#81 2007-01-17 00:05:38

BeAsTMaStEr
Użytkownik

Odp: NARUTO W JETIX MAX !!!!!!!!!!!!!!!!!

ja bede miał polsat cyfrowy jutro ale tam niema jetix max tylko jetich i jetix play

#82 2007-01-17 00:06:00

B4RT3K
Użytkownik

W Oban:Star Racer  z tego co wiem leci japoński opening i ending więc może i w Naruto puszczą smile

Jetix Max to jest w późniejszych godzinach na Jetixie smile

Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2007-01-17 00:07:00)

#83 2007-01-17 00:06:48

Mavet
Użytkownik

Taaa ale powiedzmy sobie ze Naruto jest bardziej brutalniejsze zniz Oban ;x

a ty sansiro zamilcz patrioto :] nie musiales tego czytac :]

#84 2007-01-17 00:21:19

mijaka
Użytkownik

Mam tylko nadzieje , że nie będą skracać ani cenzurować odcinków lub co gorsza zmieniać przy dubbingu sens dialogów tak jak to robili z shamanem . Osobiście chciałabym że by były napisy

#85 2007-01-17 00:59:04

BeAsTMaStEr
Użytkownik

aha smile_big
to spoko

#86 2007-01-17 07:14:45

Franko
Użytkownik

Mavet napisał:

nyom bo polacy uwazaja - anime to bajki - nie ? ;] ahh ta "piekna" polska mam ochote nasikac na godlo :] i spalic flage ^_^ nyo ale miejmy nadzieje ze chcoiasz opening zostawia
baa oby ending chociasz zostawili !

Palić flage bo mi bajke ocenzurowali(a nawet jeszcze lepiej, moze ocenzurują) , człowieku czy ty się słyszysz/widzisz??? Co ma flaga do jetixa? Ja proponuje spalić ciebie(jak to pa3cja mawia"w miejskim piecu"), a czemu ? Ot tak sobie bo mi sie klan w TV nie podoba, ty i produkcja tej ....(interwencja cenzury).... telenoweli, macie pewnie ze sobą wiecej wspólnego niż flaga i naruto z jetix. Szkoda mi czasu na komentowanie wypocin aż tak żałosnego człowieczka, idz wypłacz sie mamie w sukienke że cie tu nie popierają(to by było zachowanie na poziomie twojej wypowiedzi),a potem weź proszki/psychotropy i pomyśl co ty tak właściwie sobą prezentujesz(bo bez dopalacza/odmulacza raczej do niczego nie dojdziesz), bo to już zakrawa na kpine ze wszystkiego i wszystkich co nas otaczają(na tym forum i nie tylko).

A i tak na marginesie anime to bajka/kreskówka/animacja, why? Sprawdź sobie definicje słowa bajka, a bedziesz wiedział(w wielkim uproszczeniu:bajka jest to przeważnie zmyślony utwór pisany wierszem, lub prozą(w potocznym znaczeniu może też być animowany), którego bohaterami są ludzie, lub zwierzęta(ewentualnie inne wymyślone stwory(elfy, sreny, sajanie, pokemony itd), zazwyczaj kierowany do dzieci(dlatego np hentai podchodzi już bardziej pod animacje, ale naruto jest kierowane do osób nie letnich(spójrz na wiek bohaterów), zawierające często jakieś przesłanie(naruto: tolerancja, lee: auto rozwój i wytrwałość itd)).Dlatego mimo iż lubie anime i jestem skłonny uznać je za specyficzną bajke, a nawet forme sztuki, to jednak nie zmienia to faktu ze to nadal bajka.

btw.Ja tylko jeszcze czekam aż dadzą "Ninja scrull" na jetixe, oczywiście ocenzurowane, a zaraz potem Hellsing'a, to by było piękne Ninja by trwał jakieś 20min, a Hellsing hmmm nawet opening by nie przeszedł bez cenzury.

Ostatnio edytowany przez Franko (2007-01-17 07:45:54)

#87 2007-01-17 07:42:55

Tkaczu
Użytkownik

ale Wy narzekacie, jak nic nie puszczaja to jest zle, a jak juz chca cos puscic to jest jeszcze gozej... cóż dadza cenzure to dadza... nalezy pamietac ze jetix oglada rowniez mlodsza widownia... ale krew mnie zalewa jak czytam wypowiedzi mowiace o paleniu flagi i sikaniu na godlo, bo cenzura ma byc w naruto na jetix.... ehh dla mnie to juz jakas paranoja...

#88 2007-01-17 07:55:54

Franko
Użytkownik

Mi osobiœcie nie chodzi o to że puszczajš, ale raczej o to co puszczajš. Skoro chcš brać anime dla 6-10 latków to niech biorš, nie bedš musieli tego cenzurować. Jak chcš dla 16 to ok, niech dajš Naruto, ale po kiego ta cenzura??? Brac bajke której jednym z wabików jest:walka, czy nawet brutalnoœć, a następnie jš cenzurować żeby tego nie było to dopiero paranoja. Jetix o ile mi wiadomo nie jest ulubionš stacjš 14-20 latków i nie do nich jest kierowany więc naruto po prostu nie powinien się tam znaleŸć(tak samo jak nigdy nie powinno tam być hellsinga(bo to jest wyraŸniejszy przykład)i mam nadzieje że go tam nigdy nie bedzie, do czego uderzałem w poprzednim poœcie).

#89 2007-01-17 07:56:07

Myphos
Użytkownik

Młodsza widownia o 20 albo ma w pokoju TV ale chodzi spać, albo nie ma i przed telewizorem zasiadają rodzice/starszeństwo smile Cenzura to koszmar...

#90 2007-01-17 11:05:18

BeAsTMaStEr
Użytkownik

anime to nie bajka tylko fim animowany Franko sam se przeczytaj definicje bajki chyba ze polskiego sie nie uczyles

#91 2007-01-17 11:28:43

Natanael
Użytkownik

Na jetix juz puszczaja hellsinga tylko wycinaja caly odcinek (ach ta cenzura) jezor

bartholomewvz3.png

#92 2007-01-17 11:30:51

Yaoshin
Użytkownik

ja powiem tak... Polejny powód dla którego można zarobić. Niedługo ściągną figurki Naruto jeszcze i zaczną sprzedawać bachorom... itd. itp.
Btw... A skąd wiecie w ogóle, że będzie cenzura...?

#93 2007-01-17 11:58:23

tomxxx
Zbanowany

Oczywiœcie że anime to nie bajka.Bo przecież bajka to nie może być okreœlenie na wszystko co wymyœlone bo wtedy 90% wszystkich filmów to bajki.A że to nie prawdziwi aktorzy to nie ma żadnego znaczenia.
Nie mam nic do używania słowa bajka na wszystkie kreskówki które emituje Jetix i CN bo to sš  prawdziwe bajki dla dzieciaków.Również te pseudoanime które emitujš to po tych wszystkich przeróbkach już nie sš anime.
Tak samo będzie z Naruto a było np Z Teknoman,Shaman King,Megaman i wiele innych.

#94 2007-01-17 13:55:50

pa3cja
Użytkownik

Franko napisał:

Ja proponuje spalić ciebie(jak to pa3cja mawia"w miejskim piecu")

Oj nie, nie!! Ja rozumiem ze mozna spalic kogos kto nie jest kroliczkiem ani zajaczkiem, albo np. #Wanderer'a za to ze kiedys zazartowal ze zapychacze w Naruto sa fajne, ale nigdy nie pozwole spalic Nii-sana(Maveta)! smile

#95 2007-01-17 14:13:48

CloudSSJ
Użytkownik

brzmi interesująco smile

#96 2007-01-17 16:09:09

FranzKafka
Użytkownik

jak Franko oglądał TYLKO muminki, to ma wypaczone pojęcie o anime... =)
Niech obejrzy Berserka to mu zwieracze od razu puszczą i wtedy swoją Mode na Sukces nazwie bajką =)

#97 2007-01-17 16:24:37

Ćwiek
Użytkownik

Będę się bał wychodzić z domu żeby nie oberwać "ostrzem błyskawicy" albo "kopiującym okiem" ...

#98 2007-01-17 19:18:46

sirwilk
Użytkownik

Myphos napisał:
bodzio napisał:

A ludziska narzekają na fillery w Naruto. Wyobrazić sobie fillery Naruto na Jetix, to by dopiero było ciekawe, traumatyne, przeżycie.

Gorzej, jeśli się okaże, że wykupili licencję TYLKO na fillery............... cholera

to by niemusieli wstawiac cenzury smile

#99 2007-01-17 19:32:55

AbelCrusnik
Użytkownik

[cytuj] Jetix Max to jest w późniejszych godzinach na Jetixie smile[/quote]
czyli w ktorych godzinach??
apropo polsatu cyfrowego to na AXN Sci Fi o 19 jest Seven Samurai a pol godziny wczesniej Charli Jade czy jakos tak(takie anime o Wampirach)

Ostatnio edytowany przez AbelCrusnik (2007-01-17 19:33:45)

#100 2007-01-17 19:53:21

Franko
Użytkownik

BeAsTMaStEr: Czytanie ze zrozumieniem mówiłem o znaczeniu potocznym( o cym świadczy "bajka/kreskówka/animacja",lub "bajka jest to przeważnie zmyślony utwór pisany wierszem, lub prozą(w potocznym znaczeniu może też być animowany)"), a nie o oświeceniowej definicji utworu pisanego wierszem. Ponieważ za bajke uznaje się np ekranizacje komiksów marvela to i anime pod to podchodzi. Fakt że z "definicją" przegiąłem, ale o ile pamiętam widziałem definicje podciągającą "filmy animowane" pod pojęcie bajki. Jeśli masz wątpliwości co do tego że to pojęcie jest używane w tym kontekście to prosze bardzo: http://www.bajki.gsi.pl/(masz tu np DBZ), lub po prostu wpisz w wyszukiwarce bajka DVD, takich przykładów jest pełno, chociaż przyznaje się że nadużyłem pojęcia "definicja", bo jednak większość definicji jest tworzona dla uczniów a ich kreskówki teoretycznie nie interesują, za to bajki Brzechwy bardzo, ale język ewoluuje więc odwoływanie się do oświeceniowej definicji jest teczko nie na miejscu, mamy XXI wiek(no ale skoro swoją wiedze językową ograniczasz do wiedzy szkolnej i to ci starcza to ok, ja nie lubie schematów, a już na pewno tych szkolnych).

FranzKafka: czy ty wiesz o czym mowa??? Odnoszę wrażenie że nie. O ile wypowiedz BeAsTMaStEr moge zrozumieć o tyle ty nie wiesz o czym mówisz, bo skoro muminki to bajka(nie miałeś do tego obiekcji, sam podałeś to jako przykład), wiec filmy animowane to bajki, wiec i anime to bajka, a to ile kończyn się tam wyrywa i ile hektolitrów krwi przelewa to może co najwyżej świadczyć o tym co to za bajka.A co do Berserka, nic specjalnego jest troche kiczowaty, a to co miało sprawic ze mi zwieracze puszczą co najwyżej może śmieszyć, widziałem wiele lepsze anime.

pa3cja: szkoda, musze zbudować własny piec, co za strata.

tom_21: A kto określa gdzie się zaczyna anime, a kończy bajka?? Spirited Away: W Krainie Bogów, czy jak kto woli "Sen to Chihiro no kamikakushi", to bajka czy anime, jest koprodukcją(o ile sie nie myle)Japonia-USA i jest kierowane raczej do dzieci(o muminkach nie wspomne bo tego nie uznaje za anime(nie wiem czemu:P)). Więc czym to właściwie jest? Btw bajki w pierwotnym tego słowa znaczeniu też nie były kierowane do dzieci, a przynajmniej nie tylko, więc adresat z pewnością nie jest wyznacznikiem.

BTW rozczarowałem sie na was, zamiast upomnieć kogoś kto ot tak sobie chce palić flage, czepiacie się tego że nazwałem anime bajką, co za beznadzieja

Sory za ten offtopic, ale jesteście beznadziejni, idzcie se dalej siekać na godło i palić flage i tak nic na to nie poradze, więc nie bede sie wami przejmował, szkoda czasu, skoro to jest prawdziwe oblicze ANSI to... nie jest ono najlepsze.[ostrzezenie] i ide sobie bo tu atmosfera i ekipa jest taka teczko kupa warta.

Ostatnio edytowany przez Franko (2007-01-17 20:44:12)

Stopka forum

© Animesub.info 2024