#41 2007-03-03 20:44:55

Freeman
Użytkownik

Odp: 300

No Hybrid jeśli przypuszczasz, że ten film będzie podobny do Troi czy Alexandra, to jest to bardzo błędne przypuszczenie smile A co do tego poduczenia się języka, to akurat w twojej wypowiedzi nic nie wskazywało na to, że porównujesz ten film do tych dwóch wymienionych, bo nikt telepatycznie nie potrafi chyba odczytać, o czym myślałeś pisząc "ten film to będzie kupa".
Ale przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza, ludzie spokojnie smile Kto będzie chciał, ten obejrzy. Ja tam czekam z wielką niecierpliwością już od dawna i bardzo się cieszę, że już tylko 20 dni do polskiej premiery zostało.

#42 2007-03-04 01:03:34

Hybrid
Użytkownik

dla mnie wszystkie te filmy o starozytnosci są podbne i zapewne ten tez taki będzie, moze nie, moze tak- w kazdym razie ja na niego nie czkeam

#43 2007-03-04 01:07:45

Psychopata
Użytkownik

Od kiedy ukazal sie pierwszy trailer, to czekam na ten film z niecierpliwoscia. Jedynie co mnie troche razi, to fakt ze sa jakies potwory. Ale to nic, takie akcje tez lubie, tylko bylem nastawiony poczatkowo na czysty realizm.

#44 2007-03-04 01:46:25

Wanderer
Użytkownik

Czysty realizm? 300 gości przeciwko milionowi raczej nie można nazwać realizmem smile To taki Matrix w starożytności by powstał ;]

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#45 2007-03-04 02:18:03

Psychopata
Użytkownik

Wiesz, można to i tak odebrać. Lub tą walkę jako ostatnia walkę i to by było zakończenie filmu (coś w tym stylu). Nie mówiłem, że oni mieli by to wygrać. smile

No zobaczymy, co za czort wyjdzie z tego filmu.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-03-04 02:19:19)

#46 2007-03-04 02:21:33

Quithe
Użytkownik

Psychopata napisał:

Od kiedy ukazal sie pierwszy trailer, to czekam na ten film z niecierpliwoscia. Jedynie co mnie troche razi, to fakt ze sa jakies potwory. Ale to nic, takie akcje tez lubie, tylko bylem nastawiony poczatkowo na czysty realizm.

To jest na podstawie komiksu Millera, więc w sumie nie ma się co dziwić oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#47 2007-03-04 04:53:25

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

Poszukaj na necie nieoficjalnego trailera z Comiconu, a przedwczoraj pojawił się trailer kinowy. Ja na żaden film z 2007 roku tak nie czekam, jak na ten. Komiks... Wydany i u nas elegancko, ale jeśli wydanie albumowe (jakieś 80zł) z różnych powodów Cię nie interesuje, to na torentach znajdziesz na pewno.

a ja mam kilka lepszych pozycji tj.
Spiderman 3, Piraci z Karaibów 3, Transformers, i oczywiscie

RESIDENT EVIL 3: EXTINCTION

a tu trailerek smile
http://movies.ign.com/objects/605/605467.html

no normalnie nie moge sie doczekac kontynuacji najlepszego filmu na podstawie roownie dobrej gry smile

#48 2007-03-04 05:07:51

Quithe
Użytkownik

~darkschab, z Residentem to wyjechałeś jezor 1 dobra, ale 2 tragedia. Po 3 nie spodziewam się niczego lepszego oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#49 2007-03-04 17:24:26

darkschab
Użytkownik

Quithe napisał:

~darkschab, z Residentem to wyjechałeś jezor 1 dobra, ale 2 tragedia. Po 3 nie spodziewam się niczego lepszego oczkod

pie....lisz synu że głowa boli dwujeczka była idealna
a 3 napewno dotrzyma kroku ;p

#50 2007-03-04 17:29:51

teusz
Użytkownik

szczerze mówiąc to dwójka była wielką amerykańską super produkcją tak samo jak "wzgórza mają oczy"(czyt. Gniot) ale to tylko moje zdanie, w końcu moge jeszcze wyrazać swoją opinie:P

#51 2007-03-04 17:43:24

darkschab
Użytkownik

teusz napisał:

szczerze mówiąc to dwójka była wielką amerykańską super produkcją tak samo jak "wzgórza mają oczy"(czyt. Gniot) ale to tylko moje zdanie, w końcu moge jeszcze wyrazać swoją opinie:P

nie porównój tych dwóch filmów bo to zupełnie odmienna sprawa ale zgadzam sie z toba co do Wzgórz, poniewaz był to film średni ale nie doszukałem sie tam śladów super produkcji smile

ale dlaczego niby super produkcja to coś złego ?? większość filmów jakie oglądam są własnie takie i mnie to pasuje idąc do kina zapiera aż dech od efektów i dzwięku itp. to jest według mnie coś ale całjkiem możliwe że niektórym RE nie przypadł do gustu .
Ja sie jednak do nich nie zaliczam ponieważ do tej pory Resident Evil to mooj ulubiony survivor horror smile
aha i jeszcze jedno przypomnijcie sobie klimat 1 i 2 części gry nie raz podskakiwałem na krześle z wrażenia i tu porównuje do pierwszej części filmu gdzie było podobnie a np. w częsci 3 juz było własnie wiecej akcji i scigający nas non stopa Nemesis i to samo ma miejsce w 2 części filmu smile

S.T.A.R.S.

#52 2007-03-04 17:48:14

Beavis
Zbanowany

Quithe napisał:

Mam takie same zdanie, z tym że trzecią cześć ocenię dopiero po jej ewentualnym oglądnięciu kombinuje

[EDIT]: na "300" chce wybrać się do kina oczkod

papa

Ostatnio edytowany przez Beavis (2007-03-04 17:49:00)

#53 2007-03-04 18:00:26

Freeman
Użytkownik

Ja się o ekranizacji Resident Evil (już dwójki w szczególności, trójki osobiście nie zamierzam oglądać nawet na divxie smile nie wypowiadam lepiej smile Chała moim zdaniem jakich mało. Jedynkę dało się jeszcze obejrzeć trybem fire&forget, ale dwójka to było coś absurdalnego smile Zgodzę się z Piratami, Spider Manem czy Transformersami - te filmy obejrzę z przyjemnością (w każdym razie czekam na nie, a jakie będą, to się jeszcze okaże smile, ale kolejny RE u mnie nie mieści się nawet na liście rezerwowej.

ps: Nemezis w dwójce to był najlepszy potwór w filmie od czasów bad guyów w Power Rangers smile Nie zapomnę tej akcji,jak goni tą główną bohaterkę, ona przeskakuje przez siatkę i ląduje na samochodzie, Nemezis wali z tej swojej rakietnicy, samochód wybucha... a siatka między nim a samochodem nietknięta smile Ja rozumiem, że gusta są różne i darkschabowi się ten film podobał, good for him. Dla mnie ta seria to straszliwie zmarnowany potencjał i w skrócie słabizna.

#54 2007-03-04 18:01:13

szefu
Zbanowany

mnie dwójka bardziej przypadła do gustu ... a co do 300 nie moge sie doczekac na 100% ide na premiere ;]

#55 2007-03-04 18:13:18

DevilDrom
Użytkownik

Mi także 2 znacznie mniej się podobała od jedynki, mam nadzieję że 3 będzie lepsza - chociaż mam złe przeczucia po obejrzeniu trailera.

A "300" będzie to jeden z nielicznych filmów na który zamierzam wybrać się do kina.

#56 2007-03-04 18:19:36

Freeman
Użytkownik

Już niecałe 3 tygodnie tylko smile Szefu, i na szczęście będą w Bałtyku grali smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-04 18:33:22)

#57 2007-03-04 18:42:32

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

Ja się o ekranizacji Resident Evil (już dwójki w szczególności, trójki osobiście nie zamierzam oglądać nawet na divxie smile nie wypowiadam lepiej smile Chała moim zdaniem jakich mało. Jedynkę dało się jeszcze obejrzeć trybem fire&forget, ale dwójka to było coś absurdalnego smile Zgodzę się z Piratami, Spider Manem czy Transformersami - te filmy obejrzę z przyjemnością (w każdym razie czekam na nie, a jakie będą, to się jeszcze okaże smile, ale kolejny RE u mnie nie mieści się nawet na liście rezerwowej.

ps: Nemezis w dwójce to był najlepszy potwór w filmie od czasów bad guyów w Power Rangers smile Nie zapomnę tej akcji,jak goni tą główną bohaterkę, ona przeskakuje przez siatkę i ląduje na samochodzie, Nemezis wali z tej swojej rakietnicy, samochód wybucha... a siatka między nim a samochodem nietknięta smile Ja rozumiem, że gusta są różne i darkschabowi się ten film podobał, good for him. Dla mnie ta seria to straszliwie zmarnowany potencjał i w skrócie słabizna.

wybaczi im bo nie wiedzą co czynią jezor

RE2 to zajebisty film akcji i nie wiem co ci sie w nim nie podoba jakas akcja z rakietnicą  heheh
ciekawe,  czy ty nie wiesz ze to film sf miedzy innymi zresztą nemesis był dokładnie odwzorowany z gry wiec nie mozna powiedziec ze był żle zrobiony a raczej zrobiony idealnie  co do power rangers to widze ze nadal lubisz ogladac hehehe
sory za moje nerwy ale naprawde nie rozumie jak ktos moze nie docenic tego filmu napewno jestes w grupie której podobała sie eranizacja Alone in the Dark (żarcik)
moze mi powiesz jeszcze ze Silent Hill jest kepski, którego pod wzglądem przeniesienia gry na duży ekran oceniam na 2 miejsce zresztą  widac ze nie grałes w gierki tego typu a moze były po prostu za tródne  jezor
sory za offtopa :p
a co do 300 to mam nadzieje ze bedzie filmem dobrym bo nic mnie tak nie cieszy jak dobra zabawa w kinie:)

ps. widział ktos Ghost Ridera bo nie wiem czy isc do kina ??
(mam gre i jest streaszliwa ghrrrr:()

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-04 18:45:10)

#58 2007-03-04 18:49:06

Freeman
Użytkownik

@darkschab - i po co te osobiste wycieczki? Naprawdę tak trudno zrozumieć to, co napisałem? Przecież zaznaczyłem wyraźnie, że to jest moje zdanie, mało tego, cieszę się, że się tobie ten film podobał. I po co zaczynasz? Oglądaj sobie dalej ambitne kino, czyli RE2, które dla innych ludzi jest najwyraźniej za "tródne". Hehehe.

#59 2007-03-04 19:03:55

Zeus
Użytkownik

Fakt ludzie ogl ambitne filmy:D Spider man, tylko jedynka była taka w miare, resident, to łupanka, wole gierke:)
300, zeby była podobna do Gladiatora Ridleya Scotta to bym z chęcią obejrzał:) Ja czekam,az na zwycięzce Berlinskiego Restivalu Małżeństwo Tui:) po tym jak wygral moze szybciej dotrze do Polski:)

#60 2007-03-04 19:25:29

Quithe
Użytkownik

~darkschab, fakt, Nemezis został dokładnie odwzorowany na podstawie gry, ale co z tego, skoro w filmie wypada po porostu śmiesznie smile "Tródno" jak już Freeman wspomniał oczkod
Ghost Rider do podobno gniot totalny, mogłem iść, ale sobie darowałem. Znacznie lepiej ubawiłem się z Hiki na "Zwiąż mnie" Almodovara xD

Stopka forum

© Animesub.info 2024