypomina NGE."

twoja recenzja mnie bardziej odrzuca niż zachęca do oglądnięcia tego anime.

ps. sorry, ale taki jest truth.

#6 2006-10-22 17:23:12

shinma
Użytkownik

almisael napisał:

...taki jest truth.

o kurcze tak jeszcze sie nie usmialem, odmiana genialna kto cie uczyl polskiego?

Ostatnio edytowany przez shinma (2006-10-22 17:35:51)

#7 2006-10-22 17:24:40

blackhayate
Użytkownik

Dżibril napisał:

Wstawcie jakieś screeny.

Google skarbnicą wiedzy i.... obrazków smile

#8 2006-10-22 17:57:45

Supprzem
Użytkownik

Było całkiem fajne. Historia dość ciekawa. Wątek romantyczny był, akcja była, dramatu niewiele ale też był. Najlepsze jest jednak to że robią dwójkę bo mi się końcówka bardzo nie spodobała.

Ten cios pieścią to fakt mało efektowny i przemyślany no ale cóż jeśli któś wymaga by wszystko było przemyślane to niech ogląda filmy dokumentalne i historie oparte na faktach.

mod-vs-spam.gif

#9 2006-10-22 18:09:51

waski_jestem
Użytkownik

to i ja dorzuce kilka slow od siebie. Anime ogladalo sie dosc milo ze wzgledu na ladna kreske, i niezle zalozenia, ale zostalo to troche zepsute przez ta monotonnosc (schematycznosc) kazdego kolejnego odcinka. Mnie osoboscie orgazm przy zjednoczeniu nie bardzo przeszkadzal, ale fakt faktem byl slabym pomyslem. Ogolnie serie oceniam jako dobra, ale mozna z niej bylo zrobic cos lepszego.

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#10 2006-10-22 18:31:20

almisael
Użytkownik

shinma napisał:
almisael napisał:

...taki jest truth.

o kurcze tak jeszcze sie nie usmialem, odmiana genialna kto cie uczyl polskiego?

you failed at being 'cool'.

#11 2006-10-30 01:01:53

dzimbo
Użytkownik

Sousei no Aquarion: Uragiri no TsubasaAccording to the official blog of the series, there is an official sequel in production tentatively titled Genesis of Aquarion: Wings of Betrayal

Co do SnA to zaliczyłem, to jakiś czas temu, niektóre watki np atak orgazmu i pięść aż po księżyc długa, trochę to wszystko zepsuły. Anime można powiedzieć, że takie średnio dobre.
Pierwszy op, przypadł mi do gustu.

Ostatnio edytowany przez dzimbo (2006-10-30 01:06:19)

#12 2006-10-30 15:22:08

gex2
Użytkownik

zarąbiste wymiata ;] krutko mówiąc w swoim gatunku;]

słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku

Stopka forum

© Animesub.info 2024