Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Miło jest nam poinformować, że 27 paździenika do sprzedaży trafił drugi numer magazynu "Otaku" w cenie 5.90 zł.
Tym razem postanowiliśmy dokładnie zbadać jak wampiry zadomowiły się w Japonii. Na ociekających mrokiem stronach przedstawimy raport traktujący o tym zagadnieniu.
Fani yuri nie zawiodą się, gdyż będą mogli poczytać o perypetiach różowowłosej Uteny a także dowiedzieć się kiedy wreszcie manga ta ukaże się w Polsce. Fanów j-rpg napewno miło zaskoczy dogłebna analiza fenomenu Final Fantasy a fanatycy liczenia cyferek nie zawiodą się czytając o manii sudoku.
Dużą partie numeru poświęciliśmy japońskiej muzyce. Odkryjemy przed wami najgłębiej skrywane sekrety dziewczyn z zespołu In'You oraz przyjrzymy się bliżej mocniejszym brzmieniom w wykonaniu Buck-Tick, Blood oraz Gram Marii.
W strefie oldschoolu postaramy się na nowo odkryć "Tajemnicze złote miasta" poczym namówimy Was do głebszego zachłyśnięcia się szaleństwem w dziale Yen Corner, gdzie nasza powszechnie lubiana brodata maskotka stworzyła prawdziwy polityczno-konsolowy masterpiece z głęboką nutką niebieskiego dekadentyzmu.
Oczywiście to nie wszystkie niespodzianki jakie na Was czekają...
Aby ułatwić wam dostęp do magazynu Otaku oto lista miejsc, w których prowadzimy sprzedaż:
-Nasza strona
-Komikslandia - Warszawa, Metro Centrum, pawilon 2001A [od 26 paź.]
-sieć sklepów Empik [od 27 paź.]
-Komiksiarnia Katowice/Wrocław [Najpóźniej od 6 listopada]
Oprócz tego zapraszamy na nasze stoisko podczas konwentów:
Asucon XI - 25-26 listopada Katowice;
Yatta 26 listopada Warszawa
Piernicon GC 13-14 stycznia Toruń
Ecchicon 17-18 lutego Warszawa
Naszych czytelników zachęcamy do zakupów podczas konwentów, bezpośrednio u nas [Uruchomiliśmy przedsprzedaż wysyłkową w cenie 4.50 zł z przesyłką już od 1.50 zł!] bądz w sklepach komiksowych - wspierajmy małe inicjatywy!
Przy okazji informujemy, iż rozpoczyna się druga edycja Wielkiego Konkursu Redakcyjnego!
Jeśli lubisz pisać i chcesz by to właśnie Twój artykuł ukazał się w ogólnopolskim piśme, na co czekasz???
Do końca listopada czekamy na prace poświęcone około japońskim tematom [od gier i muzyki po felietony i recenzje mang/anime]. Teksty [3-8 tys. znaków] prosimy przesyłać na adres: konkurs@otaku.pl
Najlepsze teksty zostaną wydrukowane na łamach "Otaku", zaś wygrany otrzyma nagrodę w postaci mang oraz możliwość wstąpienia w szeregi redakcji.
Wszystkim życzymy powodzenia i czekamy na Wasze prace!
Pozdrawiamy,
Redakcja
[wszelkie pytania proszę kierować na naq@otaku.pl]
--------------------------------------------------------
Nowe info, dla wszystkich tych, którzy są zainteresowani pierwszym numerem:
Ponieważ nasza skrzynka pocztowa, fora oraz strona uginają się od haseł w stylu: "domagamy się numeru pierwszego" redakcja postanowiła wyjść na przeciw fanom i ten jeden jedyny raz wypuścić na rynek ekskluzywne wydanie kontrowersyjnego, pierwszego numeru magazynu "Otaku". Świetnie prezentujące się w twardej oprawie, w formacie B5, zremasterowane, zawierające dodatkowe strony oraz komentarze od redakcji. Dostępne tylko w przedsprzedaży, w limitowanej numerowanej edycji. Zamówienia będziemy zbierać do 15 grudnia.
I co? Jak wam się podoba taka koncepcja? Zamówienia możecie już składać na naszej [URL=http://otaku.pl/?v=show&id=28&PHPSESSID=3d1e3258b90934904c33078388a92ec9]stronie[/URL].
Dużo osób zraża się ceną, ale niestety, takie są koszty wydruku w tak małym nakładzie. Za identyczny numer jak pierwszy musielibyśmy brać ok. 15-20 złotych, więc dorzucamy twardą okładkę oraz specjalny dodatek w środku [o redakcji i różne inne-co dokładnie, zdradzić nie mogę]. Oczywiście jest to wydanie ekskluzywne i limitowane, więc wszystkie prośby będą uwzględniane [jak np. rysunek megazorda Oo" który ostatnio rysowaliśmy jednemu czytelnikowi na okłądceXD]. Takie wydanie specjalne może być niezłym prezentem pod choinkę [Ewentualnie na Nowy RokXD]
Pierdzielenie! drugi numer mam już od ponad tygodnia a pierwszy jak porzyczyłem yoko to nadal mi go nie oddał
lepiej poinformujcie co nieco o 3 numerze i kiedy będzie bo Yanek powtarza tylko: "Cicho sza"
Obsługa w Emipku chyba oszaleje ze szczęści gdy coś u nich kupię. Od dwóch lat u nich nic nie kupiłem , a jestem tam od poniedziałku do piątku co najmniej z pół godziny .
Tez ostatnio kupilam sobie drugi numer Otaku. Mam jednak wrazenie, ze ten magazyn jest bardziej nastawiony na chlopakow, ale to pewnie dlatego ze bylo duzo recenzji anime eechi.. Ale ogolnie gazetka spoko Mi by sie marzyl numer, w calosci poswiecony mechom.. Gundam Seed, Neon Genesis Evangelion i inne .. mmm.. [slina][slina]:D
W sumie to rzućcie jakimiś szerszymi opiniami jeśli możecie. Zastanawiam się czy nie kupić, pięć złotych to nie majątek ale chciałbym wiedzieć co wy o tym magazynie sądzicie
"Skazany na zajebistość"
Tez ostatnio kupilam sobie drugi numer Otaku. Mam jednak wrazenie, ze ten magazyn jest bardziej nastawiony na chlopakow, ale to pewnie dlatego ze bylo duzo recenzji anime eechi.. Ale ogolnie gazetka spoko Mi by sie marzyl numer, w calosci poswiecony mechom.. Gundam Seed, Neon Genesis Evangelion i inne .. mmm.. [slina][slina]:D
na to nie masz co liczyć w Otaku. Prędzej jak Arigato sie pojawi ale dopiero jak sprzeda się kilka pierwszych numerów mogą pomyśleć o specjalnych (tak jak to było z Mangazyn: gry, bo next nieoficjalnie miał być mecha )
a ludzie mają rozrywkę szukają następcy "jakby pałeczki" (ci co czytali 1 numer zrozumieją o co chodzi)
EDIT:
W sumie to rzućcie jakimiś szerszymi opiniami jeśli możecie. Zastanawiam się czy nie kupić, pięć złotych to nie majątek ale chciałbym wiedzieć co wy o tym magazynie sądzicie
Reckę? prosze bardzo >>LINK<<
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-11-13 23:11:52)
Mam jednak wrazenie, ze ten magazyn jest bardziej nastawiony na chlopakow
Bynajmniej. Magazyn jest adresowany do 'fana', bez konkretyzowania dla której płci jest głownie przeznaczony.
[cytuj]lepiej poinformujcie co nieco o 3 numerze i kiedy będzie bo Yanek powtarza tylko: "Cicho sza"
Trzeci numer pojawi się na przełomie stycznia-lutego. Czyli jego premiera odbędzie się albo na Pierniconie GC albo na Ecchiconie 2.
[cytuj]Mi by sie marzyl numer, w calosci poswiecony mechom.. Gundam Seed, Neon Genesis Evangelion i inne .. mmm..
Hmmm... Bodajże trzeci numer "Otaku" ma być w tej tematyce, ale jeszcze nie ma dokładnych ustaleń. Z całą pewnością jednak moge powiedzieć, że nie będzie to cały numer, lecz np. seria artykułów poświęconych mechom [i odpowiedni art na okładkę]
[cytuj]szukają następcy "jakby pałeczki"
Szukamy przede wszystkim dobrych recenzentów i felietonistów.
Strony 1