Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam win xp sp2, chce zrobic jakies screeny z anime, ale po zrobieniu printscreena jedyne co moge zapisac to czarny ekran. W subedit jest opcja klatki z filmu, ale ona nie dziala, wyskakuje mi bowiem okienko, ktore sie na 5 sek zacina i sie wylacza. Zna ktos jakis sposo , albo program zeby zrobic screena? przykladowo format pliku video (jesli to ma cos do rzeczy) to mp4
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
ta w subedicie działa, tylko ty masz coś z kodekami, mp4 mówisz? masz matroska splitter? on obsługuje mp4 między innymi.
sam plik video mi dziala :C ale screena nie moge zrobic w subie bo cos szwankuje. splittera nie posiadam , sciagne i oblukam. thx
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Najlepiej wypróbować jakieś inne programy. Np w mediaplayerclassic (save image w menu file), albo w virtualdub. Nie mam akurat żadnego pliku mp4 żeby sprawdzić, ale chyba nie miałem nigdy problemów, którymś z tych dwóch (są też różne specjalistyczne progsy do robienia screenshotów, ale nie używałem) powinno dać radę (o ile są kodeki i dany plik w ogóle się odpala oczywiście).
A no widzę, że sam plik działa, to proponuję obadać inne programy (polecam MPC).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-11-06 17:47:09)
Ja w BSplayerze robię i działa.
bo wy uzywacie codec packów i nic wam nie działa tak jak powinno:P ja mam wszystko co najpotrzebniejsze pod kotrolą i działa mi dobrze,
kensei: instaluj, instaluj ;]
subedit player Shift+Ctrl+P
all player chyba F2
btw. po wylaczeniu Overlay powinno dzialac normalnie
dziekuje all :* zadzialalo mi dopiero w all player ;-)
To na koniec napiszę tylko tyle: Czy tak ciężko wymyśleć jakiś temat, który naprawdę oddawał by naturę problemu? :/
nie -_-
bo wy uzywacie codec packów i nic wam nie działa tak jak powinno:P ja mam wszystko co najpotrzebniejsze pod kotrolą i działa mi dobrze,
kensei: instaluj, instaluj ;]
Ja używam codec packów i wszystko działa ok.
szukaj takiego programu a zrobisz zdjęcia z Filmu anime albo coś innego
" Image Grabber II "
Polecam program KLIPER. Robi bardzo szybko zrzutki w formacie pgn i jpg.
A ja polecam ffdshow. Tylko nim robie zrzutki (chyba, że chce gifa zrobić to używam VirtualDub Mod). co więcej, nim zrobisz najlepsze screeny, w pełni oddające prawdziwą jakość (lub mizerność) obrazu. Ale jest jeden warunek, ffdshow musi dekodować obraz. Tu daje screena:
najlepiej robić screeny w png.
Nie polecam do robienia screenów BSPlayer'a.
Strony 1