Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hejka ponownie Chciałabym się z Wami tym razem podzielic moimi pierwszymi wrażeniami po obejrzeniu (dopiero[placze]) 5 odcinków tegoż anime.
Na wstępie jednak chcę podziękowac Aaronowi za podanie linku do stronki z której można te anime ściągnąc (choc na razie jest tam tylko 5 epków )
Szczerze od razu nastawiałam sie na cos dobrego po przeczytaniu recenzji na anidb.info,
i... nie zawiodłam się Kochani już po samym openingu miałam ciarki na rękach, tak pięknej piosenki wstępnej dawno nie słyszałam, ta kobieta po po prostu ma anielski głos. Opening wzupełności oddaje charakter tego anime, które już po pierwszym epku urzeka Nas swoja delikatnością, przepełnia romantyzmem ahh Niby zwyczajne shojou czyli główna bohaterka i 5 przystojniaków, na pewno tak zaklasyfikowałabym je gdyby nie przepiękna przeplatająca się z ciekawą fabułą muzyka, podkreślam ciekawą ponieważ po mimo że jest tam motyw wróżki i jakby całe to anime owiane jest bajkowością to jednak prezentujące się tam postacie i miejsca są tak niezwykle naturalne i bliskie.
Kończąc pozostaje mi jedynie zachęcic do obejrzenia tego anime, ponieważ chyba każdy z Nas nosi w sercu muzyke
Pozdrawiam Serdecznie;)
Czas odświeżyć ten wątek. Aż trudno pomyśleć że tylko jeden post jest jak na razie, bo anime według mnie jest całkiem udane.
<< link do AniDB
Seria składa się 25 epów oraz z 1 odcinka specjalnego.
Fabuła może nie jest w jakimś stopniu zaskakująca, ale dzięki tytułowej bohaterce ( Kahoko Hino ), która urzekła mnie w takim stopniu, że trudno to opisać . Ścieżka dźwiękowa również stoi na wysokim poziomie i nic dziwnego gdyż przy całej serii mamy do czynienia z muzyka instrumentalna ( klasyczną ). Pomimo, że nie dorównuje to anime serii " Nodame Cantabile " warto je obejrzeć nawet gdy gustujecie w innym typie muzyki.
PS: OP po prostu powala
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-05 16:23:34)
Powiedzmy szczerze te Anime nie umywa się do NP >Nodame CANTABILE< jest ubogie i bardzo naiwne ale, jako rozrywka na 1 wieczorek czy dwa ujdzie.
[okej]Skoro podjęłam się dokończenia napisów do tej serii wypadałoby tu coś napisać. Otóż moim skromnym zdaniem anime jest całkiem niezłe, choć zakończenie średnio mi się podobało. W sumie nie obejrzałam jeszcze odcinka specjalnego, więc może coś się jeszcze zmieni. Co do Op to oczywiście jest wspaniałe. Szkoda, że nie zadano sobie więcej trudu z Ed.
Strony 1