Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam, mam problem z dźwiękiem w anime Shakugan no Shana (konkretna wersja: [POPGO][FREEWIND][Shakugan_no_shana][DVDRIP][XVID_AAC][01], Audio: AAC 24000Hz stereo 116Kbps), otóż dźwięk syczy i zastanawiałem się czy po prostu jest źle przekodowany czy ja mam coś źle ustawione? Używam następujących kodeków: ac3filter_1_09a, CoreAAC-1.2.0.575-3, coreavc_pro_1.1, CoreVorbis_1.1_20050709, MatroskaSplitter, XviD-1.1.0-30122005 wcześniej używałem CCCP i było tak samo. Liczę na waszą pomoc
A Księżyć dziś tak pięknie świeci.
Doinstaluj coś, np., K-Lite. A zanim zaczniesz doinstalowywać & odinstalowywać, utwórz punkt przywracania systemu. Nie zawadzi również odinstalowanie i ponowne zainstalowanie karty dźwiękowej, a na samym końcu zainstalowanie DirectX.
E..hmm...e no tak. Zgadzam siÄ w peĹni z (Wszystko w)OBI 1'em z Hinobi - our only mop.
OFTOP: ObejrzaĹbym sobie ANIME[cojest]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-04 02:58:17)
E..hmm...e no tak. Zgadzam siÄ w peĹni z (Wszystko w)OBI 1'em z Hinobi - our only mop.
OFTOP: ObejrzaĹbym sobie ANIME[cojest]
The Force is WEAK with you, young Skywalker. So you're NOT Jedi yet.
Doinstaluj coś, np., K-Lite. A zanim zaczniesz doinstalowywać & odinstalowywać, utwórz punkt przywracania systemu. Nie zawadzi również odinstalowanie i ponowne zainstalowanie karty dźwiękowej, a na samym końcu zainstalowanie DirectX.
Zrobiłem wszystko co poradziłeś, ale niestety nic to nie dało . Kurde, aż mi ciężko uwierzyć, że w takim pięknym dvd-ripie taki słaby dźwięk.
odtwórz to w mplayerze - ma własne kodeki,
więc będzie od razu wiadomo czy to wina kopii,
czy też windowsów.
Prawdopodobnie wiem o co chodzi. Miałem coś takiego kiedyś w FSN.
Odtwarzam w MPC teraz i jest ok. Musisz tylko coś tam zmienić
ja zmieniłem:
Dźwięk DirectShow na "Default DirectSound Device (00800000)
filtry wewnętrzne - filtry przetwarzające:
wyłączone AAC, AC3, DTS, Dirac, reszta włączona
Przełączniki audio: włączony wbudowany filtr audio
mi to pomogło, zobaczymy czy tobie.
oczywiście mam zainstalowany razem z tym K-Lite. Nie wiem jak się zachowa na CCCP.
Strony 1