Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
No to tak, może mi ktoś wytłumaczyć DOKĹADNIE jak postawić serwer RO? Bo ja po 2-dniowym szukaniu w necie co znalazlem to linku były już nieaktualne i było napisane w stylu "z takim czymś, bez takiego czegoś".
PS: RO - Ragnarok Online
Dobrze by było gdybyś miał po
1. Server na postawienie RO (Maszyne)
2. Będziesz potrzebować Servera w postaci skryptowej. (nie da się postawić na kliencie gry ;p )
3. Musisz się znać na skryptowaniu i dobrze znać angielski
4. Musisz skonfigurować Server RO pod maszyne, na której ma stać ten server.
Jak mi znajdziesz Instalke servera RO to moge Ci co nie co pomóc ;]
hm, a ja gdzieś widziałem opis, jak się stawai serwer RO. ktoś mi podawał, chyba nawet admin jakiegoś servera, ale nie pamiętam już gdzie to mam, albo gdzie to było, jak znadje to jak najszybciej tutaj zapodam
PS: postawienie servera RO wcale nie jest takie trudne, jak patrzałem na ten opis, troszkę pozmieniać, zainstalować programik , mieć gre RO na pc ON i działa xD
Chyba na forum KDR pisze jak sie stawia serwer.
Jak wyzej polecam odwiedzic strone i forum serwera KDR tam napewno znajdziesz. Na wszelki wypadek podaje ci ta stronke http://www.kdr.net.pl
a legalnym to jest? :p
a legalnym to jest? :p
nielegalne zawsze lepsze ;p (no prawie)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-11-05 04:02:32)
PvPGN'y do d2 tez sa nielegalne ale stoja i blizzardowi niechce sie ich rozwalac xd
Co do prawa, wiem że serwer RO można postawić na dwa sposoby:
- na eAthena'nie ("piracki serwer")
- na Aegis'ie (orginalny)
KDR, gram na nim od 2 lat, i nie wpadłem na pomysł żeby zajrzeć na forum... lol...
Co do serwera to ja bym chciał z mojego kompa zrobić gdyż ja chce postawić serwer RO taki co by się max 10 osób zmieściło (to taki serwer typu "ja i kumple")
PvPGN'y do d2 tez sa nielegalne ale stoja i blizzardowi niechce sie ich rozwalac xd
to, Ĺźe blizzardowi siÄ nie chce (skÄ
d masz te informacje w ogĂłle? )
to nie znaczy, Ĺźe takie serwery stajÄ
siÄ legalne
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-11-06 01:40:01)
No chyba napisalem ze sa nielegalne...
Myslisz ze malo blizzard dostaje maili z donosami o pvpgnach?
no ale przecież im "niechce się ich rozwalać", zapomniałem
dobra, kóniec OT
Strony 1