Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
wiem to nie forum konsolowe itd. ale myśle że znajdzie się kilka osób które się co nieco znają na konsolach, taki oto problem mam, posiadam ps2 slim świeżo przerobiony jakby kto się pytał, i bardzo stary TV firmy Nokia i nie chodzą mi gry w ntsc, mam kabel RGB ale dalej jest czarno-biały obraz. please help [placze]
Pal converter :> taka mala skrzyneczka nic innego mi teraz nie przychodzi do glowy
Ostatnio edytowany przez Viader (2006-11-05 18:41:17)
A te kable masz na 100% dobre?
to ze kupiony 4h temu to nic nie znaczy... moze sie nie znam ale uwazam ze albo potrzebujesz wersji z seletorem albo jakies urzadzenie...
jesli tv jest stary to dobrze, ze wogole wyswietla ci ntsc (sam mam taki, ktory gubi synchronizacje).
potrzebny ci konwerter sygnalu NTSC(60Hz) na PAL(50Hz). sam kabel tego ci nie zrobi. na przyklad cos takiego: http://www.allegro.pl/item137727158__ko … gwar_.html
Mialem podobny problem i rozwiazalem go w pelni programowo . Mam taki niewielki programik ktorym patchuje sie iso obrazu, nagrywa i juz mam kolor bez uzycia kabla RGB. Info o nim znalazlem bodajze na forum www.konsola.pl. Tutaj jest programik.
EDIT Tak sansiro jest to kabel RGB i Meteor wspominal ze go ma i nie dziala.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-11-05 19:18:58)
Jest specjalny kabel do tego popytaj się w sklepach elektronicznych:)
Jak masz problem z obrazem w ntsc to trochę dziwne. Ps2 po przeróbce
nie powinna mieć problemu z 'zielonym' obrazem (lub jakimkolwiek innym) - żadne konwertery nie są potrzebne. Zgłoś się do tego co przerabiał ! Faktycznie, zmień kabel może to być winą...Najlepiej to podłącz do innego tv i sprawdź czy to nie wina kabla.
najlepiej nowy tv kupic:]
A może ta "Nokia" odbiera NTSC tylko potencjometr "tint" jest ustawiony nieprawidłowo. W starszych tv "tint" był tylko w formie małego regulatorka przy klawiaturce na tv. Zakładam że "Nokia" wybiera system automatycznie lub przed próbami wybrałeś w menu tv system NTSC.
wydaje mi się że to wina wyłącznie telewizorka
Strony 1