Nie jesteś zalogowany.
Z nowości to jeszcze Soul Eater od grudnia.
Może to złudzenie, ale chyba z każdym rokiem wydają coraz więcej tytułów i bez poślizgów.
Najbardziej mnie zaskoczyło wydawanie One Piece, a za rok ponoć mają kontynuować Slumpa po 10 latach.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Fakt, tytułów więcej, powrotów też, terminarz także nie jest już mrzonką.
Gdyby jeszcze straszenie Gantzem nie okazało się samym straszeniem, byłoby pięknie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Na FB, że rozważają, jako pozycję dla starszych czytelników i być może po Doubtcie miałby być. Musiałbyś poszukać tego wpisu, dali go jakieś dwa/trzy miesiące temu przy okazji ogłoszenia Soul Eatera, czy jakoś tak.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Całkiem, to mi się jeszcze żadna manga nie rozkleiła - jedynie pierwsza strona potrafiła się okleić od reszty i trzymać na kleju bocznym.
Zeskanowałem fragment okładki tego i poprzedniego tomu (w 1200 dpi ):
A co do marginesów i spadów - to w tomach można było wypatrzeć "+" w rogach (co prawda nie wiem jaki sens miały te oznaczenia), więc coś tam niby uwzględniali. Inna sprawa, że strony potrafiły być źle przycięte (w jednym tomie miałem - ale odesłałem - sporo kartek niższych niż reszta, a w innym widać nawet znaczniki cięcia).
W tym, jak mniemam dodruku, już tych "+" nie ma - jednak zdarzają się strony z białym marginesem.
Mam tylko nadzieję, że tym razem dostanę tom NGE z dobrze zagiętą obwolutą.
Jak się przyjrzę na mój tom 6, to też widzę zółtą poświatę. Nie wiem, czy mniejszą, czy większą niż u Ciebie, ale jest.
Jeszcze dodam, że z mojego tomu 5 schodzi powoli folia. Jakieś trefne wydanie.
Na FB, że rozważają, jako pozycję dla starszych czytelników i być może po Doubtcie miałby być. Musiałbyś poszukać tego wpisu, dali go jakieś dwa/trzy miesiące temu przy okazji ogłoszenia Soul Eatera, czy jakoś tak.
To dzięki za info. Skoro rozważają, to jest sukces i pewnie wydadzą, jak nie będzie problemów z licencją.
Jeśli jeszcze można za coś pochwalić, to za takie akcje:
"J.P.Fantastica To jest przedostatni tom. Polska premiera jest tego samego dnia co japońska".
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2012-10-22 13:12:30)
Żeby to tylko była żółta poświata... u mnie żaden kolor na siebie nie nachodzi - co doskonale widać na konturach loga.
Gdyby tylko nie wyglądało to jak tania chińska podróbka - to bym machnął na to ręką. A tak... później napiszę do nich maila.
Co za 'boxy" dodają do tej Evy 13 tomu?
Takie kartonowe rękawy z nadrukowaną okładką - mam w nich wszystkie 12 tomów .
Tak. Swego czasu JPF chciało z nich zrezygnować - ale fani wywalczyli .
Ktoś mi powie, dlaczego nikt nie chce tłumaczyć mangi Berserka?
Skończy się handlowanie po dwie stówki za drugi tom? Trochę fajnie, a trochę nie. Tyle radości było, jak udało się wyrwać za sporo taniej...
Ktoś mi powie, dlaczego nikt nie chce tłumaczyć mangi Berserka?
Bo to jest długie i ciągle trwa, z tego co wiem (jakimś tam fanem tego nie jestem, więc może się mylę). JPF podał, że jak się zrównają z wydawaniem jap. Naruto, to pomyślą nad kolejnym tasiemcem. Jednym z typów jest Gintama.
Co do GITS'a, to mają go przejrzeć po raz kolejny i sprawdzić czy nie ma jakiś literówek itd.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2013-01-08 13:55:08)
marek2fgc napisał:Ktoś mi powie, dlaczego nikt nie chce tłumaczyć mangi Berserka?
Bo to jest długie i ciągle trwa z tego co wiem. JPF podał, że jak się zrównają z wydawaniem jap. Naruto, to pomyślą nad kolejnym tasiemcem. Jednym z typów jest Gintama.
Co do GITS'a, to mają go przejrzeć po raz kolejny i sprawdzić czy nie ma jakiś literówek itd.
Ale mają wolniejsze tempo wydawania niż mangi Jumpa, a One Piece'a się nie przestraszyli, chociaż ma w miarę regularne wyjścia.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-08 13:56:33)
Bo One Piece jest popularniejsze od Berserka? I nie 18+.
Dodam jeszcze, że nie postawili krzyżyka na Slumpie i przynajmniej piszą, że chcą go dokończyć.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2013-01-08 14:21:29)
Dodruk GITS-a? Fajnie. Drugiej części nie mam, a 1.5 bez problemu jeszcze można kupić. Czyli w końcu go skompletuję.
Mogliby olać kolejnego szołnenowego tasiemca i wziąć się za Gantza, o którym wspominali, że rozważają.
Swoją drogą zmiana polityki wydawniczej JPF mi się podoba. Więcej ciekawych dla mnie tytułów oraz wznawiają zawieszone pozycje (które mnie nie interesują, jednak ogólnie ten fakt cieszy).
Dodruk GITS-a? Fajnie. Drugiej części nie mam, a 1.5 bez problemu jeszcze można kupić. Czyli w końcu go skompletuję.
Też mi jej brakuje. A o 1.5 chyba nie wiedziałem (albo zdążyłem zapomnieć). Czy nieprzerwana dostępność (słaba sprzedaż?) oznacza może niższą jakość zawartego tam materiału?
Pożyczyłem kiedyś dawno od kolegi wszystkie części. Pierwsza to zajefajny klasyk, druga jest świetna graficznie, ale treść to dla mnie w głównej mierze techniczny bełkot, a 1.5 czyta się lepiej niż ogląda S.A.C. Nie wiem, jakie były powody niższej sprzedaży (wyższy nakład?, nie był to pierwowzór żadnego filmu?), ale moim zdaniem warto kupić.