Nie jesteś zalogowany.
Założę się,że jakby puszczali Naruto na CN to dubbing byłby 100 razy lepszy...
a ja się założę, że jakby puścili na cn to ten temat by wyglądał identycznie, tylko zamiast jetix byście pisali cn:)
No, ale porównaj sobie obie te stacje i wychodzi na to, że CN wiec jak się zabrać za to co robi, a Jetix nie bardzo
rozwalila mnie ta zaba
moze ktos udostepni w sieci pierwszy odcinek to bym sobie zobaczyl a tak to sie niewypowiadam ale wydaje sie ze zrobili niezla LIPĘ
Ostatnio edytowany przez sirwilk (2007-02-13 17:19:14)
Dlatego nie oglądam Anime po Polsku bo to jest jedno wielkie nieporozumienie :/
Anime jak widać nie nadaje się do dubbingowania w polskim języku
Dla Polaków to najlepszy byłby Krecik bo tego nie trzeba dubbingować
To i ja sie wypowiem bo skusilem sie, aby ogladnac ten odcinek na jetix. I co tu by mozna powiedziec... hmmm... myslalem, ze Naruto nie da sie zje... psuc ale jak widac - "polak potrafi". W ogole co to ma byc za tlumaczenie... "wioska zakryta liscmi"... "lisi demon smigajacy 9 ogonami po niebie"... "cieniste klon dzutsu" WTF?! Kto to w ogole tlumaczyl?
Nie chce mi sie juz wspominac o FENOMENALNYCH glosach... juz slysze gaare, gadajacego jak dziewczyna lub 2 letnie dziecko.
Najlepsza jednak jest cenzura. Iruka leci do tylu nie wiadomo dlaczego (nie tryska krwia z nosa), a po chwili ma waciki w nosie. Do tego "lord hokage" czy jakos tak wspaniale ujety... widac jedynie oczy i dym lecacy z nikad. Po co cenzurowac "fajke" jak wiadomo, ze sie cos pali, jak leci dym?
Szczerze mowiac, to lepiej by bylo, gdyby nie puszczali Naruto w polskiej TV bo to jest parodia.
Niedlugo pewnie beda biegac dzieci i krzyczec "cieniste klon dzutsu!". Ciekaw jestem walk gaary, haku, zabuzy i innych "dosc brutalnych" walk na jetixie.
Pewnie juz ktos, gdzies tam wyzej pisal o tym co ja, ale trudno. Nie chcialo mi sie wszystkiego czytac
Tyle z mojej strony.
heh troche mnie to zaszokowało i postanowilem napisać do Jetix(jezeliby sie ustosunkowali do moich próźb bo by bylo lepsze niż oryginal:-D)
to bywajcie mieszkańcy "wioski ukrytej w liściach"
kumalski[shithappens]
Dubbing to szczegół.Najgorsze to że wycięli opening,ending,całą oprawę dźwiękową,wszystkie brutalniejsze sceny,sceny gdzie była krew.
Dubbing to szczegół.Najgorsze to że wycięli opening,ending,całą oprawę dźwiękową,wszystkie brutalniejsze sceny,sceny gdzie była krew.
No Ku***** gorszej maniany juz nie można chba było odwalić....
i co to mam byc niby "Wioska Ukryta W Liściach" albo "Jutsu" no i jeszcze to "Cieniste klony Jutsu" No jak takie coś mam być to już bym wolał te filery naruto ogladać dalej niż ten SHIT co leci na JETIX a ci co się za to wzieli nich najpierw ogladnom orginalną wersie a potem niech biora się za tłumaczenie.....
Ja dziękuje za takie cos i wspułczuje tym wszystkim któży dopiero mogli zobaczyć Naruto na JETIX i juz się nie moge doczekać 1 odcinka NARUTO SHIPPUUDEN :D:D:D:D:D
pozdro dla redakci i dla tych ciemniaków z JETIX żeby się nie zabierali za cos czego nie wiedzą jak zrobić....
Jeszcze raz Pozdro
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
Luffy, zapomniałeś dodać - Kumalski?!
Edit: Tłumaczenie 'dattebayo' by Jetix
Ostatnio edytowany przez Guard (2007-02-13 18:48:19)
Luffy, zapomniałeś dodać - Kumalski?!
A co to Ku*** było??????
Bo ja sobie Luknołem tylko fragmęty na necie
Mysle ze powaznie przesadzacie z tym tlumaczeniem. Nie jest wcale takie zle (nalezy wziasc pod uwage wiek grupy docelowej do ktorej naruto jest skierowany), calkiem zabawnie porownuje sie je z fansubami , a "lord hokage" jest IMO calkiem na miejscu bo czyms trzeba bylo zastapic to "sama" tak zeby wyrazic nalezyty szacunek.
A kumalski wymiata .
No a ja dalej twierdze, że to do dupy......
Ciekaw jestem walk gaary, haku, zabuzy i innych "dosc brutalnych" walk na jetixie.
.
Walk Gaary za szybko nie uraczymy, bo wykupionych mają pewnie tylko pierwszą serię, czyli walkę z Zabuzą. Na youtube można znaleźć(w chyba hiszpańskiej wersji) walki z 1 serii. Po cenzurze wyglądają naprawdę śmiesznie...
Jedno trzeba przyznać Jetix osiągnął to co zamierzał, czyli wysoką oglądalność. Bo o to im chodziło. Oglądajmy następne odc. pl i jetix zobaczy jak wszyscy kochają Naruto, a potem będzie druga seria, bo dlaczego nie skoro oglądają starzy i młodzi :P
hehe dzieciaki nie zobacza walki zabuzy bo cenzura bedzie przez 5 epów hahaha
Przecież mogą z pięciu epów zrobić jeden. Seria w tv będzie wtedy nieco krótsza
Zaraz drugi odcinek Ciekawe co teraz spartolą
W porównaniu z tym, poprzedni nie był taki zły. To, co teraz leci, to jest parodia![cholera]
Sorry, ale jak tną, to niech to robią chociaż dobrze, bo wklejanie drgającego statycznego obrazu...[beznadzieja]
Już lepszy byłby po prostu napis (cenzura)...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-02-13 20:35:47)