Nie jesteś zalogowany.
Jeśli ktoś szukałby Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora w świetnej jakości DVDripach to polecam nasze, czyli od APeopleRaw. Za chwile na torrencie będzie okolo 100 seedów, więc jeśli ktoś teraz załączy to powinno sprawnie pójść ściąganie.
przynajmniej dobre to anime ??
Zatoichi - te wasze w x264 są lepsze jakościowo, od tych co kiedyś podawałem na ANFO? bodajże w WMV9?
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-11-12 14:45:14)
Zatoichi - te wasze w x264 są lepsze jakościowo, od tych co kiedyś podawałem na ANFO? bodajże w WMV9?
Sprawdź. Na naszej stronie masz screeny. Są one w rozdziałce 720x480, ale wyswietlany obraz ma rozdzialke 873x480 (tak obecnie większość ripperów robi, aby wyciągnąć maxa z DVD).
ściągam z tej paczki i [APeopleRaw]_Hanbun_no_Tsuki_ga_Noboru_Sora_-_Ending_no_credits_[DVD][x264_720x480_AAC][5E93CCFD].mkv jest uszkodzone...
W jakim sensie uszkodzone? CRC ci sie zgadza?
tak, sumy się nie zgadzają i obraz się wali... ściągnąłbym z megaupload, ale już ta sztuczka z Firefoxem nie dział, więc kicha...
tak, sumy się nie zgadzają i obraz się wali... ściągnąłbym z megaupload, ale już ta sztuczka z Firefoxem nie dział, więc kicha...
Skoro sumy się nie zgadzją, więc ściągnęłeś z błędem. Wniosek jest prosty, plik jest uszkodzony tylko u Ciebie. Musisz wymusić w programie BT dociagniecie blednych czesci.
U mnie ściągnęło się bez problemów. Obraz jest jak żyleta. Jedyne co mnie wkurza, to to, ze nie mogę zrobić synchra do tej wersji (ciągle coś mi się wali)... może ktoś pomoże... to mogę zrobić jakieś ładne ASS do tych rawów (po maturze próbnej będę miał sporo czasu). Jak co to mail lub gg.
~Zatoichi, chyba jednak coś u mnie, bo niby nie ściąga, ale teraz się polepszyło (tylko przy przewijaniu się chrzani ekran), a HashCalc nie chce wyliczyć sum, więc się ściąga...
~Maxio, a właśnie teraz chciałem zasiąść do tego, by ta sztuczka działał, ale ktoś mnie ubiegł...
dobra doścignęło się, ale nadal przy przewijaniu chrzani się obraz (sumy się zgadzają, nawet sprawdzałem z tymi z Winny)... no nic, albo coś mi się w kodekach schrzaniło, albo taki plik (bo Opening no credits, działa bez zarzutów)...
U mnie dziala, bez wzgledu na to jak bym nie przewijal.
nawet ściągnąłem z megaupload, jednak nadal przy przewijaniu wali się obraz:
[URL=http://img294.imageshack.us/img294/5439/grab00163gw8.jpg][/URL]
~Virus, ja to zrobiłem tak (na napisach do AnimeU): całość 300 klatek wstecz, ending i reszta 60 do przodu, a to co po endingu 450 do przodu... a między endingiem, a drugą zapowiedzią następnego epka, dałem:[cytuj]{43230}{43279}Źle to odebrałaś!
{43280}{43305}Cóż, to znaczy, ale...
{43310}{43360}Nie chciałem, żeby sprawy się tak potoczyły. Mój błąd.
{43361}{43415}One są jak... pamiątki... rozumiesz?!
{43417}{43458}Nie mogę się przemóc, żeby je wyrzucić.
{43459}{43539}Następnym razem w "Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora":
{43540}{43603}{C:$C0C0C0}{y:i}"Dziedzictwo Kolekcji Tady"
{43604}{43695}Żałuję tego, wybacz mi, Rika![/quote]tylko pamiętaj by nadać w SubEdicie odpowiednie fps (tj. "29.970" przez Shift+Ctrl+Q)... oczywiście nie jest to idealne dopasowanie, ale można obejrzeć...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2006-11-13 09:18:59)
nawet ściągnąłem z megaupload, jednak nadal przy przewijaniu wali się obraz:
[URL=http://img294.imageshack.us/img294/5439/grab00163gw8.jpg][/URL]
Ewidentnie wina kodeków. Może użyto jakiejś nowszej wersji h.264, a ty masz starszą - to tylko spekulacje, bo się na tym nie znam.
Ostatnio edytowany przez Anaka (2006-11-13 10:03:49)
ta, dobrze Anaka mówi, to kodeki. zainstaluj core avc pro 1.1 bodajże, powinno działać. te wyświetlanie następnych klatek bez zniknięcia poprzednich, to wina kodeków, jestem pewny:)
EDIT: może być jeszcze tak, że masz dobrą wersje kodeka, jeno, jakieś kłótnie między kodekami. sprawdź co ci wadzi. możesz też próbować, by ci czytało w ffdshow z libavcodec.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-11-13 13:20:11)
jak mi zasponsorujesz $19.95 to se ściągnę CoreAVC pro 1.1... ale spróbuje z nowym ffdshow (bo mam z 2006.04.20)...
No i spróbowałem, i jest jeszcze gorzej, teraz to w ogóle obraz się chrzani nawet bez przewijania... no nic, instaluje starą wersję... na priv, proszę o link do wiadomo czego...
edit zainstalowałem CoreAVC pro 1.0... i niby obraz się nie wali, ale się nie przewija... niech ktoś sprawdzi u siebie to co teraz powiem: jak się odtwarza to idzie normalnie, ale jak przewinę np. do 00:01 to obraz powinien się zmniejszać, ale obraz jest cały czas taki sam...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2006-11-13 21:49:15)
FAiM - za kase? przecież ja mam tą instalke na kompie... ZA FREE... wiesz co? zapodam ci, czekaj...
po instalacji 1.1 pro w ffdshow wyłącz czytanie x/h.264
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-11-13 21:53:41)
no i zainstalowałem i dala to samo, chodzi mi o to:[cytuj]jak się odtwarza to idzie normalnie, ale jak przewinę np. do 00:01 to obraz powinien się zmniejszać, ale obraz jest cały czas taki sam...[/quote]
aha, ale nie rozumiem: o co chodzi z tym zmniejszać?